Skocz do zawartości
IGNORED

Czpialstwo prawie jak chamstwo...!!!

mrbudziol

Rekomendowane odpowiedzi

...........................................................................................

ortografia... niekażdy jest tytanem jesli chodzi o ortografię... sam staram się pisać raczej poprawnie ale to nie ważne... coraz częściej obsewuję naprawdę wręcz chamskie czepianie się czyichś błędów ortograficznych..... !!! ludzie chodzi o to co ktoś ma do przekazania...!!! a że ma problemy z ortografią to jego sprawa...!!! ktoś w chamski wręcz sposób próbuje temu komuś to wypomnieć a tym sposobem według mnie sam ukazuje siebie w ciemnym świetle...!!! czym według Was ludzie zasłużyli sobie na szacunek...??? wzorową ortografią...??? jesteście dziecmi czy co...???!!! wielu z Was to ludzie znani wręcz z gazet...a zachowujecie się jak totalne prostaki...!!! dla mnie wielki jest ten który jest na szczycie ale który to wyciąga rekę do tego na samym dole...!!! a te głupie gadki to wręcz odwracanie się od niego...!!! a najgorsze jest to ze niejeden z Was sam ma problemy z ortografią i u siebie ich nie widzi a drugiemu wypomina...!!!

zastanówcie sie po co sie tu udzielacie.............???!!! dla wypominania komuś jego słabości...???!

wirtualni bohaterowie... szkoda gadać... dla mnie jesteście po prostu BURAKI..........!!!........:(

pozdrawiam tych "normalnych, rozumnych, na poziomie" forumowiczów......................;)

https://www.audiostereo.pl/topic/26300-czpialstwo-prawie-jak-chamstwo/

w tytule wątku jest błąd ;-)

a tak na serio to można zrozumieć błąd od czasu do czasu - zdarza się jak się szybko pisze - ale niektórzy piszą po prostu KOSZMARNIE (ortografy, literówki, dziwne słowa itp.) tak, że wprost ciężko coś takiego czytać - dla dobra innych a też i samych siebie mogliby choć wrzucić tekst do worda i na szybko sprawdzić - potem wklejać na forum

pzdr

Masz chyba na myśli wątek: "Zaposzcie nas do siebie na odsłuchy".

Już po przeczytaniu tego tytułu, ręce opadają, a dalej są jeszcze lepsze kwiatki.

Można niekiedy zrobić błąd ortograficzny, przejęzyczyć się, ale jak ktoś tak kaleczy język polski, to trzeba mu zwrócić uwagę.

Nie ma w tym nic niewłaściwego. To nie żadne czepialstwo.

Buractwo cnotą a czepialstwo chamstwem. Proponuję nazwać ten wątek imieniem nowego wiciepremiera ;-)

Tu nikt nie zwraca uwagi na pojedyncze błędy. niemniej gdy ktoś kaleczy wszystko jednocześnie, ortografię, gramatykę, styl i jeszcze na dodatek wprasza się na odsłuchy, co dawniej byłoby poczytane za przejaw braku wychowania, to trudno się powstrzymać od odrobiny sarkazmu. Ale skąd obecne zdrowe buraki mogą o tym wiedzieć...;-)

Proponuję, aby wszyscy na forum zaczeli robić błędy, aby nie dopasować poziom naszych wywodów...

Paranoja, sam mam problemy z ortografią, ale zdaje sobię z tego sprawę i staram się od pewnego czasu je pożegnać (z większym, bądź z mniejszym skutkiem), dlatego jestem bardzo wdzięczny wszystkim którzy wytykają mi moje błędy.

Myślę, że to w jakiś sposób motywuje. Życzę wszystkim robiącym błędy, aby myśleli podobnie.

Nie wiedza nie jest wytłumaczeniem.

Ja rowniez jestem i bede za kazdym razem szalenie wdzieczny za "chamskie" wytkniecie mi bledow. Mieszkam poza Polska, o cholera!! w przyszlym miesiacu mija 30 lat! - i nie majac za bardzo z kim powarczec w ojczystym jezyku, moje potkniecia mam nadzieje, ze sa zrozumiale. Prosze mi nie przypominac czesto do mnie zagladajacych mlodych polskich dziewczyn, poniewaz one z reguly tylko sapia i zipia i nic nam z zadnego dialogu nie wychodzi.

