Skocz do zawartości
IGNORED

CD do optymalizacji systemu HiFi Choice

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie to wygląda tak :

W skrócie można powiedzieć że płyta Isoteka poprawia podobne aspekty co Densen ale w większym stopniu nastepuje spora poprawa szczegółów z tym że nie ma najwiekszego mankamentu densena czyli nie wyostrza , te osoby które narzekały na suchość i wyostrzenia po zapuszczeniu Densena z płytką Isoteka nie powinny już narzekać na owe mankamenty . No i zdecydowany plus na korzyść Isoteka pozwala szybko wygrzac sprzęt po zapuszczeniu pierwszych 5 utworów można się zdziwic co było ukryte w naszych nagraniach .

• Redaktorzy

no właśnie - ta "szybka rozgrzewka" to dobry pomysł. Włączamy sprzęt, zapodajemy płytkę w czasie kiedy przygotowujemy sobie w kuchni "strawę duchową" (piwo i grzanki). Po kilku minutach sprzęt ( przynajmniej teoretycznie) juz powinien "wejść na obroty".

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Wczoraj wieczorem "zapuściłem" pierwszą część dysku (do demagnetyzacji włącznie). Wrażenia po "rozgrzewce" bardzo pozytywne - dźwięk uległ uspokojeniu (znikneła lekka nerwowość), stał się bardziej lśniący i selektywny (lepiej słyszalny tzw. "plankton") . Krótko mówiąc na razie "rozgrzewka" jest jak najbardziej OK.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Był to "gratis" do ostatniego nr. polskiej edycji HiFi Choice - koszt 15zł, w Empikach sporo tego jeszcze leżało.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Dotarła i do mojej wsi,jak czytalem Wasze wpisy to myślałem co oni wypisóją.Ale to coś działa.Tak jak napisał kol.Fr@ntz pojawił sie plankton.Słyszy to mój kochany ustrój akustyczny{żoneczka}więc działa ,na dodatek na moim pozal sie Boże sprzęcie.Jest więcej szczegółw jakby scena lepsza.Mam, tylko pytanko głupiutkie,jak czesto zapuszczac te płytke .pozdrawiam Zbyszek

• Redaktorzy

jeśli sprzęt nie jest cały czas "pod prądem" to spokojnie część wygrzewającą i demagnetyzację możesz zapuszczać przed każdym odsłuchem. Sprzęt będzie szybciej wchodził na "pełne obroty"

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Dziwne zjawisko, ale u mnie lepiej wypada Densen. Na razie probowalem Isoteca od 1-5 i odsluch. Jesli chodzi o gore jest ok, ale bas i srednica zamulone (w stosunku do dzwieku z przed Isoteca!). Powtorzylem juz to dwa razy w odstepie 3 dniowym - i to samo.

Zapuszczajac wczoraj Densena - rozwialy sie moje watpliwosci, ten sygnal robi u mnie wszystko co potrzeba!!!

pozdr

Hybryd

Faktycznie track 1-5 troszku uspokaja system - do Pianocrafta rewelka, jak i do moich głośniczków komputerowych Bose Companion 3, ale ja polecam 13, a potem 5 - tu jest lepiej niż na Densenie i XLO (mój dorosły sprzęt lubi te tracki ;-))

kaszanka7, 6 Lip 2006, 11:57

>Tak z ciekawosci zapytam - jak wlaczycie 11 utworek to do ktorej sekundy od konca slyszycie sygnal

>;)

Scieżke 11 i 12 słyszę do 1min.55sek. Nie słyszę ostatnich 7 sekund. To bardzo źle czy jeszcze w normie.

marko - ty zbawco ja mam podobnie - tez miedzy 7 a 6 sek. przestaje slyszec - dzieki - pociesze nas chyba nie jest tak zle.

pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Do testowania ile slyszy nasze ucho polecam plytke Fadeovera, gdzie kazda czestotliwosc to osobny utwor na plycie. Mozna sie dokladnie sprawdzic. Oczywiscie pod warunkiem, ze nasze tweetery przenosza do 20 kHz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.