Skocz do zawartości
IGNORED

Tani odtwarzacz CD (około 300-400 zł)

Arni

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze daruj sobie philipsa (miałem cd 740 złom). Do z tego co napisałeś szukasz sprzętu do rocka a do 400zł możesz powalczyć sobie o

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .na twoim miejscu poszukałbym stuffu roteli , onkyo yamaha(560cdx też u mnie stoi) i duali (obecnie dorwałem dual'a 5070 RC i testuje go) oraz luxmany. A do 400zł można kupić już przyzwoitego cd-ka z niezłym wykopem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

a moze jakis Harman Kardon? najtańsze, kanciaki, sa po 150 złotych. nie bylbym soba jakbym nie polecał Yamahy no i Denona. Marantz serie z początkiem przynajmniej 5, mialem 53, bardzo mi sie podobał, bardzo przyzwoity CD za 150 złotych. a z DENONa to modele przynajmniej serii 6.. podaruj sobie gówna serii 3 i 4. nie warto.

za około 300 zł masz 1420, 1460, polecam-do tuningu- 1290, a sumie bez tez jest dobry, kosztuje okoló 200-250. kiedys długo mialem dcd 625 II, naprawdę niby niski model a było czego słuchac. jak większość denonów byl na Burr-Brownach, tam były chyba 61. teraz taki kosztuje 120 zł. ALE-polecam wysokie modele, za 300-400 masz dobrych denonów w brud, moze uda ci sie dostac DCD 1560- to juz jest COS. 1460-troche niższa półka, ale tez brzmi nieźle, a w tej chwili jest na allegro cos o czym nawet ja moge pomarzyc DCD 3520 ( najwyzszy z tej serii, w następnej byl 3560, obydwa prawdziwe flagowce, po około 18 kg wagi, 2 trafa itd....). ale to juz jest kasa ze głowa boli. za 800-900, moze taniej, dostaniesz DCD 2560-drugi od góry, nie bede go ocenial, bo zabrzmi to nazbyt subiektywnie :DDDD

odpadają Pionki i kenwoody, Sony(jesli lubisz miękki dźwięk) to TYLKO klasa ES. do technicsa mam antypatie,

ROTEL? nie mialem nigdy CD Rotela wiec nie wiem.

hd740..... :) zapoluj i sie przekonasz do harman'a....

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

HD760 wypas sprzecik....

Ukryta Zawartość

tylko jego stan budzi obawy...

Ukryta Zawartość

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Polecam HD 740. Grałem na nim około roku. Bardzo przyjemny i kulturalny sprzęcik. Naprawdę wart dwukrotnie tej ceny, po jakiej chodzi na aukcjach. Bas w stylu Harmana. Ciepły i obszerny. Na to trzeba uważać, żeby inne elementy toru nie miały podobnej charakterystyki, bo będzie go za dużo. Dynamika na dobrym/b.dobrym poziomie. Co do ilości detali - średnio. Ogólny charakter średnicy dosyć ciemny - moim zdaniem. Zaraz po HD 740 kupiłem HD7750. Kiedyś topowy model. Moim zdaniem to już zbyt przestarzały sprzęt. Grał gorzej od HD740. Zwłaszcza góra była zapiaszczona. Nie polecam. HD760 niestety nie słyszałem.

Był u mnie klient z CDkiem do przeróbki - Denon DCD-910 - kupił na Allegro poniżej 100zł. "Na surowo" grał lepiej niż niejeden Sony z serii ES.

Polecam NAD'a 502,dźwięk w miare przyzwoity ,cena też.

to przykład z Allegro :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> denon.dcd.2560

Miałem Marantza CD-67mkII i tak z głowy przypominając sobie jego dźwięk stwierdzam, że Sony CDP-X333ES prezentuje trochę wyższy poziom. Sony ma lepszą dynamikę i przestrzeń. Reszta na mniej więcej tym samym pozimie.

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

Ostatnio kupiłem Sony CDP XE 530 za 200 zł i powiem że nie żałuje, gra ładnym dzwiękiem i do tego posiada ładną obudowę - nie wiem jak wygląda ewentualny tuning ale jak dla mnie jest OK

Za prawie 400zl kupisz yamahe cdx596, za mniej lepsza ale starsza cdx593. W okolicach 350zl bardzo dobry do rocka onkyo dx7511. Te trzy modele maja laser kss213 wiec nawet jezeli spotka Cie jakas niespodzianka to tanio je naprawisz.

starszy model, ale ceniony przez Piotrka608, drozszy laser kss240:

Ukryta Zawartość

najtansza yamaha, dobrze czyta nawet zniszczone plyty:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przychodza mi jeszcze do glowy technicsy slps670(w torunskim komisie stoi za 220zl w swietnym stanie) lub slps770

