Skocz do zawartości
IGNORED

Temat tylko dla moderatorów

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

pieknie, bardzo idealistycznie, ale w praktyce kto bedzie mial czas i komu bedzie sie chcialo pisac male elaboraty co i dlaczego. ludziska, apeluje o praktyczne myslenie, bo sie zamienimy w kolejny bezpolodny przebiurokratyzowany urzad w naszej ojczyznie... ;)

• Redaktorzy

będę się powtarzał, ale : Lukar zrób (a raczej przywróć) "znikalność" odklikniętych postów w panelu moderatora.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Walery, 16 Sie 2006, 15:58

Uważaj, co mówisz. Możesz się potem nie opędzić od listów na PW, priva, ataków na forum. Będziesz "zmuszony" (chcąc być w porządku) do tłumaczenia się. Postawią Cię trole pod murem, zanim się ich zbanuje. Chcesz tego ? Czy zdajesz sobie sprawę ile będzie niekończących się komentarzy/atakow na decyzje i komentarzy do komentarzy, a potem - i tak w kółko ad. tego, co się znajdzie na tej tablicy?

Uważam, że póki nie z grubsza oczyści się forum z głównych troli, pomysł jest przedwczesny. Jak usuniemy gawędziarzy - wtedy niech bedzie jak tam zagłosuje większość. Ale żeby już teraz ? Pora nie jest dobra, uważam. Zacznie się odgrzebywanie wątków do kilku lat wstecz i zasypią nas robotą. Dasz radę przerobić wszystko ? :)

I DLATEGO JESTEM PRZECIWNY. Regulamimn każdy widzi - chyba jest jasne pod co wykonujemy tę robotę.

Na razie to widzę, że niepotrzebnie (za wcześnie) się ujawniliśmy ("M"). No ale już ptokach. Trudno, jakoś to przeżyję.

Pozdrawiam :)

Lukar, czy McGyver i górek dostali już Twoje (ale od nas wszysstkich) oficjalne upomnienie, że albo wątek sponsorowany albo poważniejsze konsekwencje? W każdym razie obu trzeba potraktować jednakowo. Ostatnio górek wpisał się w wątku o stolikach, MG reklamuje swoje usługi modyfikowania głośników. Nie chcę ich wycinać, jeśli wcześniej nie dostaną ostrzeżenia.

andrea29, 16 Sie 2006, 19:43

>Walery, 16 Sie 2006, 15:58

>

>Uważaj, co mówisz. Możesz się potem nie opędzić od listów na PW, priva, ataków na forum. Będziesz

>"zmuszony" (chcąc być w porządku) do tłumaczenia się.

Miałem bardziej na myśli to co się wpisujesz jeżeli zgłaszasz wpis do moderacji. Lakonicznie ale każdy widzi - i to tylko tablica ogłoszeń bez możliwości dopisywania czegokolwiek.

>Postawią Cię trole pod murem, zanim się ich

>zbanuje. Chcesz tego ? Czy zdajesz sobie sprawę ile będzie niekończących się komentarzy/atakow na

>decyzje i komentarzy do komentarzy, a potem - i tak w kółko ad. tego, co się znajdzie na tej

>tablicy?

No proszę pana ale M przy nicku to nie tylko śmietanka, trza się z tym liczyć;-) Ale będzie wiadomo co i dlaczego.

>Uważam, że póki nie z grubsza oczyści się forum z głównych troli, pomysł jest przedwczesny.

Andrzej, chcesz tego czy nie chcesz forum wyszło poza sprzęt muzykę itp. I w tym jego siła bo można mówić tutaj o jakiejś inicjatywie społecznej;-). Wiesz co jak przeglądam inne fora to najwięcej mają życia takie które nie ograniczają się tylko do Tematu Przewodniego a w odpowiednich do tego miejscach poruszane są tematy życiowe. Jeżeli ktoś nie ma na nie ochoty to tam po prostu nie zagląda - czy to taki problem nie zaglądać na bocznicę? Ja bez kina domowego jakoś daje radę.

