Skocz do zawartości
IGNORED

POMOCY! gwizdki INFINITY Reference51MKII

lubiniak

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam się z prośbą o pomoc do osób które wiedzą na ten temat duuużo więcej ode mnie, otóż...

posiadam kolumny INFINITY Reference 51 MK II i ...

...przestały mi grac gwizdki, tak nagle, obydwa naraz -nie wiem co się stało!

po prostu po przeprowadzce podłączyłem kolumny i po jakimś tygodniu zwróciłem uwagę, że coś jest nie tak. najpierw pomyślałem, że inny pokój inaczej niesie dźwięk. dopiero potem zwróciłem uwagę ze gwizdki wogóle nie chodzą.

z tego co sprawdzałem to zwrotnice są w porządku (kondki ok)

chce kupić nowe oryginalne „gwizdki”, ale nie chcę nie potrzebnie wydać kasy (nie przelewa mi się).

Czy może być jakiś inny powód tego że one nie chodzą, niż że się spaliły?

Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Ps. sorry za powielenie tematu ale w podobnym starym nikt nie odpowiada:(

Moje Infinity Reference 50 miały zabezpieczenia przed spaleniem wysokotonówek - po prostu się wyłączały przy przesterowaniu wzmaka, nie wiem jak jest w 51mkII, ale moze układ zabezpieczajacy się zawiesił ?

Hej.

Ostatnio miałem podobny problem. Nagle przestały grać bez jakiejkolwiek przyczyny superwysokotonowce. Okazało się, że to był zmny lut !

Wylutuj głośniki i sprawdź miernikiem czy są dobre. Jak będą nieuszkodzone elektrycznie - wlutuj znowu.

Pozdrawiam.

Jacek

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.