Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Pierwszy mecz gładko wygrany, wypada więc złożyć gratulacje... BRAWO!

Serbia była słaba, a my zagraliśmy solidnie. Nie było słabszych chwil, przestoi, ale też nie było zbyt wiele akcji fantastycznych. Tak więc równo, solidnie i spokojnie. Dobrze się oglądało mecz, widać było, że chłopacy są skoncentrowani i mają pomysł na grę.

Mnie fascynuje 60 tyś sprzedanych biletów !

Narodowy musiał zrobić wrażenie na całym świecie.

A kogo tak naprawdę poza nami interesuje?:Siatkówka jest sportem niszowym i poza kilkoma krajami maja ją w głębokim poważaniu.Może to i dobrze bo buractwo prowadzących i publiki(gwizdy na Rosjan,wieśniacki show przy wyjściu flagi Polski) będzie mniej raziło.

Informację Polsatu o sprzedaży transmisji do prawie 200 krajów można między bajki włożyć( to takie kreatywne liczenie ).

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Informację Polsatu o sprzedaży transmisji do prawie 200 krajów można między bajki włożyć( to takie kreatywne liczenie ).

Tia,do 200,jak by tak było,to w Polsce transmisje byłby w otwartym Polsacie.

Jakieś 12 tysięcy osób było na Hali Arena w Czyżynach w Krakowie. Włosi nie zaskoczyli ze już mecz się zaczął no i dalej już Iran punktował każde potkniecie. Sama Arena mile zaskoczyła jest fajnie, bardzo dobre oświetlenie dobre do imprez sportowych nagłośnienie moim zdaniem obiekt do imprez sportowych bardzo dobry.Trochę dziwi że finału w Arenie nie będzie no ale to układy polityczne decydowały co gdzie i jak :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dziwi,że nie będzie finału na Narodowym.To byłoby coś jak znów zagraliby nasi.

Narodowy to już trochę za duży do tej dyscypliny sportowej. Moim zdaniem Arena na 18'000 osób to już granica gdzie siedzący hen na najwyzszych miejscach coś jeszcze w miarę dobrze widzą.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Mnie fascynuje 60 tyś sprzedanych biletów !

Narodowy musiał zrobić wrażenie na całym świecie.

A mnie fascynuje, że w kraju, gdzie jest obowiązkowy abonament telewizyjny, z którego szmal bezpośrednio zasila kasę państwowej telewizji,

Mistrzostwa Świata w obojętnie czym, zwłaszcza z udziałem reprezentacji narodowej podkupuje jakiś prywaciarz i sobie koduje.

To na ch*j ludzie płacą ten abonament jak się pytam.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Serbia była słaba, a my zagraliśmy solidnie.

Serbia słaba nie jest. Nie chcę siać ochów i achów, ale Serbowie zagrali tak, jak im Polacy na to pozwolili. To, że w 3cim secie się kompletnie rozsypali to nie przypadek, a wynik tego, że trafiali na mur.

Mnie podobały się 3 elementy:

- rozegranie Gumy;

- zagrywka nasza - dawno nie zagrywali Polacy tak skutecznie i z małą ilością błędów;

- obrona - nasi b. ładnie podbijali często niemożliwe piłki; dawno nie widziałem Polaków tak skoncentrowanych w obronie.

Fajnie też, że działał dobrze blok, bo to naprawdę rozbiło Serbów.

A kogo tak naprawdę poza nami interesuje?:Siatkówka jest sportem niszowym i poza kilkoma krajami maja ją w głębokim poważaniu.Może to i dobrze bo buractwo prowadzących i publiki(gwizdy na Rosjan,wieśniacki show przy wyjściu flagi Polski) będzie mniej raziło.

Otwarcie było momentami przaśne, co zawdzięczamy głównie fantastycznemu duetowi Donatan i Cycki do Ubijania Masła. No i jeszcze prezez PZPS...

Siatkówka nie jest może popularna jak futbol, ale ja wiem czy to sport już niszowy? Brazylia, Włochy, Polska, Bułgaria, Serbia to kraje, gdzie popularność siatki jest dość duża.

Powrót po dłuższej przerwie...

Zauważcie, że Serbia często na wielkich turniejach kiepsko wypadała w pierwszych meczach,

co nie przeszkadzało im później regularnie być w pierwszej czwórce.

To nie umniejsza oczywiście bardzo dobrego meczu w wykonaniu Naszych.

Ciekawe jak pograją z niewygodną Australią, z którą dali ciała na Olimpiadzie. To może być ciężki mecz.

Edytowane przez soundchaser

Australia może być ciężka. Ale z tego co słyszałem drużyna jest skoncentrowana i nasi gadali całkiem rozsądnie, bez nadmiernego rozentuzjazmowania. Moim zdaniem w tego typu turniejach każda drużyna może być ciężka - taki Kamerun będzie miał dobry dzień, a nasi się będa męczyć i... może to kosztować. Zobaczcie na Włochy - najsilniejsza liga siatkówki, a dostała baty od Iranu (nie żeby Iran był na poziomie Kamerunu). Dlatego lekceważyć nie można nikogo.

Szkoda, że Antiga nie dogaduje się z Kurkiem i że Kurek nie gra. Muszą to być dla niego trudne chwile...

Ciekaw jestem, czy w następnym meczu na libero wyjdzie Igła zamiast Zatora - na memoriale H. Wagnera Igła grał b. dobrze, więc Zator był trochę niespodzianką (ale grał b. dobrze).

Dalej, ciekawe czy w następnym meczu Antiga da pograć innym, czy będzie ogrywał ten sam skład jako żelazną szóstkę.

