Skocz do zawartości
IGNORED

Przewód RCA (cinch)

emill

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuje zakupic nieco jakiegos przewodu (na metry), standardowy, r i l w osbnych ekranach, co polecacie. Chciałbym się ograniczyć najlepiej do >10 ew. kilkunastu zł/metr. Wiem, że high-end to nie będzie, ale może można zakupić za tę cenę dość porządny, przyzwoicie ekranowany kabel

https://www.audiostereo.pl/topic/27219-przew%C3%B3d-rca-cinch/

Bardzo dobry przewód (do tego super ekranowany -mozna sprzy nim spawać i nic nie przejdzie)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

do tego wtyki

Ukryta Zawartość

Znajomy mi go polecił -jak dla mnie rewelka (GOTHAM i KLOTZ leżą w szufladzie)

post-2246-100008711 1170296868_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to czemu nie napisali ze jest wspolosiowy :)... oczywiscie sie smieje.. poprostu tak mnie natknelo.. slowo "cyfrowy" jest niestety zbyt czesto naduzywane lub uzywane zle czego wina jest chyba brak znajomosci jezyka angielskiego albo prawidlowego zrozumienia.. yyych.. moze bede mial zajecia z prof. Miodkiem w tym roku na matematyce ( tak na matematyce, przedmiot "kultura jezyka" ) to sie zapytam... tylko ze jak pewnie zacznie to juz nie skonczy ;)

Hasło typu "kabel cyfrowy" nie jest takie całkiem bez sensu ponieważ

powinno się to rozumieć jako kabel do przesyłania sygnału cyfrowego,

co wiąże się z określoną impedancją charakterystyczną i pasmem

przepuszczania sygnału.

Jestem Europejczykiem.

.. moze bede mial

>zajecia z prof. Miodkiem w tym roku na matematyce ( tak na matematyce, przedmiot "kultura jezyka" )

>to sie zapytam... tylko ze jak pewnie zacznie to juz nie skonczy ;)

Uczelniana stawka za godzinę nie może konkurowac z dochodowością "wystepów" w telewizorze. Więc bez obaw, nie będzie tokował.

• 4 tygodnie później...

Na początku witam wszystkich!

Kabel antenowy jest zdecydowanie analogowy. Chciałem się podłączyć pod temat i spytać forumowiczów co myśla o kablach ProLinka. Jakie doświadzenia z nimi macie itp.

>Irvine

jeżeli pytasz o ten kabel

Ukryta Zawartość

to bardzo dobry kabel

Ukryta Zawartość

Jak również o ten już gotowy interkonekt:

Ukryta Zawartość

Na tym forum nie ma opcji edycji swojego posta?

Ukryta Zawartość

Obejrzałem :):)

:):):)

Za dobre wtyki płaci się 4-ro krotnie więcej. Podobnie za kabel mikrofonowy ze szpuli przeznaczony na estradę.

Nie wrózy więc to to niczego dobrego poza symboliczną kwotą wydaną nie wiadomo po co?

Musze kupic 2 interkonekty. Niestety nie stac mnie na kabelki za kilkaset zł.

Na Allegro jest coś takiego:

Ukryta Zawartość

Czy warto to kupić? Używałktoś takich przewodów.

Jest jeszcze taki:

Ukryta Zawartość

Czy do standardowego słuchania wystarczy??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Reaper, 5 Wrz 2006, 21:02

Nie daj się oszołomić różnym zaklinaczom węży. Zdalny zakup kabla którego

nie znasz to jednak pewne ryzyko. Wtyki i przewody na zdjęciu mogą wyglądać

O.K. a po rozpakowaniu masz w ręce jakąś tandetę. Idź do MM czy do EuroRTV,

kup sobie przezwoicie zrobiony kabelek (np. Thomson 2*RCA 1,5m za kilkanaście zł)

i posłuchaj. Później pożycz sobie coś za pare stówek (taki low-end znaczy się)

i porównaj. Jak coś usłyszysz, to kombinuj dalej i zaprenumeruj sobie u Zydelka

jego biuletyn marketingowy "Z-Zultra analog-kto chętny potestować? ".

powodzenia

Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 12 Wrz 2006, 22:56

:) a dlaczego u mnie???

