Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Radmorów LS40

g69

Rekomendowane odpowiedzi

xniwax<

Mógłbyś dać dokładne namiary na opinie o Omaku na Audiogonie ? Jakoś nie mogę odnaleźć.

Pozdrawiam

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• Redaktorzy

g69 - Jeśli z listy nie skreśliłeś Densena DM-10, to pojawił się na allegro za rozsądną cenę (przynajmniej na razie):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Jestem na etapie powolnego układania odsłuchów ale oczywiscie moja lista jest ciągle otwarta..i niczego nie skreślam do momentu odsłuchania..tylko ten czas. Na pewno nie będzie pospiesznych decyzji. DM10 miałem okazję słuchać choc nie była to poważna sesja ale jakoś z tego co pamiętam to BEAT100 zrobił na mnie ciekawsze wrażenie choć zdaję sobie sprawę z pułapów cenowych i samej budowy (dual mono w DM10) no i nie było to bezpośrednie porównanie więc nie mam werdyktu.Po tych doświadczeniach mam wrażenie,że B100 grał jakby szybszym dżwiękiem z fajnym wykopem na basie zaś DM10 był jakby bardziej stateczny i spokojniejszy..miał ktoś okazję bezpośrednio je porównywać? SZukam lepszego wypełnienia i namacalności dzwięku ale nie chciałbym by odbyło się to kosztem żywości,dynamiki,powietrza..a często tak się dzieje..jest ładna namacalność ale brak głębi a dżwięk zaczyna się zlewać..tego nie chciałbym.

• 1 miesiąc później...

Czesc,

Ja lekko zmienialem zwrtonice Radmorow, wlasnie w celu lekkiego ozywienia srednicy i gory. Jesli jestes z Warszawy, mozemy umowic sie na odsluch, zobaczysz czy takie cos ci odpowiada.

Wzmacniaczem nie masz co walczyc, zreszta wymiana rezystora to jednak nieco tansza zabawa :)

Nie jestem z Wa-wy więc nie sprawdzę,ale dzięki za zaproszenie! :) Generalnie nie mam zamiaru rozgrzebywać kolumn,bo potem obawiałbym się o ewentualną odsprzedaż.. w tej chwili przerabiam komplet Marantza serii 17.. nie zachwyca mnie to,ale uważam,że jest sens by powalczyć o odpowiedni wzmacniacz..choć tanio nie będzie,wiem.. ;)

Nie wydaje mi sie, zebys elektronika zwalczyl charakter brzmienia kolumn.

Przeczytaj chociazby opisy brzmienia z magazynu HiFi. Te same zastrzezenia, ktore masz Ty i ktore mialem ja. Wydaje mi sie ze czesc pasma przetwarzana przez Dynaudio jest po prostu zbyt mocno stlumiona w stosunku do przetwornika Davis. Taki uklad poza basem faworyzuje tez dolna srednice , ktora odpowiedzialna jest za spowolnienie brzmienia. Gora tez z tego powodu wydaje sie byc nieco wycofana. Powrot do stanu fabrycznego to 15 minut pracy.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.