Skocz do zawartości
IGNORED

Kolce czy podkładki absorbery???

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

>fadeover

miło cie znowu widziec na forum! I to od razu w roli moderatora! No to teraz nie opędzisz się od pytań o stan akcji z winylem testowym. Ja pierwszy cię o nia pytam, bo już bardzo się niecierpliwię, a słuchanie (tak, dla przyjemności) twej CDczki testowej z Reiersrutem na koniec, juz mi nie wystarcza.

Pozdro

Gratulacje dla spostrzegawczych

Są to odbojniki do drzwi przyklejane do ściany , przetestowałem kilka różnych kształtów .

Ten wzór dostępny jest tylko w OBI

Po zerwaniu taśmy samoprzylepnej tak właśnie wygląda .

Jeśli ktoś je wypróbuje niech klepnie parę słów na forum .

Pozdrowienia Andrzej

Qubric, 21 Sie 2006, 13:39

>Kiedys w radioelektroniku była podstawa do kolumny na piłeczkach tenisowych :)))

No cóż, drogi do doskonałości bywają różne.

Będąc niedawno w Londynie , skorzystałem z zaproszenia jednego z moich znajomych , który pooprowadzał mnie po kilku audiofilskich mekkach.

Owe kluby, porozsiewane po Londynie , jak rodzynki w cieście, prezentowały dorobek ich członków. Przyznam, że oglądałem i słuchałem tego wszystkiego z rozdziawioną gębą. Były tam między innymi różnorakie podkładki pod płyty ( niektóre działały zwyczajnie, niektóre były doskonałe w poprawie dżwięku....), były również podkładki pod sprzęt z...piłek golfowych oraz elastomeru. Tak więc zostawmy może zbędne "szyderstwo" , coś się z tego ulęgnie , na pewno . :)

fadeover, 21 Sie 2006, 14:01

Szydzić należy z tych którzy to samo kupuja za grube tysiące - taki kawałek płyty z odbojnikami albo stend na piłeczkach tenisowych... Każdy może to miec za drobne i sam wypróbować :)))

>Szydzić należy z tych którzy to samo kupuja za grube tysiące - taki kawałek płyty z odbojnikami albo

>stend na piłeczkach tenisowych... Każdy może to miec za drobne i sam wypróbować :)))

Szydzić jest nieładnie ! ;-)

I napisałeś w końcu całkiem dobrze. Nalezy próbować ! Natomiast najczęściej są tu tacy, co bez spróbowania negują pryncypia !!

Jasne, że wydatek 100 pln za bochenek chleba to należy piętnować - ale samego chleba nie !

• Redaktorzy

Hi

Piłki do squasha sa niewiele droższe (11zł szt.-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), za to ich elitarność zdecydowanie przewyższa zwykłe odbojniki ;)

post-2651-100007400 1170298622_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

jar1, 21 Sie 2006, 14:19

>Szydzić jest nieładnie ! ;-)

Ale zdrowo.

Tato tez lał cie w tyłek - choc to nieładnie ;)

Ps. odbojniki sa lepsze - 3,5zł. za sztukę a piłeczki do squasha to juz po prostu Hi-End :)))

W czasach kiedy w radioelektroniku zamieszczano rysunek stendu na piłeczkach tenisowych - to one tez były drogie! :)))

• 2 tygodnie później...

Ja nie próbowałem.

Zastosowałem jednak wczoraj patent Sonus Oliva a mianowicie nakładki na głośniki wysokotonowe. Efekt bardzo pozytywny tak wiec poprawa słyszalna za smieszne pieniądze.

Zydelek, 31 Sie 2006, 21:26

>Ja nie próbowałem.

>

>Zastosowałem jednak wczoraj patent Sonus Oliva a mianowicie nakładki na głośniki wysokotonowe. Efekt

>bardzo pozytywny tak wiec poprawa słyszalna za smieszne pieniądze.

Też o nich myślałem, nawet samemu można je zrobić :)

lemo- uzywajac terminu patent mam na myśli poprawiacz, pomocnik itd.

W żeglarstwie np. uzywa sie terminu- patent do kładzenia masztu :):) kto go wynalazł nie wiem. Stosują go niemal wszyscy :) ważne wiec by działania tego czy owego- gumy, kolca, filcu czy betonu zadziałało.

Głupia sprawa,parę dni temu Zydelek pożyczył mi do testu swoje absorbery ( duże placki z czegoś piano-gumowego ).

Poszło pod wzmacniacz ,pózniej pod kompakta.

Coś tam się zmieniło,wzmak ładniej wyglądał, bo i podniósł się nieco do góry ,to i kurz na nim mniej widoczny.

Grać tyż lepiej chyba zaczął,bo i czarne tło się zwiększyło ,a scena jakby większa z parę morgów,bas nieco za duży -jakby 40 tonowa Scania pod oknem przejeżdżała ( ew. mój osobisty "piard" po grochówce ).

Bida w czym innym,absorbery z niewiadomych powodów posmakowały mojej kotce.

W domu mnie nie było,wróciłem,patrzę a tam 1/3 Zydelkowego absorbera już ni ma.

Nie mówił ile za nie chce, ale z drugiej strony nie ostrzegł ,że owe absorbery zawierają składniki spożywcze.

Mam dylemat płacić odszkodowanie,czy też nie płacić,oto jest pytanie!

Co radzicie ?

oki oczywiscie nie o to mi chodzilo, ale wracajac do absorberów proponuje sprobowac silikon ten w tubach ja uzywam czarnego . mozna go wyciskac do roznyh form czy plaskich czy stozkowych . zachowuje elastycznosc i w zaleznosci od ksztaltu i grubosci tlumi rozne czestotliwosci .najlepsze efekty w moim przypadku uzyskalem laczac go z korkiem

Zydelek, 17 Sie 2006, 21:46

>Jak w temacie. Co częściej stosujecie i dlaczego?

>

>Po wielu testach i eksperymentach doszedłem do pewnych wniosków... ale to potem.

>Wpierw chcę poznać Wasze opinie.

A nie czas juz na Twoje wnioski?

:) Nie wszystko na raz:)

Dopiero co mi uszy odpoczywaja po VDH ORCHID vs Stereovox HDSE :)

Trza przeciez dać odpocząć uszom i hemoroidom i troche poruszać nogami :)

• 2 tygodnie później...

idealny absorwer pod nozki sprzetu (np.wzmacniacz, CD) cena od 0,50 do 2pln/szt

gumowy korek do umywalki/zlewu

gorna wypustka wchodzi w otwor na srube mocujaca nozki, co stabilizuje go na srodku bez kleju

:-D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.