Skocz do zawartości
IGNORED

Czy można kupić oddzielnie dekoder do wz

Slawo10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

chodzi mi o zakup (jeżeli można taki kupić oddzielnie za nieduże pieniądze) dekodera takiego jak są we wzmacniaczach AV do podłączenia wyjść cyfrowych (optycznego też) z odtwarzacza DVD.

Mam wzmacniacz, ale mogę korzystać tylko z wejść analogowych.

pzdr

-> Slawo10

Szczerze napisawszy, nie do końca rozumiem, co Tobie jest potrzebne. Czy chodzi Ci o dekoder Dolby Digital i DTS (na to wskazuje zakładka "Kino domowe"), czy też o przetwornik cyfrowo-analogowy stereo (na to wskazuje wzmacniacz w Twoim "o mnie").

Jeśli chodzi o pierwszy wariant, to niestety nie wiem, po co on Ci jest w sumie potrzebny. Przecież Twój wzmacniacz stereo ma tylko dwukanałowe wejścia analogowe. Czyli w tym przypadku dekoder DD-DTS nic nie da, bo i tak nie będziesz w stanie dostarczyć sygnału wielokanałowego do wzmacniacza. A poza tym wszystkie DVD na rynku mają zintegrowany dekoder 2.0 Dolby Digital, a niektóre dodatkowo nawet 2.0 DTS. Czyli w tym przypadku zewnętrzny dekoder wydaje się zbędny.

Jeśli zaś miałeś na myśli DAC stereo, to użyj wyszukiwarki. W DIY np. bardzo chwalony jest NOS DAC Petera Daniela.

Pozdrawiam.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

chyba nie dość jasno się wyraziłem, to trochę dopiszę

wzmacniacz NADa który posiadam służy tylko i wyłącznie do słuchania stereo z CD i tunera

chcem zbudować małe i w miarę tanie (jeżeli mi się uda, dlatego rozpocząłem temat) "kino domowe", które będzie niezależne od zestawu stereo.

jeżeli sam zbudowałbym 5cio kanałową końcówkę to czy znajdę oddzielny gotowy dekoder Dolby Digital i DTS (jak wspomniałeś) tak żeby korzystać z wyjść cyfrowych DVD.

na razie to są moje rozważania, biorę też pod uwagę zakup gotowego wzmaka np. jakiejś YAMAHY - są dość tanie w porównaniu do innych marek.

pzdr

Jesli nie kupiles jeszcze odtwarzacza DVD, to poszukaj modelu, ktory ma od razy wyjscia analogowe dla kazdego kanalu. Przykladowo Oppo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Ten odtwarzacz ma w menu troche funkcji pozwalajacych na konfiguracje dzwieku przestrzennego. Do tego mozesz podlaczyc praktycznie kazdy wzmacniacz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość jarokar

(Konto usunięte)

Jest urządzenie, które Cię zainteresuje Yamaha DSP E800 ma jedną podstawową wadę jest już dawno nie produkowane można je znaleźć na angielskim ebayu czasem też na niemieckim w polsce praktycznie nie do zdobycia próbuję już dosyć dawna.A teraz trochę o urządzeniu jest to dekoder DD Digital plus DTS z wbudowanym trzykanałowym wzmacniaczem do zasilania centrala i surandówo mocy 3x 70wat.

Podaję linka do aukcji na ebayu :

http://cgi.ebay.co.uk/YAMAHA-Surround-Sound-AV-Amplifier-DSP-E800_W0QQitemZ9727705408QQcategoryZ3280QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

• 2 lata później...

Tak jest dostępne takie urządzenie ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Są też i same dekodery :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.