W moim systemie gramofon wkładka->pre phono A.R- Stereovox HDSE-pre A.R->do pre line-> Z-zultra phono. W takim zestawieniu uzyskałem najgładsze brzmienie z powietrzem 3D sceną i niskochodzącym kontrolowanym basem. ŻADNE kable nie wyparły w tym miejscu Z-Zta, który w tej wersji wyniósł mnie 220zł.

Niestety nie polecę go, bo nie chce mi sie już robić :)

>Zydelek, 12 Wrz 2006, 23:08

No bo Reaper na tej osi dążenia do doskonałości jest na początku, a Ty gdzieś tam,

gdzie już Cię inni ledwo widzą...

Jestem Europejczykiem.

• 4 tygodnie później...

Ale sie usmialem!

Kabel cyfrowy czy analogowy? Sygnal owszem moze byc analogowy albo cyfrowy ale nie kabel. Tak samo jak nie moze byc rezystorow analogowych czy cyfrowych itp. Moze niedługo auduiofile wymysla na wlasny chory uzytek miedz cyfrowa? Itp bzdety. Kabel antenowy na 75Om (zalezy do jakiej anyeny heh, do zastosdowan profi standard to 50om), zreszta kazda amatorska instalacja KF itp tez uzywa 50om kabli...) ale sa tez i inne o inych impedancjach charakterystycznych,paramatrach iitp. Sluza zarowno do pzresylania sygnalow cyfrowych jak i analogowych (obecnie rzadziej, w telekomunikacji nie mamy juz sygnalow stricte analogowych poza tymi co ida od abonenta do centralow telefoni POTS). JAkies dyskusje na ten temat sa smieszne i to tlyko niestety markieting i nazwy "handlowe".... Kabel jest medium transmisyjnym dla fali elektromagnetycznej, nicczym inym. Kabel pzrenosi fale, de facto kazdy sygnal elektryczny jest analogowy i tak w swej naturze, tlyko czlwoiek nrzucil maszynie czasem takie jego ksztaltowanie i rozroznianie oraz obrobke ze czasem mowa jest o sygnale cyfrowym. Ale i tak rzadko przesyla sie kablem gole zera i jedynki, zawsze jest to zakodowane, poddane modulacji, nastepnie czesto podneisione pzrez jakas nosna i z widma tego sygnalu malo kto wywnioskuje copzrenosi czy analog jakis dziwny czy cyfra leci tym..

.Pozdrawiam laikow od sygnalow i transmisji!

Jaro_747:

"... kup sobie przezwoicie zrobiony kabelek (np. Thomson 2*RCA 1,5m za kilkanaście zł) i posłuchaj. Później pożycz sobie coś za pare stówek (taki low-end znaczy się) i porównaj ..."

Kabel za parę stówek, to z całą pewnością nie jest low-end. Już prędzej można by tak nazwać ten za kilkanaście zł.

Janusz z Torunia

Brencik,

to więcej słuchaj i kombinuj.

I.C do cd. nie zawsze zabrzmi dobrze z gramofonem z którego wychodzą niskie napięcia. W tym celu najlepsze sa mikro druciki- lepiej przenoszą subtelne sygnały. Wielokrotnie stwierdziłem, że I.C który podobał mi się z cd. kasznił z gramofonem. Dlatego kabelek który się sprawuje z gramofonem a w dodatku posiada w przeplocie (jak Z-Zultra) masę uziemienia nazywam analogowym.

taaak, alez oczywiscie. nazywac mzoesz jak sobie chesz, nawet mozesz go nazwac KOZIM DYDEM co i tak nie zmieni faktu ze to kabel...

Co ta sa "subtelne sygnaly" i w jaki sposob kable je rozpoznaje i jego "druciki"? dobre...

taaak, zaraz zaczniemy dyskusje o "roznicach" w kopiach cyfrowych, kablach itp. Np. jak zmieni sie nagranie gdy np skopiujemy z dysku twardego na CD-R albo np na pendriva? Ciekawe ze "jakosc" zmienia sie tlyko w przypadku plikow audio, jak kopujemy dokumenty to zaden bit nie ulega przeklamaniu, odczytujemy wszsytkie literkli w dokumencie worda, archiwum rar pozostaja nienaruszone pozdraniu na plyte itp.

Pozdrawiam!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.