Skocz do zawartości
IGNORED

Kondycjoner-jak dobrac?

martin peterborough

Rekomendowane odpowiedzi

> Edward chopie!

>Nawet nie wiesz jak blisko jesteś prawdy :)))

Bo to są urządzenia elektryczne a nie magiczne! Nie wiem kto ma czelność postawić na półce w sklepie rozgałęziacz taki jak widać wyżej w tym wątku, nazwać to szumnie "kondycjonerem" i sprzedawać za tak niebotyczną kasę! Tym się powinna zająć federacja konsumentów a gromki śmiech potencjalnych klientów powinien zdmuchnąć taką firmę razem z jej prezesem z rynku raz na zawsze.

Pomysł robienia generatora cudownie idealnej sinusoidy o napięciu sieci jest również jest niczego sobie. Nieważne, że po chwili i tak ją trafia szlag, bo zostaje przerobiona na prąd stały w zasilaczu. Ale chwilę cieszymy się jej cudownymi krągłościami. Tu przyajmniej istnieją jakieś elementy w obudowie, no i filtracja zakłóceń jest na pewno lepsza.

Wracam do przedstawionego powyżej pomysłu zasilania urządzeń audio prądem stałym z akumulatora. Dam sobie rękę obciąć, że będzie to działało o niebo lepiej od wszystkich "kondycjonerów". I co ciekawe to się MOŻE DAĆ USŁYSZEĆ, bo w chwili gdy wzmacniacz będzie potrzebował mocy, ona się znajdzie. Będzie czekać gotowa do ataku jak Sobieski pod Wiedniem. :)

P.S.

Kto z Państwa ma w domu aluminiową instalację elektryczną ręka do góry proszę.

Jazz :-), 23 Maj 2006, 01:24

Ja na serio. Ubezpieczone mam chałupę i sprzęt w dobrym tow. ubezpieczeniowym. Warto - kosztuje to relatywnie śmieszne pieniądze ;) W pakiecie z autem wyszło, że najtaniej :)

Andrea, zgadzam sie i tez mam. W Warszawie faktycznie koszt ubezpieczenia byl relatywnie zaden. Jednak w swietle przeszlych doswiadczen z niewiedza agentow ubezpieczeniowych kiedy trzeba tlumaczyc przez okres, ktory realnie graniczy z nieskonczonoscia, moj kondycjoner/zabezpieczenie byl rowniez relatywnie mala inwestycja.

Szukajac porady nie pomijac polskich producentów np: Power Audio Laboratories ( www.poweraudiolabs.com ) lub NEEL ( www.neel.com ) i ew. HELION ( www.helion.pl ) Po co komu "czarodziejska skrzyneczka Davida Cooperfilda" z USA za taką kosmiczną kase ponad 3300$ ?. Zaraz kto tym pudeleczkiem za 10kzł - w Polsce handluje - FAST AUDIO :))))) W sumie współczuje zakupu i rozumu wszystkim nabywcom cudownego pudełeczka z USA ;)

CLEANER,

pod tym adresem Helionu jest księgarnia :)

Ale produkty Poweraudiolabs mnie zadziwiły. Naprawdę pięknie wykonane. Ciekaw jestem tylko czy ktoś, kto zdecydował się wydać 5000 zł na kondycjoner i 2000 zł na przewód zasilający pomyślał o tym, aby zamówić wizytę elektryka celem sprawdzenia kondycji instalacji elektrycznej w domu... Tak zainwestowane może 50 może 150 zł mogłoby naprawdę dać efekt. Problem w tym, że... tego nikt z gości przychodzących na odsłuchy by nie zauważył :)

Nie abudzik, w życiu nie wpadłbym na pomysł wydania 2000 zł na przewód sieciowy. Wielu moich znajomych ma pojęcie o technice i nie umiałbym im nawet wytłumaczyć powodu takiego zakupu nie mówiąc już o tym, że wyszedłbym na idiotę. Zresztą mam wiele lepszych pomysłów na wydanie takich kwot.

Masz rację, że 2 koła można wydać lepiej lub gorzej.

Ale skoro nie sprawdzałeś, to skąd pewność, że:

"Problem w tym, że... tego nikt z gości przychodzących na odsłuchy by nie zauważył :)"

Ach rozumiem wreszcie o co CI chodzi. Urwałem myśl. Pełna brzmi:

(...) że... tego nikt z gości przychodzących na odsłuchy by nie zauważył jak ekskluzywny wydatek poczyniliśmy w celu ulepszenia dźwięku. Rozgałęziacz tego typu służy głównie do pokazania się. W mniejszym stopniu do porawy nastroju.

