Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana autka

jozwa maryn

Rekomendowane odpowiedzi

Jazz :-), 26 Wrz 2006, 16:35

Kazde bmw ma elektroniczne ograniczenie

>szybkosci maksymalnie do 250 i te zaczynaja stekac w okolicy 248.

Oj :) NIEPRAWDA :)

Robert jeździ swoim znacznie szybciej i żaden komputer nic mu nie odcina:) -Kubica:)

W minioną niedziele na trasie Rajgród-Grajewo, gdzie jest idealna nawierzchnia w BeMce syna strzałka licznika przekroczyła 250 :)

Jazz:-)- na foto z knajpy (spotkanie forumowe) wyglądasz na poczciwego człowieka. Nie zrozumiałe jest mi, że możesz uzywać inwektyw w swoich wpisach. Kiedyś skrytykowałeś mnie:), potem innego, teraz toczysz "wojnę" słowną z Tomkiem, który bądz co bądz zna się trochę na autach, bo z tego żyje i to dobrze i dostatnio, co może wyłącznie potwierdzić jego kompetencje. Ty zaś jako człowiek światły, mieszkanieć Los Angeles, bywalec kamienistych plaż w San Trope czy na Sycylii, jeżdźący różnymi autami z wypozyczalni jesteś obierzy świat. Dawaj nam przykład dobry a nie zły. Ludzie wtedy cię polubią i łatwiej znajdziesz moze glazurnika dla przykładu. Dobry fachowiec z duszą artysty- koszt tygodniowej pracy 1000zł.

Miej więcej szacunku dla innych a inni będą mieli dla ciebie.

Jutro jestem w Warszawce i będę z uporem wypatrywał ciebie za kierownicą jakiedoś krążownika, bo wiem , ze nie lubisz małych autek.

Pozdr.

jak Ci strzałka przekroczyła 250km/h to albo licznik przekłamywał (normalne) albo masz zdjętą elektroniczną blokadę - innej opcji nie widzę, bo Bety mają ograniczenia 250km/h i w dodatku (przynajmniej te od końca lat '90. elektroniczne odcięcie zapłonu...

Zydelek: "Dawaj nam przykład dobry a nie zły. Ludzie wtedy

>cię polubią i łatwiej znajdziesz moze glazurnika dla przykładu. >Miej więcej szacunku dla innych a inni będą mieli dla ciebie."

O, k**wa! I kto to mówi...

Moja Thalia na autostradzie z górki wyciągnęłą prawie 180. Jak na 75 koni i 1,4 litra uważam to za super osiągnięcie. Na prostej we dwójkę na pokładzie plus bagaże na A4 mogę gnać 170, ale tak szkoda mi samochodu i lecę 150.

Dolnośląskie ma zasłużoną opinię najgorszych dróg, zapchanych tirami zwłascza 5 od Poznania do wrocławia i krajowa do Krotoszyna. Czasami jest trochę miejsca i nawet te 150 można pognać ale raptem z 2 może 3 kilometry i znowy węgloskład. Trzeba strasznie uważać na "służbówki", oni raczej nie patrzą na drogę.

Mam na szczęście odcinek do pracy który wszystkich twardzieli prostuje, 37 ofiar śmiertelnych 25 rannych.

A taka fajna droga jak się jedzie 90.

Na ten szmelc na drogach naprawdę trzeba kupić porządne gumy.

LOL. Marek, w ogole nie jestes na biezaco. Nasz forumowy Tomcio Laweta jest lepszy od jakiegos tam Kubicy. On jest nie tylko najszybszy, ale i.....wrecz bajeczny! Poczytaj ponizej. Dla podkreslenia wysokich walorow humorystycznych skomentowalem kilka wpisow.

tomek7776:

19 Wrz 2006, 15:58

(...) dokladnie w niemczech w 2000r jechalem pod Dreznem 291km/H...a wiesz skad to wiem? bo zaplacilem za te jazde 1000DM mandatu (...)

