Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy Fusion 1 czy Wharfe Diamond 9.1

Mikkonen

Rekomendowane odpowiedzi

Tak więc poszukuje kolumn do wzmacniacza Marantz PM-62, i zdecydowany jestem na jeden z tych modeli. Lubie brzmienie przestrzenne, wypełnione powietrzem, z ładnym ciepłym basem i wyraźną górą. Do muzyki gitarowej, balladki, rock, lzejszy metal, generalnie do muzyki instrumentalnej, czasem jakis ambient lub elektronika. Surowego jazzu, kwartetów trąbkowych itp raczej nie słucham. Pokój mały, 9m2. Ktore monitorki byscie na moim miejscu wybrali i dlaczego ? Wogole kolumny chcialbym raczej nowe, bass reflex koniecznie do przodu.

Jesli mozecie napiszcie tez coś o samym wzmacniaczu Marantz PM-62, w najbliższym czasie kupie go, w stanie idealnym, za około 450zł.

https://www.audiostereo.pl/topic/27398-tannoy-fusion-1-czy-wharfe-diamond-91/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wszystko czego szukasz moze oprocz miekkiego basu. Jest neutralny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie słuchałem Diamondów 9.1 ale mam doświadczenie z 9.5 Jeśli pierwszy model gra tak samo to chyba nie jest to czego szukasz. 9.5 mają wręcz cofniętą górę i problemy z przestrzenią. Bas przypadł mi do gustu (to dużo większa kolumna w końcu) nawet ale... te cechy które wymieniłem stawiałeś jaki priorytet i dlatego moim zdaniem Wharfedale odpada.

Słuchałeś ich już?

Te B&W bardzo fajne tylko cena 550zł za SZTUKE to troche jednak sporo, chce zmiescic sie z tym w kwocie ok. 600zl za pare. To mowicie ze Tannoy generalnie lepiej sie sprawdzi, ja slyszalem ze w tych Fusionach są problemy z przestrzenią i boje sie zeby dźwięk nie był płaski jak z plastikowej wieży stereo. Moze dam rade posluchac tych kolumn w sklepie bo są w sumie bardzo znane wiec powinny być.

Zdecydowanie polecam Tobie Tannoyki. Parę dni temu się ich pozbyłem, ale tylko dlatego, że przesiadłem się na inną końcówkę mocy, a z Diorą WS504B grały znakomicie. POLECAM - za niewielkie pieniądze możesz mieć porządny dźwięk.

> To mowicie ze Tannoy generalnie lepiej sie sprawdzi, ja slyszalem ze w

>tych Fusionach są problemy z przestrzenią i boje sie zeby dźwięk nie był płaski jak z plastikowej

>wieży stereo.

Oby nie dotyczylo to w wiekszym stopniu Diamondow.

W Tannoya Fusion - ciepłego bassu i wyrażnej góry napewno nie brakuje. Góra jest na tyle wyrażna ze miejscami zbyt wyeksponowana. Ja akurat posiadam Fusion2 na 9 m2 i myśle ze wybór F2 jest lepszy a różnica w cenie niewielka.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.