Pisanie z błędami, jest lekceważeniem tych, do których się pisze - Tak mnie uczono. Rozumiem literówki itd, ale siłom i godnościom osobistom, którom częstuje się tu forum - to przegięcie. Chyba jakąś szkołę każdy kończył:(

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Znasz jakieś inne znaki interpunkcyjne oprócz ? i !?

To co napisałeś, to jest właśnie bezmyślność, samozadowolenie i buractwo. Lubisz niechlujstwo i matołectwo, proszę bardzo. Ale nie namawiaj innych, aby lubili je także.

GM

chyba nie do kokładnie sprecyzowałem o co mi chodzi i nie zostałem do końca zrozumiany ale to nic...

G.Mark>...... nie nazywaj mnie burakiem i niechlujem bo nim nie jestem...! a że nawaliłem tyle kropek i wykrzykników,hmmm... może to zrobiłem w konkretnym celu co...???! widzisz, teraz Ty popisujesz się swoim chamstwem obrażając mnie! i w tym momencie ja mógłbym nazwać burakiem Ciebie, ale po co...? proponuję Ci najpierw zaznajomić sie ze znaczeniem słowa "niechluj" żeby kogokolwiek tak nazywać...;)

chyba nie do kokładnie sprecyzowałem o co mi chodzi i nie zostałem do końca zrozumiany ale to nic...

G.Mark>...... nie nazywaj mnie burakiem i niechlujem bo nim nie jestem...! a że nawaliłem tyle kropek i wykrzykników,hmmm... może to zrobiłem w konkretnym celu co...???! widzisz, teraz Ty popisujesz się swoim chamstwem obrażając mnie! i w tym momencie ja mógłbym nazwać burakiem Ciebie, ale po co...? proponuję Ci najpierw zaznajomić sie ze znaczeniem słowa "niechluj" żeby kogokolwiek tak nazywać...;)

pomijam już fakt że jest to czepialstwo z Twojej strony hehehe...

Podejście dzisiejszych szkół do "dysleksji" przypomina kawał:

Kumpel zwierza się kumplowi - wiesz, nikomu o tym nie mówiłem ale ciągle mam problemy z moczeniem nocnym

Na to tamten - To może poszedłbyś do jakiegoś psychologa - a nuż pomoże

Po miesiącu znowu się spotykają, pada pytanie - no i jak tam, wyleczyłeś się?

- Nie, ale teraz jestem z tego dumny!!!

Dawniej jak ktoś nie umiał pisać ortograficznie to był traktowany jak matoł - dopóki się nie nauczył. A dziś nie trzeba się za bardzo uczyć - jest Word...

Szesc k...a miesiecy czekalem na tel w nowym mieszkaniu zeby dostac w TPSA na Zamenhoffa w centrum stolicy tak rozpisany rachunek. Z ta dysleksja jest jedna bardzo istotna prawda. Latwiej jest sie nauczyc jednego zdania "mam dysleksje", niz ortografii i gramatyki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość G.Mark

(Konto usunięte)

nie nazwalem ciebie burakiem tylko okreslilem styl twojej wypowiedzi jesli uwazasz ze czepianie sie jest niewygodne dla tych ktorzy piszom niechlujnie to teraz wlasnie tak piszem bo przeciesz mi nikt ufaki nie zwroci...

A, że wyjdę przy tej okazji na matoła i debila, to już moja prywatna sprawa. Zdania swego nie zmienię. Jest bardzo mało dyslektyków, dysgrafików i innych dys..., a bardzo dużo leni i nieuków, którzy znaleźli sobie doskonałą wymówkę, aby nie włożyć odrobiny wysiłku w trakcie nauki.

GM

GMark. To wszystko jest prawda. Na forum panuje jednak inna zasada gry, zreszta zeby byc bardziej precyzyjnym - inne zasady. Tutaj na przyklad mozna zostac obrzuconym zle ortograficznie ulepionym blotem za to, ze sie mieszka w USA. Musze powiedziec, ze takie ataki, np ze strony bylych oficerow WAT'u, ktorzy za jasna cholere nie nauczyli sie pisac sa bardzo fajne i najczesciej po prostu humorystyczne. Tutaj zacytuje fragment tradycyjnego wpisu jednego z kolegow, zaadresowanych do mnie. Pomimo ze nie jestesmy w zakladce humoru, uwazam ze zasluguje na specjalne wyroznienie.