- Nikt nie twierdzi, ze nie miales 100 marek, ale najprawdopodobniej zaplaciles kase, poniewaz byles niezle nawalony i ta szybkosc byla tylko wynikiem twojej wybujalej, alkoholicznej wyobrazni. LOL

(...) nie wyhamowalem na ograniczeniu,scigajac sie, z jakas szybka 911. gdyby to bylo w szwajcarii dostalbym, do roku paki. (...)

- Przede wszystkim wyhamuj swoja wyobraznie i przestac marzyc o wakacjach w Lugano. Szwajcarzy najprawdopodobniej zatrzymaja cie za samo twoje zachowanie. Co do paki, niewazne jest zebys zostal zamkniety poniewaz jestes tylko malo szkodliwym bajerantem, ale zebys sie sam w koncu zamknal i przestal robic z siebie idiotyczne posmiewisko.

(...) przesada,bo cala praktycznie karoseria jest oryginalna,wiadomo,ze maska i moze szyby sa inne.to samo dotyczy zawieszenia,tzn wachaczy (...)

- Doskonale sie domyslamy, ze chodzi tutaj o wahacze, a nie o "wachacze" LOL

(...) zwrotnice,piasty sa oryginalne.sprezyny,amory,tarc ze,klocki,zaciski,to wiadomo (...)

- Tutaj trzeba zwrocic szczegolna uwage na jezyk eksperta niczym rodem z Modeny. Moze te amory wynikaly z tych tarc w klocki? W ogole nic nie wiadomo. LOL.

(...) silnik,skrzynia wydech,wal,nie wiem jak tylny dyfer,ktory nota bene,Dobrowolski kupywal u mnie.to juz gleboki tunning. (..)

- Tutaj ponownie mamy elokwencje inzyniera z MIT, konstruktora bolidow swiatowej slawy, pojawiaja sie tzw "dyfery". Tuning moze glebszy od samej mysli. Tej jest ewidentny brak. LOL

(...)podziwiam Dobrowolskiego za taki wyczyn,bo wiem co to jest jazda 290km/H, 361km/h ,na polskiej tzw.autostradzie to zasluguje na bardzo gleboki szacunek. (...)

- Ponowna pustka w glebi i typowe zakonczenie zdania wyrazami: "szacunek", "respekt" lub "porazka". Nie wiadomo nadal za co ma sie ten szacunek i co on naprawde ma wspolnego z jakims oslem pedzacym po publicznej szosie z idiotyczna predkoscia. Nalezy sie pocieszyc, ze to tez bytla bajka. LOL

Ja sobie lubię pojechac szybko, ale muszę mieć widoczność, do przodu i na boki. Jak wracałem nocą z Chorwacji, to na "gierkówce", na tyle ruchliwej że przez cały czas na światłach mijania, noga sama mi się zdejmowała z gazu gdu osiągałem 120 km/h. Co chwila wyprzedzali mnie jadący na oko 150-160 i znikali w ciemności, przy czym nie były to żadne używane BMW ani Audi z lokalną młodzieżą, tylko nowe auta klasy średniej. Jechać z taką prędkością przy widoczności nie przekraczającej 100 m, to jest dla mnie niezrozumiała głupota. 250 km/h na drodze do Grajewa, chyba temu koledze jeszcze nigdy nic nie wyskoczyło przed maskę...

Zydelek, 27 Wrz 2006, 00:08

>Uwierz mi pokorą mozna zyskać więcej :)

Takie dobre rady lepiej pozostaw dla siebie... bo w Twoim przypadku brzmi to tak, jakby złodziej mnie pouczał o uczciwosci :):)

Zydelek, ja natomiast chce cie prosic, ze jak juz bedziesz w moim miescie, nie odnos sie do niego jako "warszawka". Ten przywieziony z roznych regionow Polski zwyczaj nie swiadczy dobrze przede wszystkim o tych wlasnie.....regionach.