>I DLATEGO JESTEM PRZECIWNY. Regulamimn każdy widzi - chyba jest jasne pod co wykonujemy tę robotę.

>Na razie to widzę, że niepotrzebnie (za wcześnie) się ujawniliśmy ("M"). No ale już ptokach. Trudno,

>jakoś to przeżyję.

Widzisz to jest największy problem, może się mylę, ale nieraz mam wrażenie że traktujemy tą funkcję jako supermandat, zaczynają pojawiać się My i Oni, równi i równiejsi. Za dużo oglądamy polskich polityków w działaniu i przejmujemy ich metody. A ja bym chciał żebyśmy byli bardziej skandynawskimi politykami;-) Jeżeli zapędzimy się w moderowaniu i podziałach to nic dobrego z tego nie wyjdzie.

>

>Pozdrawiam :)

Również.

Lukar, 9 Sie 2006, 16:26

>druga sprawa: jeśli uważacie że kogos, kto powinien być, na liscie moderatorów nie ma to dajcie

>znać - np nie wiem na ile zakładki inne niż STEREO są obsadzone

Widziałem już propozycje kolegów w wątku organizacyjnym, również proponuje jar1 na M.

Znany szyszkownik, jeden z ojców założycieli zakładki DIY.

Walery, 16 Sie 2006, 22:21

>

>Widzisz to jest największy problem, może się mylę, ale nieraz mam wrażenie że traktujemy tą funkcję

>jako supermandat, zaczynają pojawiać się My i Oni, równi i równiejsi. Za dużo oglądamy polskich

>polityków w działaniu i przejmujemy ich metody. A ja bym chciał żebyśmy byli bardziej skandynawskimi

>politykami;-) Jeżeli zapędzimy się w moderowaniu i podziałach to nic dobrego z tego nie wyjdzie.

>>

Sie zgadzam w całej rozciągłości. Tylko, że... zwróćmy uwagę że raban wokół moderacji choć głośny to jest robiony przez kilka osób. Ile to forum mam aktywnych użytkowników? Ilu pasywnych? Jeżeli ma być vox populi to jaki mandat te kilka osób ma do reprezentowania populusque romanus? ;-)

Także wszysko spokojnie i rozsądnie, jednak toutes proportions gardées.

Robiący raban prezentują mentalność Kalego. Po prostu niektórzy traktują forum jako swój wentyl bezpieczeństwa i swoisty śmietnik, miejsce gdzie im wszystko wolno bez żadnych konsekwencji (jakie to miłe) i dlatego fakt wprowadzenia jakichkolwiek form kontroli będą traktowali jak zamach na swoje prawa, a własciwie bezprawie.

Gdyby przyjąć, że opinie wypowiadane w internecie nie mają żadnego znaczenia, można by pozostawić to bez ingerencji. Tak jednak nie jest a chamstwo, bałaganiarstwo i naruszanie ustalonych zasad na forum niczym się nie różni od sąsiadów z przeciwległego bloku robiących mi syf w śmietniku i blokujących wyjazd z parkingu. Dopóki straż miejska lub policja się nie poczuje w obowiązku będą to robić a upomnienia i znaki stawiane przez administrację g.... pomogą. Trudno, ale tak to jest.

Aha, a jak czepiamy się McGyvera o reklamę na forum to można też Zydelka (finansowo w końcu dla niego zaden problem, koszt eurodrinka:-)) namówieć na wątek sponsorowany - jakby nie było pojawiają się konkretne oferty sprzedaży. Wiem że jestem trochę mało obiektywny ale co tam;-)

To wydaje się oczywiste - w koncu zasady dla wszystkich są takie same. Więc jeżeli mamy zwrócić uwagę MG to nalezy równocześnie zrobić to w stosunku do innych, kręcących na tym forum swoje lody.

inżynier, 17 Sie 2006, 13:09

>No to również Bodo_z z kabelkami oraz ABoxem. Nie wiem, czy sprzedał cokolwiek, ale reklamuje się

>bez wątpienia.

