Skocz do zawartości
IGNORED

oddam niepełnosprawny 281000HzTV JVC

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Witam

Mam do oddania zepsuty 28" 100Hz TV JVC model AV28BH7S kupiony 25/03/2002 . Do zrobienia jest stabilizacja 140V i odchylanie poziome. Dokładnie taka sama naprawa 29/09/2005 w servisie ( QES Service na Zagórnej 10) kosztowała 210zł. Mi juz się nie chce z nim bujać, więc jeśli ktoś jest zmotoryzowany (tv waży ponad 32kg) i chętny odebrać go ode mnie to proszę o info na priva.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

ok. skoro juz założyłem wątek i pozbędę się sporego jakby nie było mebla, mam pytanie. Planuję zakup kolejnego CRT (filmy na DVD oglądam sporadycznie, bo preferuję kino) głównie do zerkania na "Fakty" i dla Klona do bajek (CartoonNetwork, MiniMini i z DVD). Na LCD przyjdzie czazs za jakieś dwa lata ;)

Tak więc nie chcąc przekraczać 2kzł (no może troszeczkę) na początku Nasz wybór padł na Slim TV Samsunga, lecz po lekturze opinii urzytkowników i rozmowie z serwisantami bardzo szybko zrezygnowaliśmy z tych nomen omen ślicznych wynalazków. Póżniej na horyzoncie pojawił się Philips, ale różnica 500zł między MM a sklepami w necie również ostudziła Nasz zapał. No i w końcu prawdopodobnie zdecydujemy się na Thomsona 29DC850 ( w MM jest za 1599zł). Czy jeszcze czemuś warto się przyjżeć?

Fr@ntz

"I am an audiophile"

mam thomsona 29dx400 100hz jestem b.zadowolony wyrwalem go w promocji za 999 zł ;)

super kolorki ostrosc i trzyma krzywizne ;) wnerwialo mnie buczenie wyrzutni ale ustabilizowalo sie albo ja ogluchlem.troche moloch ale filmy z dvd/dvix ogladam na wiwie 2xx super, litery i inne pierdoły wiernie widac, brak smurzenia

Witaj Fr@ntz,

Dostalem w prezencie taki model panasonica :http://www.allegro.pl/item116824509_panasonic_tx_32ps12p_100_hz_promocja_kredyt.html

Jest zbyt duzy jak na moje potrzeby i mialem zamiar wystawic go na allegro, ale gdybys byl zainteresowany moglbym Ci go sprzedac za rozsadna cene. Telewizor jest oczywiscie nowy i nawet jeszcze go nie rozpakowalem. Przepraszam, ze pisze o tym na forum, ale skrzynka pocztowa mi dzisiaj swiruje.

A co niby nie tak z tym Samsungiem? Wprawdzie znam tą firmę bardziej z rynku

moniorów, ale to chyba podobne produkty. W testach w prasie fachowej (amerykańskiej)

zazwyczaj mieścili się w pierwszej trójce. Osobiście nie znam też nikogo kto by narzekał.

Sam zamówiłem CRT monitor dla siebie w pracy (19") i kupiłem córce (17"). Poradziłem też Samsunga

rodzicom (TV 27") i córce (TV 29") i są bardzo zadowoleni. Żaden z nich nie widział serwisu.

W tej chwili wszystkie zachodnie marki robione sa w Chinach, a Thomson to nawet firma chińska.

Przy nich Samsung to Hi-End :-).

Kolega elektronik który serwisuje sprzęt na samo hasło Philips i Thomson dostaje drgawek.

P.S.

Piszemy użytkowników a nie urzytkowników.

Serdecznie przepraszam za tą chamską uwagę.

pozdrawiam (oświecony przez kolegę cośtam3cośtam)

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Jaro_747 - co do ps to najbezpieczniejszą formą jest user ;) (za błąd przepraszam)

Jeśli zaś chodzi o Samsungi slimy to główną wadą na jaką zwracano uwage to bardzo głośna praca i szybkie "rozjeżdżanie" się ustawień (szczególnie w rogach).

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Fr@ntz - Czy jeszcze czemuś warto się przyjżeć?

Jak najbardziej. Niestety trzeba przekroczyć Twój budżet sporo, oj sporo.

Sprawdź Loewe Nemos-a. Wali wszystko po rogach, nie wyłączając LCD i inne badziewia.

To jest najlepsze wyjście w oczekiwaniu na prawdziwe i prwdziwie dostępne dla wszysykich HDTV.