Fajnie, że rozpoczynają się teraz MŚ bo daje to energię by zacząć treningi po letniej przerwie :) Dziś pierwszy - ciesże się jak szczeniak na spacer ;)

"Mistrzostwa Świata w obojętnie czym, zwłaszcza z udziałem reprezentacji narodowej podkupuje jakiś prywaciarz i sobie koduje."

TVP nie skorzystała z oferty dwukrotnie:

- nie kupiła praw,

- nie odkupiła w/w praw od POLSATu.

Tło tej skandalicznej sytuacji jest bardzo zagmatwane.

Wygląda na to, że PZPS przechytrzył i zagarnia tym razem kasę tradycyjnie przypisaną Polsatowi.

Ale to tylko PODOBNO.

A PLUS / POLSAT zrobili dla siatki PL bardzo dużo i przez wiele lat.

No cóż oglądam za darmo via net LTE.

Ale dają 384p.

Więc piłki nie widać.

Raczej audio pozostaje.

Zobaczcie na Włochy - najsilniejsza liga siatkówki, a dostała baty od Iranu

Iran to już teraz ścisła czołówka światowa, a Włosi to typowa drużyna turniejowa i raczej nie rozpoczynają z wysokiego "C".

Z Polską na ostatniej Olimpiadzie też przegrali w pierwszym meczu, a co było dalej - wszyscy pamiętamy.

Włosi wrócili z brązem, a Polacy... "na tarczy". :)

Iran to już teraz ścisła czołówka światowa, a Włosi to typowa drużyna turniejowa i raczej nie rozpoczynają z wysokiego "C".

Z Polską na ostatniej Olimpiadzie też przegrali w pierwszym meczu, a co było dalej - wszyscy pamiętamy.

Włosi wrócili z brązem, a Polacy... "na tarczy". :)

Jasne, racja. idealnie zresztą, jeśli drużyna początek tak długiego turnieju nie zaczyna od najwyższej formy, ale od takiej formy, która stopniowo rośnie aż do finałowych rozgrywek.

Wczoraj oglądałem mecz Rosja-Kanada. Bez fajerwerków, choć Kanadyjczycy walczyli i bronili ładnie. Ale Rosjanie, jak mieli problemy to posyłali piłki do Musserskiyego, albo wchodził on na zagrywkę i wszystko wracało do normy.

Jestem pod olbrzymim wrażeniem tego zawdonika: olbrzym, ale ruchliwy, z doskonałą koordynacją, dobry technicznie. On może dla Rosjan solo wiele ugrać.

Jestem pod olbrzymim wrażeniem tego zawdonika: olbrzym, ale ruchliwy, z doskonałą koordynacją, dobry technicznie. On może dla Rosjan solo wiele ugrać.

No i ten jego pewniacki uśmieszek, który działa destrukcyjnie na każdego przeciwnika. :)

Widzę, że Iran się nie patyczkuje, ograli Włochów, teraz ogrywają USA (jest już 2:0 w setach), zobaczymy, czy starczy im pary na cały turniej, bo zakładam, że przejdą przynajmniej do 2 fazy turnieju

Jest dobrze 1:0 dla naszych.

W dupie mam Polsat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I jest nieźle

2:0 dla Polski.

Kangury w drugim secie lepiej grają,ale końcówka należy dla naszych

Ukryta Zawartość

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Winiarski grał najlepiej,ale myślę że cały zespół grał naprawdę dobrze.

Ale do hiendu jeszcze im troszkę brakuje.Z najlepszymi może być problem

Na razie układa się dobrze.

Dwa następne mecze na wypróbowanie drugiego składu, z Argentyną znów trzeba wygrać za 3 pkt. i w drugiej fazie mieć 9 pkt.

Trafimy na pewno na Iran, USA, Francję i pewnie jednak Włochów. Belgia też powalczy.

W drugiej fazie, gdzie są dwie grupy po 8 drużyn - wystarczy być w trójce, ale trzeba rozegrać 4 mecze.

W trzeciej fazie to już loteria. Dwie grupy po 3 drużyny i wszystko zaczyna się od nowa.

Tak naprawdę te mistrzostwa zaczną się właśnie w 3 fazie. Do tego czasu to tylko docieranie się tych najlepszych.

Trzeba oszczędzać siły i nie narażać się na kontuzje.

daru0105

wielkie dzięki, przynajmniej 3 seta sobie obejrzę, też nie mam zamiaru "rukwa amć" płacić im dodatkowej stówy za możliwość oglądania meczów, pzdr

Stronę po dłuższych zawieszkach trzeba odświeżać.

Ale da się obejrzeć.

Ogólnie wpiszcie

Ukryta Zawartość

Liczą się pierwsze strony od góry.

Zawsze się da tak obejrzeć,tylko trzeba poszukać.

Nigdy z większymi imprezami nie miałem problemu

Ukryta Zawartość

Fajnie cały czas transmisja leci a godz. godz. 23:15

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Mistrzostwa Świata w obojętnie czym, zwłaszcza z udziałem reprezentacji narodowej podkupuje jakiś prywaciarz i sobie koduje."

TVP nie skorzystała z oferty dwukrotnie:

- nie kupiła praw,

- nie odkupiła w/w praw od POLSATu.

Tło tej skandalicznej sytuacji jest bardzo zagmatwane.

Wygląda na to, że PZPS przechytrzył i zagarnia tym razem kasę tradycyjnie przypisaną Polsatowi.

Ale to tylko PODOBNO.

A PLUS / POLSAT zrobili dla siatki PL bardzo dużo i przez wiele lat.

Na takie teksty nóż się w kieszeni otwiera

zrobili duzo dobrego przez ostatnich kilka lat i jeszcze więcej złego ostatnio.

I jeszcze wciskają kit jak to oni ratuja siatkę.

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.