"a ty jestes typowym przykladem prostego "ludzika" co sie dorobil na zachodzie obcinajac pazury w domu stracow albo wynoszac smieci w drogiej restauracji i innym zazdroscisz ze zostali w kraju a jakims cudem im sie udalo i to czasami nawet lepiej niz tobie."

....i teraz nastepny fragment, ktory pomimo, ze nie zawiera znaczacych bledow jest przeslicznie skonstruowany:

"super to jezeli wstydzisz sie swojej pracy to badz laskaw nie wytykac innym tego co robia tymbardziej jezeli sie tego nie wstydza i sa dumni bo maja z czego."

....to tez jest niezle. Nalezy zwrocic uwage na ciaglosc mysli wyrazonej tym jakze pieknym jezykiem:

"uff jak dobrze ze ma u ciebie miejsca dla mnie bo bym sie z toba pewnie (jak to w stanach) ciagal po sadach za straty moralne ze mam takiego szefa i pewnie bym wygral :)"

...punkt kulminacji i piece de resistance:

"wiesz co Jazz:( z kazdym zdaniem napisanym przez ciebie wstyd mi ze w stanach reprezentuja nasz narod takie prymitywy"

LOL. Chce dodac, ze w/w przyklady odpowiedzi w dialogach jest dla mnie niewatpliwie cenna wartoscia tego forum.

Gość

(Konto usunięte)

Slav, 17 Maj 2006, 23:08

Chciałem tylko zwrócić uwagę tym wrażliwcom dobrze wychowanym....bo oni wszyscy napewno mają legalnego worda :) i zwracają innym uwage na błędy , bo u nich wszystko ! zawsze ! jest w jak najlepszym porządku!

murbodziob,

zacytuje cie...:

"chyba nie do kokładnie sprecyzowałem o co mi chodzi i nie zostałem do końca zrozumiany ale to nic... "

...i zadam ci pytanie:

- nie o koksie, tylko jezeli poruszasz jakis temat nie koncz watku reasumujac podmiot swojego myslenia, czy tam jakiegos szumu wyrazem "nic". Teraz powracajac do twojego glebokiego zastanowienia, prosze wytlumacz mi uzywajac tym razem "dokladnej precyzji" o co ci chodzi, poniewaz jezeli nie wszyscy to na pewno kilku z nas chce cie zrozumiec.

Na ortografii i gramatyce jezyka polskiego zbytnio sie nie znam, to znaczy profesorem w tej materii nie jestem. Popelniam mase bledow w wielu jezykach takze i w polskim.

Wyksztalcony jestem ponad miare tego zgromadzenia. Rowniez osoba publiczna znana powszechnie jestem.

Nawiazujac do wpisu "mrbudziol" wspomne, ze wytykanie komus bledow, obojetnie jakich, przy byle okazji, po to by postawic sie wyzej niz dana osoba, czepialstwem jest i chamstwem.

Co innego gdy ktos permanentnie pisze wspak. To nauczaniem jest nie chamstwem.

Gość

(Konto usunięte)

Jazz :-), 17 Maj 2006, 23:10

Jazz , ty się tak bardzo lubisz obnosić z tym swoim "amerykanizmem" , że jeżeli jest to cecha narodowa amerykanów , to nie dziwie się że mają w świećie tylu zagorzałych przeciwników ;)

jacch, 17 Maj 2006, 23:14

Tu nie chodzi jedynie o pisownie a raczej ogólną (moim zdaniem szkodliwą ) tendencje do wyzbywania sie staranności i zarazem barku zwracania uwagi na to, co sie robi. Byleby naprodukowac jak najszybciej....bez wzgledu na to, co.

Gość

(Konto usunięte)

jar1, 17 Maj 2006, 23:22

Jeśli tak to rozumieć jak piszesz to masz 100% racji , lecz obawiam się , że większość forumowiczów argumentu " ortograficznego " używa w celu ośmieszenia jakiegoś delikwenta :(

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.