Kabelki to reklamuje Zydelek. A aboxa Andrea;-) W przypadku boda nie zauważyłem jakiejś akcji handlowej.

IC:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ABox:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

inżynier, 17 Sie 2006, 16:22

Inżynier spojrzałem, i co w którymś tam wątku (sznurówka) odzywa się bodo i mówi że piotrek608 wygadał się co do ceny - komercyjny niesamowicie. W aboxie - udostępnia do odsłuchów i z tego co widzę nie pada oferta handlowa. Natomiast Zydelek po wstępnej fazie wypożyczeń informuje - to kosztuje tyle tamto tyle, no dobra czepiam się;-)

• Redaktorzy

Propozycja:

zastanawiam sie nad "wyeliminowaniem" Bocznicy - tzn zostaje ale nie wyswietla sie w ostatnich wpisach oraz nie mozna jej dodac do "wybranych" zakładek - trzeba kliknac w Bocznice zeby tam wejsc i sie udzielac

bo faktem jest ze watki żyją i puchną przez to że non stop są "na topie"

Wasze zdanie?

Walery, 17 Sie 2006, 17:14

No, ja też się trochę czepiam. Ale nie wydaje mi się, aby pozostawienie Boda_z w spokoju podczas gdy ostrzeżemy innych zrobiło dobre wrażenie.

Lukar, można spróbować. Trochę powinno zmniejszyc nacisk na tę zakłądkę.

Mnie to nie przeszkodzi w niczym, gdyby nie konieczność moderowania, to pewnie wcale bym tam nie zaglądał. Sądzę, że wielu forumowiczów także prawie tam nie zagląda.

Zydelek zaczyna kolejną kampanię, tym razem podkładki.

Wątek:

Ukryta Zawartość

I ogłoszenie:

Ukryta Zawartość

Jak dla mnie idzie na żółtą kartkę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

zgodnie z sugestią Lukara kliknąłem za zamknięciem wątku. Zginąc nie zginie, ale bardzo szybko spadnie, więc efekt reklamowy będzie żaden, za to sugestia dla Zydelka powinna być az nadto czytelna

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Jakbyś stanął na wprost niego i powiedział mu drukowanymi literami to i tak do niego nie trafi ;)

To bezczelny typ, który po niejednej już awanturze udawał, że jest super skromnym i cool facetem :)))

Żółta kartka widoczna przy nicku jako ostrzeżenie jest widoczna także dla innych.

Jest problem - mam dwa głosy ;-) Jest to związane w jakiś sposób z logowaniem. Zawsze pierwsze logowanie kończy się tym że mój nick nie pokazuje się np. w ramce "autor(zalogowany)" podczas dokonywania wpisów. W związku z czym nie mogę postować. Jednak jak widać mogę oddawać swój głos np. na zamknięcie wątku. Aby pisać muszę się wylogować i zalogować ponownie. Ale wtedy mogę oddać drugi (sic!) głos na zamknięcie wątku ;-) Wolę opisać to tu niż pisać PW do Lukara. W sumie to już nie wiem co działa co nie działa :-

>lolo

Zawsze lepiej dwa niż jeden ;)

Tak się zastanawiam, co da zamknięcie tego wątku? Facet nadal będzie sprzedawał. I niech sprzedaje. Tylko, że po żółtej kartce, która "przykleiłaby się" do nicka będzie ostrożniejszy i miejmy nadzieje wykupi watek.

Ciężka ta praca ;)

• Redaktorzy

no właśnie jest chyba jakiś problem, bo od 3 dni w robocie mogę zalogować się na audiostereo, ale nie mogę dokonywać żadnych wpisów ze względu na puste pole "Autor"

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.