Polecam i wiem co piszę.

Thomson z kinolem Black Diva to bardzo przyzwoity TV. Technologia ta sama co trinitron tylko, ze Sony wygasl patent ale opatentopwali nazwe ;)

Philipsy maja problemy z awaryjnoscia, chociaz pewnie zalezy wiele od modelu. Podobnie Sony dobry kineskop ale awaryjny, w piwinicy stoi mi wlasnie 29cali topowy model sprzed kilku lat, u znajomego na pietrze stoi taki sam ale 25 cali, abydwa z uszkodzonymi kineskopami.

Panasłoik to rowniez dobry wybor, trzeba tylko uwazac na modele sprzed kilku lat, bo mialy wade konstrukcyjna dekodera NICAM-u (poziom foni potrafil sie samoczynnie zmieniac w duzych granicach).

Grundig robi rowniez przyzwoite TV tyle, ze trafienie na dobry egzemplarz graniczy z cudem, gdyz do tego samego TV potrafia pakowac kilka roznych kineskopow, od topowych po totalny chlam. Nie znajac wejscia w menu serwisowe i nie znajac oznaczenia tam zapisanego, nie ma mozliwosi sprawdzic co tam tak naprawde siedzi. Ja wlasnie zaryzykowalem CRT Grundiga ze wzgkledu na fenomenalna jakosc obrazu (wygral ze stojacym obok topowm Sony), gosc z serwisu mowil, ze akurat wlasnie trafilem na najlepszy kineskop jaki w nim pakowali ;) A stad o tym wiem, gdyz pogadalem milo z facetem z autoryzowanego serwisu prawie 6 godzin podczas, gdy szukal usterki wejscia euro, ktore zrywalo synchronizacje. Okazalo sie, ze niepotrzebnie wymienil wszystkie elementy na wejsciu, bo TV mial blad w sofcie !!!! Powodowal on wlasnie zryanie synchro przy zmianie nazwy wejscia z poziomu menu TV. Co ciekawe tylko tego wejscia, na pozostalych bylo OK. Kurde panowie swiat sie konczy, TV ma bledy w sofcie, sterowanie zarowkami w samochodzie po jakiejs magistrali, tylko my zostalismy jeszcze chyba normalni ;))))))

Generalnie pewnie skusilbym sie wlasnie na Thomsona albo Panasonica.

Co do monitorow: Samsung ma monitory CRT lepsze i gorsze, najlepsze serie to byly te kilka lat temu z takim wysuwanym panelem, ale kosztowaly tez sporawo. Co do awaryjnosci zapytaj ludzi z serwisow o haslo LG Fratron ;))))))

Wlasnie, sie rozpisalem a nie napisalem o najwazniejszym. Omijajcie Slimy Samsunga, dawno nie widzialem TV z tak skopana geometria. Znajomy w sklepie wybierajac DVD wzial plytke testowa z obrazem kontrolnym m.in. Jak spojrzelsmyi na stojace kolo siebie TV, to Samsunga wzielismy za uszkodzone. Totalna poducha i to jeszcze niesymetryczna, linie poziome tanczyly przy brzegach w caly swiat.

Po telefonie do serwisu okazalo sie ze TTTM (czyli ten typ tak ma)

• Redaktorzy

no i odebrałem dzisiaj z MM Thomsona 29DC850 i .... dupa. Jutro wymieniam na nowy egz. W tym co przytachaliśmy (prawie 50kg) we wszystkich rogach kineskopu są odbarwienia magnetyczne. Na początku myślałem, że to wina AA Hyperion, które stoją oddalone po metrze z boków TV. Niestety nawet odsunięcie kolumn na ponad 2m od TV nic nie dało. Kaszana na maxa, ale oprócz tego zarówno obraz jak i dźwięk (ma dodatkowy głośnik basowy) bardziej jak OK

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Nie posłuchałeś się mnie co masz kupić i bęc! ale bądź dobrej myśli :)

Soniaki dzisiaj, a nawet wstecz powiedzmy trzy lata to zwykłe g...o, tyleż samo warte. Dla mnie jedne z najlepszych lat ta firma miała w drugiej połowie lat '80. Jeszce z Pewexu i Mde in Japan + trinitron. Wtedy waliły po rogach mnóstwo konkurencji.