jestem pod wrazeniem stylistyki,i perfekcji wykonania

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A ja jestem pod wrażeniem chłopaków z "hanysowa" :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To prawda. Niemcy maja swoj specyficzny styl, taki niesmaczny barok w wiekszosci modeli bmw, teraz to audi nawiazujace do kiczowatej mody lat 80 malowania wszystkiego na bialo z dodaniem wielkich otworow. Pomimo, ze nie maja dobrej reputacji, zaluje, ze wlosi sa nieobecni w usa poza trzema markami. Ponizej odpowiedz w prawdziwej wloskiej elegancji na to nowobogackie dziwactwo z przesytem kiczu z audi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jazz:)

Twoja BMka i te które wklejasz na zdjęciach to są niekompletne. Nie trendy:) Trzeba było wiec kupić z przeźroczystymi dzwiami ze specjalnego tworzywa. Inaczej to nie widać trzech pasów na spodniach od dresu :)

Jazz :-) wali 200 km/h ale widać, że się przy tym nieźle pietra, aż mu się ręce pocą. Dlatego ma rękawiczki, żeby się po kierownicy nie ślizgały.

I nic dziwnego że ma stracha. W końcu przy tej prędkości w drugiej ręce trzyma przy oku aparat fotograficzny i cyka fotki usiłując złapać w kadrze ostro liczniki beemwuchy i Breitlinga...

Przy takich akrobacjach można się przestraszyć.

• 2 tygodnie później...

pilnie poszukiwana!

ARTEC typ R6Jx14 do Fiata - 1szt. kupie

w poniedzialek pani "robiaca sobie oko"

wjechala mi w lewy tylny bok uszkadzajac miedzy innymi felge

jak nie znajde to pozostale 3 do wymiany:(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ostatnie zmiany - ar 156 sw 2.0 ts wymieniono na ar gt 2.0 jts

kolor bez zmian czyli jedyny właściwy dla tej marki :)

a zdjęcia zamieszczam... miniaturek na blacie kuchennym

(dwa aktualnego i jedno wspomnieniowe po sportwagonie)

tak żeby było smieszniej :)

dodam iz modeliki mają skalę : gt 1:18 (producent Welly)

156 sw 1:43 (producent Minichamps)

jakby ktos miał pytania o duże ar zapraszam na PW

Ukryta Zawartość

post-8338-100005036 1170302168_thumb.JPG

post-8338-100005037 1170302166_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie chce zakladac nowego watku,ale abyscie sie zachowali w takiej sytuacji?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

też zbierałem :)

i tak mi trochę zostało że kupuję takie same duże i małe

przynajmniej jak sprzedam auto to mam pamiątkę

szkoda tylko że ceny inne niż `70 matchboxów i majorette`ów :)

to malutkie czerwone kombi 1:43 - niestety > 100 zł :)

dobra, oto i większe odmiany :)

na górnym foto po zmianie czyli AR GT 2.0 JTS

na dolnym poprzednia AR 156 SW 2.0 TS

Ukryta Zawartość

post-8338-100004930 1170302315_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

LOL. Ach ta Polska, ta Polska. W koncu zdecydowalem sie zostawic samochod w AutoFus w Warszawie na Ostrobramskiej i zlecic ze zgroza wymiane peknietej przedniej szyby. Robie kilka zdjec, m.in stanu licznika, jest 2932. Wydano mi zarezerwowany wczesniej samochod zastepczy, bmw kombi, jakis diesel, kontrakt, wyszedlem przezucic kilka rzeczy bagaznik-bagaznik, porozmawialismy jeszcze chwile nt jak Fus bez fusu wysle fakture do Monachium i wracam sobie do domu. Nagle zwrocilem uwage, ze wlasciwie nie dano mi zadnej kopii zlecenia, wiec zadzwonilem okolo 14-stej i przeproszono, zaoferowano fax, zasugerowalm nastepnie obiecany e-mail i dupa blada, oczywiscie nie otrzymalem niczego. Szef serwisu jak zwykle nie wie o co chodzi, ale ze sprawdzi, co ja komentuje bezsensem jakiejkolwiek aktywnosci w swietle faktu dzisiejszego odbioru samochodu.