Sony tez juz nie mlody, ale za powiedzmy 250zl wart rozwazenia:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

NAD 502 to rzeczywiście dobry wybór. Ta aukcja o której dynaudio pisał wyżej była moja, ale aukcja już się skończyła sprzęt sprzedany i teraz mogę szczerze polecić bez bycia posądzonym o kryptoreklamę. Mam zresztą jeszcze jeden egzemplarz w trochę lepszym stanie zewnętrznym, którego nie sprzedam bo moim zdaniem dźwięk z tego Cd jest wart ze 2kzł. Tylko jedna sprawa - Arni pisał, że "dobrze byłoby gdyby [CDek] nie straszył przedpotopowym wyglądem". Tutaj niestety żaden NAD się nie obroni ;-)))

• 3 lata później...

Witam, chciałbym odnowić temat.

Szukam niedrogiego odtwarzacza CD (do 400 zł), który by grał wspólnie z Bresfordem TC-7520 i NADem C 355BEE.

W odtwarzaczu będę używał jedynie wyjścia cyfrowego, więc jakość przetworników C/A nie gra zbyt dużej roli. Zastanawiałem się nad używanym NADem C515BEE, jednak wychodzi trochę za drogo.

Pozdrawiam.

Czyli potrzebujesz po prostu transportu CD.

Tu jest Philips CD850 ale za 499 :/

Ukryta Zawartość

Wedlug mnie mechanizmy Philipsa sa bardzo solidne, a i graja nieglupio.

Ukryta Zawartość

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Dodam tylko ze uwazalbym na starsze denony, moga marudzic przy CD-R.Mialem CD460 Philipsa i nawet po ponad 20 latach czytal doslownie wszystko bez marudzenia (CDM2/10)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Tak, dokładnie chodzi o transport CD.

Ten Philips jak na razie trochę przy drogi. Może warto poczekać, odłożyć kolejne 400 zł i kupić coś droższego?

Jedyny problem jest taki, że w tym momencie jedynie podłączony komputer do DACa, a płyty się kurzą.

Proste rozwiazanie, zgraj sobie plyty CD na komputer w bezstratnym formacie, np. .flac.

darek_74, 13 Wrz 2006, 13:17

>Ostatnio kupiłem Sony CDP XE 530 za 200 zł i powiem że nie żałuje, gra ładnym dzwiękiem i do tego

>posiada ładną obudowę - nie wiem jak wygląda ewentualny tuning ale jak dla mnie jest OK.

To jakiś żart?? 200 zl za ten odpustowy plastik??

Jesli to ma być transport to , moim skromnym zdaniem , najlepiej wypadają stare Marantze i Philipsy . Mam/miałem kilka odtwarzaczy z napędami Sony i poprostu sa słabsze jesli chodzi o trwałosc i jakośc wykonania niz napędy Philipsa CDM1,CDM2,CDM4,CDM9 które znajdziesz w starszych modelach Philipsa i Marantza ale także Grundiga . Na przykład kultowego Philipsa 304mkII kupisz za około 350 PLN a Marantza 40, 50 lub Philipsa 600,604,610,614 nawet za 50 PLN . Wystarczy wytłumić i dociązyc obudowę i mozna też wylutować kilka niepotrzebnych elementów jak wzmacniacze operacyjne i DAC . Trwały , niezawodny i bardzo precyzyjny napęd .

...there is no spoon...

Ew. kupic cos z TDA1541 i po prostu zrobic NOSa.

arturp

Sony nie wytrzymują próby czasu ? Chyba znamy 2 różne firmy Sony.

Mam Sony CDP-307ES i CPD-970. Oba dawno opijały swoje 18-stki i spokojnie pociągną drugie tyle (oczywiście z czasem wymiana małych kondensatorów jest obowiązkowa, ale to w każdym sprzęcie który ma te naście lat - niezależnie od firmy i rodzaju sprzętu)

Natomiast po drodze sporo innych CD zaliczyło wystawkę (u mnie i przyjaciół)

Nie wypowiadam się o nowych soniakach, ale nówki niezależnie od logo producenta to już twór pracy księgowych i ma z założenia nie być długowieczne.

Spokojnie jakieś niskie ES w tej cenie dostaniesz, a do niskich es z natury lasery są. (acz nie do wszystkich, warto przed zakupem spytać wujka google co dany typ ma w środku.

czolgista778, 29 Maj 2010, 10:59

>Ew. kupic cos z TDA1541 i po prostu zrobic NOSa.

A po grzyba robić NOSa skoro to ma służyć jako transport? Skąd weźmiesz sygnał SPDIF jak wywalisz filtr cyfrowy SAA7220?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.