Skocz do zawartości
IGNORED

harman kardon hd 750 laser

Tomiki

Rekomendowane odpowiedzi

Siedzi tam SONY KSS-213c.

Jak dobrze poszukasz (np. na allegro), to powinieneś się zmieścić w 30-40zł.

Pozdrawiam.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Sony KSS-212 o ile mnie pamiec nie myli. Wpisz w google "lasery" albo skorzystaj z wyszukiwarki na Forum, dostaniesz sprawdzone adresy sprzedawcow. To jest chyba dosc tani pozdespol (40zl).

A ja jak coś mogę doradzić to kup laser razem z mechaniką - łatwiej wymienić a i prowadnice nie będą pościerane. Spójrz tylko czy są dobrze przesmarowane - jak nie to przesmaruj żeby wózek miał luksusowe warunki pracy :) Koszt to pewnie jakieś 25pln np. www.czytniki.pl

Czy to ten

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy wymiana poprawi odczyt płytek cdr?Obecnie czyta dobrze tylko niektóre cdry

które są w idealnym stanie i idealnie nagrane.

Kiedys mialem takiego samego harmana ale czytał wszystkie plytki elegancko nawet te porysowane.

Obecnie kupiony sprawuje sie o wiele gorzej i mysle o wymianie lasera i mechanizmu.

Ukryta Zawartość

dokładnie ten, u mnie 20 miesięczny CDP ni zawsze czytał płyty, nawet tłoczone, po wymianie czyta wszstko jak leci, a na dodatek jest cichszy niż fabryczny. po wymianie nawet nie musiałem regulować lasera.

• 2 lata później...

Grzegorz71, 25 Sty 2009, 14:17

>Myślę o wymianie lasera z mechaniką. Nie wiem gdzie tanio to kupić, może ktoś doradzi

proszę bardzo

Ukryta Zawartość

wymiana nie jest specjalnie kłopotliwa ... w razie czego na forum jest już wszystko opisane

ewentualnie koledzy pomogą

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

• 2 lata później...

Witam

Mógłby mi ktoś pomóc w wymianie, zakupiłem nowy laser z mechaniką, rozkręciłem cd włożyłem nowy laser i dalej nie działa.

Czy coś pominąłem?

czy płyta cd powinna się kręcić podczas odtwarzania? nie wiem czy to ważne ale zauważyłem że jak włoże płytę i jest tracking to porusza się tylko laser a płyta cd stoi nieruchomo

nie wiem czy to spostrzeżenie coś wniesie do mojego problemu.

możne jest ktoś z Krakowa kto mi pomoże?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.