Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do AUDIO PHYSIC YARA Evo

karolkr

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie !!!

Próbuje powoli kompletowac swój zestaw stereo. Zakupiłem Audio Physic Yara Evolution, a teraz totalnie jestem zamotany w wyborze wzmaka, moze ktoś juz cos przetestował z tymi głosnikami i może cos polecić.

Dzieki za wsystkie uwagi i rady

Mimo, ze malutkie wymagaja dobrego wysterowania i mocnego wzmacniacza. Ja sluchalem AP z Roksanem Caspian (swietnie aczkolwiek troche malo muzykalnie i dosc detalicznie) oraz z hybryda Pathos One. To jest malo lampowe brzmienie, dosc jasne ale z niezlym basem - takze dosc umiarkowana muzykalnosc.

Z tego wywnioskowalem, ze do AP pasuje cos w stylu Musical Fiedelity czy Audio Analogue, ewentualnie jakis Marantz. Unikac trzeba IMHO czegos, co gra ostro i detalicznie bo to tylko podkreci chirurgiczne zapedy Yary. No i basik jest cienkawy i nie schodzi za nisko. W malym pokoju bedzie dobrze ale elektornika powinna ladnie podkresalac dol pasma.

Reszte doszlifuje sie kabelkami.

Yara to bardzo dobre kolumny i potrafia zaimponowac. Ladnie prowadza linie basu, ktora jest nadwyraz czytelna (moze dlatego, ze bas nie szuka fundamentow). Fajnie takze kreci srednimi tonami. Co do gory to troszke trywialna ale to chyba wina dosc standardowej kopulki, jaka zastosowano. Jezeli Yara gra zle to na pewno wina konfiguracji a nie samych glosniczkow, ktore se naprawde dobre. Dobry zakup.

pzdrw

soso

Do muzyki jakiej słuchasz polecam Audio Analogue Puccini SE . U mnie spisuje sie znakomicie, poprzednio grały z CA A500 i szkoda gadać absolutna porażka. Oczywiscie pamietaj o dobrych kabelkach.

Pozdrawiam Krzyżak.

duże dzieki za wasze głosy, wiem ze pewnie należaloby przed zakupem przesłuchać wzmacniacz i pewnie to bede robił,

a co sądzicie wzmacniaczu CAYIN TA 35 S, mam mozliwosc zakupu urzywanego w cenie 2500 pln , słyszelem duzo dobrego o tych wzmacniaczach o ich muzykalnosci o przestrzeni jaka daja, ale słyszałem także że lampy poprostu szybko szl...... trafi, moze ktoś z was miał jakieś kontakty z tym wzmacniaczem ?

A co do waszych propozycji to zabieram sie za ich analize.

pozdrawiam wszystkich

Acha, czasami lubie posłuchac dobrego roka jak i zwykłego popu tak wieć wzmacniacz noszacy znamiona uniwersalnego byłby idealny,

W Sklepie gdzie kupowałem kolumny proponowano mi Vincenta, co wy na to, gralo nie zle !

• 5 lat później...
  • 3 tygodnie później...

Zapraszam na forum Fan-Clubu Audio Physica

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , może Panowie coś doradzą.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.