• Redaktorzy

pawiowy - odebrałem kolejną nówkę sztukę i jest OK - Klon katuje ją Shrekiem 2 i jest wniebowzięty ;) Ja też, tylko łapska i plecy trochę bolą ;) Na Loewe przyjdzie jeszcze czas ale jeśli chodzi o LCD to z tego co porównywałem to Philips kładzie większość konkurentów na łopatki w pierwszej rundzie szybciej niż Gołotę.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

gratuluje zakupu.ja jestem z mojego thomsona zadowolony.a z serwisu tym bardziej.na forum juz pisalem o mojej zabawie z tym TV. juz na drugi dzien zadzwonilem po serwisanta bo za bardzo mi brzeczala banka. i o dziwo facet zjawil sie tego samego dnia o umowionej godzinie.rozkrecil tylnia scianke zapodal jakis program serwisowy ustawil odpowiednie parametry co do tego kineskopu ,usmial sie bo tylko ja z domownikow te piski slyszalem,(to chyba moj audiofilki sluch)zadal mi jeszcze zagadke czy wiem ile ma ten kineskop dni, lat? i odpowiedzial ze z szedl z tasmy raptem tydzien temu i ze to nie prawda iz kosztowal 999 to ze zlom, bo serwisuja tez sony i panasoniki a do nich wsadzane sa teraz kineskopy m.in samsunga bo linia crt juz sie skonczyla, a thopsona nadal sie produkuje w thomsonie.Telewizory robia w zyrardowie.i serwis jest super.

mialem brac 32 cale ale nie mam gdzie tego ustawic a przy moich wojazach do anglii teraz ten tv cieszy oko mojej mamy, a oglada go z 5 metrow i i tak jest jej zaa duzy ;)

• Redaktorzy

THnX. byle się nie sypał. W każdym bądź razie ma jedną przydatną funkcję - można wyłaczyć głośniki przednie zostawiając aktywnego suba ;)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Witam. Niestety Kolega z Trójmiasta z przyczyn niezależnych od Siebie nie miał mozliwości odbioru "okna na świat/złodzieja czasu". Jeśli więc ktoś jest zainteresowany to proszę o info.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

No i mamy przyklad polskiej mentalnoci, najpierw chwali sie pod niebiosa Sony i Technicsa, potem opluwa... A prawda jest taka, ze Sony to jedne z najlepszych telewizorow na rynku, zarowno pod wzgledem jakosci obraz jak i niezawodnosci. Thompson i Samsung sa o klase nizej. Zaskakuja tez wypowiedzi kolegow forumowiczow, ze Thompson to chinska firma i ze montuja takie same kineskopy jak Sony... Otoz kineskopy typu trynitron produkowal i produkuje tylko i wylacznie Sony, w Thompsonach przewaznie montowane sa kineskopy Videocolor, Philips i Samsung. Telewizory Philips sa rowniez bardzo dobre, za wyjatkiem kineskopow, te ostatnie czesto dostaja zwarcia.

>Glurak, 12 Sie 2006, 16:38

>Zaskakuja tez

>wypowiedzi kolegow forumowiczow, ze Thompson to chinska firma...

Polecam link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oraz

Ukryta Zawartość

i

Ukryta Zawartość

Dobre jest też to:

Ukryta Zawartość

Zwłaszcza ten pierwszy jest ciekawy: wynika z niego, że większość produkcji jest w

Chinach, zaś Chińczycy mają w tym joint-venture 67% udziałów.

No i co Ty na to?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

>Glurak

Kineskopy z grilem robiło jeszcze Mitsubishi pod własną nazwą Diamondtron. Monitory z tym kineskopem, jak tu piszą, "rozstawiały po rogach" całą konkurencję. O ile dobrze pamiętam to Rosjanie obchodząc patenty Sony też próbowali robić takie kineskopy; tylko małe rozmiary.

Bardzo często w analizach dotyczących niezawodności sprzętu RTV podkreśla się, że ostatnimi laty zdecydowanie się pogorszyła. Nie wiem czy to świadome działanie producentów, szybsza rotacja sprzętu u klienta, czy skutki przenoszenia produkcji do tanich krajów. Kiedyś wśród odbiorników TV najwyższą ocenę miały Sony i Panasoniki. W moim otoczeniu kupowane kiedyś odbiorniki TV Sony, Panasoniki, JVC, Sanyo chodziły bez najmniejszej awarii. Wymiana sprzętu następowała wyłącznie z przyczyn natury estetycznej lub w przypadku małych ekranów z powodu popsucia się wzroku u oglądającego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.