Dzwoni Fus, wszystko gotowe, jade. Stoi samochod, szyba wymieniona, korpus wycieraczki rowniez. Podchodzi jakis bolek z kluczem, otwieram samochod, tak sie porozgladalem, wciskam licznik, teraz mamy juz 2941. Oooo, niespodzianka! LOL. Najbardziej kuriozalne jednak bylo to, ze wsadziwszy klucz do czytnika, swiecilo sie tylko 2933, wiec na kluczu zostal zakodowany 1km. W magiczny sposob zginelo z klucza 8km. Ci ktorzy nie wiedza, jest to obecnie tylko klucz elektroniczny, nie mechaniczny, wiecz zaczynam podejrzewac, ze gnoje podrobili sobie drugi. LOL. Zreszta niech pozniej kradna. Skomentowano to tez fajnie, tlumaczac, ze "km czasem gina w pamieci klucza". Matolkowata inwencja niz ma tutaj granic. LOL

Po bokach drzwi resztki kleju od szyby, ale to nic, pytam sie wiec bolka jak jest z tymi km jezeli wielokrotnie potwierdzano wykonanie wymiany tutaj, na miejscu, bolek robi sie troche czerwony i steka: "no tak, fakt, cos nie tak...hmm" Mowie bolkowi, zeby trzymal jezor za zebami, ze zapytam sie sam, ale widze jak bolek pedzi do kolesio w serwisie i cos tam juz knuja. LOL. Niewiarygodne. Po godzinnej rozmowie z szefem serwisu, podczas ktorej okazalo sie, ze przeslanie faktury w celu transferu z Allianza w Monachium jest niemozliwe i zbyt ryzykowne i Fus nie chce ryzykowac nai z Allinazem, ani z BMW AG. Dzwonie do Monachium i Hans mi mowi "kiedy Pan awraca? Prosze przynies to do nas do fabryki, zalatwimy od reki" Dobra, smiejemy sie z Hansem, szef nic nie rozumie, robi dobra mine. Mowie, zaplace. Szyba i korpus wycieraczki wychodzi na 3,400 zl z kawalkiem, jeden dzien kombiaka okolo 360 zl.

Ale teraz robi sie smiesznie, bo znalezli jakiegos pajaca, chyba droga losowania, ktory przyszedl zeby sie wytlumaczyc z tych km , twierdzac ze byla konieczna jazda probna, zeby sprawdzic, "ze nic nie swista". Hahaha... Obdarzylem go komplementem i powiedzialem, ze jest bardzo pomyslowy, ale niezbyt madry, i ze sobie k**wa wypraszam takie ekscesy. Teraz zaoferowano mi, ze mozna zrobic wydruk z samochodu z gps'em oraz danymi dotyczacymi charakterystyki jazdy probnej, ale za sume 250 zl. LOL.

Vive la Pologne, Vive le roi!

>Jazz faktycznie ponura komedia, ale kilka razy podobne temu numery widywalem w warsztatach niemieckich, i to po tej "lepszej" stronie naszych zacnych sasiadow :) a pracownicy nie z importu bynajmniej

>>Jazz:-)

i co tak sobie pogadaliście..? Dziwne, oburzasz się (słusznie), ale nic w sumie nie zrobiłeś. Ja bym tak strząchnął dupę szefowi Fus-a że chodziłby jak zegarek. Mój klient, mój Pan...

Sacz,

Szkoda jest mojej pary. Nic nie zrobisz. On pod koniec chodzil juz wokol mnie jak zegarek, dlatego, ze niemozliwoscia jest "zgubienie" w systemie 8km. Nie zmienisz polskiego cwaniactwa i glupoty na zadnym poziomie. To jest wrodzone. Kilka dni temu rozmawiajac z bmw polska spotkalem sie z podobnym dziadostwem w dziale obslugi klienta. Jutro strzele e-miala do Niemcow w Monachium. Reszta jest strata czasu. Odsylajac samochod z Niemiec, Niemcy naprawia wszystko to co zostalo potencjalnie popsute przez Fusa i mnie ponownie przeprosza za zachowanie Polakow.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.