>CLEANER

"Szukajac porady nie pomijac polskich producentów np: Power Audio Laboratories ( www.poweraudiolabs.com ) lub NEEL ( www.neel.com ) i ew. HELION ( www.helion.pl ) Po co komu "czarodziejska skrzyneczka Davida Cooperfilda" z USA za taką kosmiczną kase ponad 3300$ ?. Zaraz kto tym pudeleczkiem za 10kzł - w Polsce handluje - FAST AUDIO :))))) W sumie współczuje zakupu i rozumu wszystkim nabywcom cudownego pudełeczka z USA ;)"

Chyba nie mozna generalizować na temat wszystkich klocków z USA, ale Shunyata jest chyba najbardziej bezczelna pod względem robienia klientów w balona. Te kwieciste opisy, czarna magia i voodoo pustych listew zwanych kondycjonerami za 10 000zł.

Dwa kable na krzyż, wyłącznik, obudowa, gniazdka i ot mamy receptę na świetny kondycjoner, a że produkowany jest w USA to jest oczywiste, że musi być przecież drogi, no bo przecież sporo musi kosztować konsultacja techniczna z działem Agencji Bezpieczeństwa Narodowego w USA :-D.

Żenada, naiwność, kompromitacja...

Hydra-8 kosztuje w Stanach 1995 USD, czyli jakieś 6300,- zł

PAL Powebox 4 z kablem kosztuje w Polsce 5370,- zł

NEEL Dragon 4000,- zł

Podróże nie tylko kształcą, ale także deformują relacje cenowe.

Nie mam tej gazety, ale chyba przed rokiem te amerykańskie urządzenia dostały bardzo pozywne opinie w teście urządzeń sieciowych (HIFI).

Więc może prostota konstrukcji ma dobry wpływ na brzmienie.

Witam

Panowie przykro mi ale król jest nagi, nie wierzę w cudowne listwy, ani inne ustrojstwa do nich podobne, mieszka w mojej okolicy spora ilość nawiedzonych audiofili, wyjątkowo podatnych na reklamę i sugestję.

Przytaczana tutaj słynna listwa Fadela jest wręcz podręcznikowym przykładem.

Pozdrawiam

To Beer or Not to Beer? That is the Question. [WARKA, ŻYWIEC,OKOCIM, PILZNER] W ilościach nawet skromnych 0.05 hektolitra/audiofila wpływają wybitnie na poprawę dźwięku i wydźwięku wszystkiego jak leci.

Zbyszek

zal z tymi listwami ludzie to jest smieszne te ceny i ten belkot marketingowy w polsce sa produkowane lepsze kondycionery ^^ i po 50zl sam taka mam i nie zaluje zadnej zlotowki..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a tu macie specyfikacje

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

miałem takiego Lestara (tzn, jak kupowałem to był najwyższym modelem), ale wylądował przy kompie po porównaniu z Fellowesem ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -tu Fadel z 1 gniazdkiem

za tysiaka ;-)

Ukryta Zawartość

miesiąc temu zakupiwszy taką listwę DSS

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak Bozia kogoś chce pokarać za czyny lubieżne, czytaj k**estwo wszelakie i molestowanie niewinnych panienek to rozumek mu tylko odbiera przyczynę rospusty i narzędzie grzechu sam sobie delikwent obetnie.

Pamiętajcie o dołożeniu do listwy za 50 zł polskich kondensatora między 5-8 zł i uziemieniu oprócz zerowania. Ku rozwadze:

Mam olbrzymie Sd-501 i stare jak świat AKG-240 kable przy jednych i drugich wiekowe utlenione wtyki a głos wydają taki jak anieli na gazie, stada słowików i wszyskie skrzypce Stradivariusa poprostu ja je kocham a one kochają mnie, a u znajomego płacz bo lepsze są od Grado z tych dobrze powyżej tausena. Nie zawsze co drogie musi być lepsze.

Pozdrawiam

Zbyszek.

Przykro mi, że nikt z tak zwanych znawców tematu nie napisał, że najlepsze konstrukcje kondycjonerów pamiętają czasy III Reichu, dawno dawno temu kiedy zajmowałem się elektrycznymi pomiarami wielkości nieelektrycznych mówiąc po polsku ciśnienia i temperatury korzystałem z takiego ustrojstwa produkcji Siemens-Halske, niektóre egzemplarze dożywają końca dni swoich bronione kłami i pazurami samodzielnych pracowników nauki, którzy przez lata nie pozwalają na ich złomowanie.

Pozdrawiam Zbyszek

Z całą pewnością te listwy, do których linki dał St3fan będą działać, czyli filtrować w odróżnieniu od "kondycjonera" Shunyata zaprezentowanego na początku wątku. A różnica w cenie... jest delikatnie mówiąc cholerna.

A swoją drogą jeśli ktoś słyszy w swoim sprzęcie wpływ "kondycjonera" to albo ma problemy z masą urządzenia albo zasilacz jest słabiutki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.