Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA-1060 i co dalej?

belrin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Prosze poradzcie mi co dokupić do tego wzmaczniacza.Mam pokój 2,5m x 5m ,muzyki słucham reczej delikatnego rocka

i metalu z klawiszami i z wokalem,rocka progresywnego,Dead Can Dance ale i Toola.Do tak małego pokoju to pewnie jakieś monitorki.Myślałem o Wharfedale 9.1.Czy to bedzie ładnie ze sobą grało? A może polecacie coś innego w podobnej cenie?Aha i jaki kabel byłby dobry?CD też musze kupić,tez niewiem jaki.

https://www.audiostereo.pl/topic/27694-denon-pma-1060-i-co-dalej/

Najpierw musze kupić kolumny i kable,CD musi zaczekać.Niestety szaleć nie moge,bedzie to narazie sprzet budżetowy , na Wharfedale 9.1 byłoby mnie stać no moze na coś troche drozszego tez.Myślałem tez o KEF CODA 8 lub jakichś Gale ale cieżko teraz znależć.

Jeżeli fundusze Cię ograniczają, to szukaj raczej kolumn z drugiej ręli, lub też zastanów się nad DIY klonem ESA Ostinato 2000. Twój Denon z tym klonem będzie się dobrze zgrywał.

Niestety 1000zł to max jaki moge teraz przeznaczyć na kolumny.Bedzie to mój pierwszy zestaw z prawdziwego zdarzenia ,który z czasem bede rozbudowywał.Moze polecicie mi cos z kolumn dostepnych na allegro,które pasowałyby do tego denona,miesciłyby sie w cenie,dobrze by sie sprawowały w moim malym pokoiku i byłyby dobre na poczatek?

Seba, jeżeli sprowadzisz głośniki z audiocomponents, a obudowy wykonasz samodzielnie, to w 1000zł się zmieścisz. Do 12 metrowego pokoju można te kolumny wykonać jako 15 litrowe monitorki.

a tak sie podepnę z pytaniem - denon pma 1560+Va Haydn - słuchał ktos? bo "na papierze" wychodzi wszystko pięknie - jasny, mocny wzmacniacz + ciepłe, prądożerne kolumny. Tylko czy nie będzie jakiegoś nadmiaru i dudnienia na dole?

Ja proponowałbym ci kupno:

Tannoy M2

jasnego ale ciepłego CD np. Yamahy

i jasnych kabli glosnikowych np. Real Cable BM 250 T albo jakiegoś jasnego Interkonekta typu Klotz "LaGrande"

Wszystko ładnie sie uzupełni i zostanie jeszcze na dobrą płyte i butelke czegos co uprzyjemni odsłuch ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

1030/1050/1060 jesli np 890 to tylko do tuningu bo bez nie da sie tego sluchac... z nowszych 993 ale nie jestem przekonany... unikaj 396 496 596 bo to takze tylko do tuningu a i tuning zle zrobiony moze nie dac takich rezultatow...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.