Skocz do zawartości
IGNORED

sieciówka Heaven's Gate

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Ja już swoich pomysłów podrzucał nie będę.

Kiedyś dałem ksywę legendzie polskiego podziemia, ksywa się przyjęła, nawet redakcje znamienite, cytować ją w testach zaczęły i cooooo ?

I jajco - producent niewdzięczny, nawet wtyczki od legendarnego sznurka nie ufundował :(

To moze spojrzmy na temat z drugiej strony, kto z was probowal sam zrobic jakis kabel, czy wogole wiecie jak te kable i z czego sa zrobione, ile pracy potrzeba zeby przygotowac materialy, pozniej to wszystko obrobic, poskrecac, zrobic konfekcje itd, ile potrzeba czasu na wykonanie takiego kabla jak np. HG, albo patrzac blizej kabel Bartek1, no i pozniej jak to skalkulowac, zeby ludki kupili po 150zeta???

Kable Bartka czy Sonusolivy są jak najbardziej rozsadnie wycenione, my tu mówimy przecież o przedziałach 3-10 kzł za kawałeczek drucika, co by nie gadać to ideologia kablowa robi z ludzisków przygłupów, ale jak ktoś chce, ma nadmiar kasiory niech, napędza koniunkturę cwaniaczkom Velumo-podobnym - ja mu nie wróg :)))

Wycenione sa rozsadnie, po kosztach, no i trzeba by go zapytac jak wycenil godzine swojej pracy przy produkcji takiego kabla i ile by zarobil miesiecznie jakby sprzedal 10szt, no ale jak wiadomo zawiesil dzialalnosc charytatywna, poprostu zrezygnowal z wolnotariatu...

Wyrób luksusowy- to wyrób, na który stać wybraną klientelę. By jednak nim wyrób miał prawo być, musi posiadać jakieś wyłączne cechy a nie tylko trudną dostępność cenową. Fascynować powinien każdego a wielu powinno o nim marzyć. Tak się również robi "budując" getta dla bogaczy na świecie i zaczyna w Polsce. Ustala się cenę na tak wysokim poziomie, by plebsu nie było stać na zamieszkanie razem z tymi nazwijmy to normalno-bogatymi. To ich wyróznia, mają poczucie większego "ja" i bezpieczeństwa- ochroniarze, prywatna policja itd., czyli zamieszkanie w czymś na wzór własnego więzienia. W powyższym przypadku rozumiem chęć ustalenia ceny na wysokim poziomie.

Natomiast cen na okablowanie a w szczególności na sieciówki, które znajdują nabywców w ułamku procenta dali Bóg nie rozumiem. Jeśli sie ktoś czuje lepiej z tym ze kupił to jego sprawa. Ja zachowuję umiar cenowy :):). Cena równiez nigdy nie będzie mi odnośnikiem do jakości. Wielokrotnie się przekonałem jak źle mogą zagrać klocki za cenę domu i jak dobrze te niby hi fi.

Hi-end to jest dzwięk a nie sprzęt napuszonych bufonów, choćby nie wiem ile zapłacili. Płacą ile chcą, za ile wierzą bądź słyszą. Mogą być słyszący lub niesłyszący lub nadsłyszący. Najgorzej jak taki bufon dostanie się w łapy dobrego marketingowca. Ten wytłumaczy mu, przeszkoli i taką wodę w mózgu zrobi, że nie da się już go wyleczyć. To tak jak w Amwayach i innych tego typu przedsięwzięciach. Mam wrażenie ze jesteś podobnie jak moi koledzy (posaidacze cudownych H.G) pod mocą panującego kontura z Lęborka.

:):):)

Ktos kto płaci 10 000zł za jakis kabel powinien udac sie do psychiatry i pewnie przy okazji do proktologa na lewatywe.

I taka leatywe powtarzac co jakis czas ,bo mu sie w głowie lasuje coś za bardzo.

Grundig High Fidelity

Mirek Potempski, 12 Wrz 2006, 20:59

>Ciekawe, które hi fi gra lepiej niż klocki za cenę domu

Trzeba było bywać na choćby wystawach Audio Show.

Mzawek- święte słowa :):)

Hi-end- to oprócz dzwięku umiejętność dobierania ze sobą elementów dając tym nawiekszą wzajemną synergię- którą posiąść trzeba umieć, a nie tylko wyłącznie pełnić role sprzedawcy XYZ. Dlatego tak a kicha wychodzi na wystawach. Dobrze brzmi w pokojach u ludzi słyszących i nie jest regułą, ze muszą to być klocki w abstrakcyjnych cenach.

Dziwna ta dyskusja.

Skoro kogoś stać na kable za 5K i faktycznie słyszy róznicę np. w porównaniu do kabli za 2 K (a ta faktycznie jest) to co Was to obchodzi.

Czy to nie jest przejawem typowo polskiej zawiści -mnie nie stać to trzeba wysmiać tych których stać a to co kupują nazwać gównem które zapewne większość z Was za kilka złotych zrobiłaby pewnie ze skrętki.

Do autora tego wątku: niestety nie znam tych kabli ale mogę Ci polecić sieciówki Furutech.

Zawi- ja pisałem że nie mam nic przeciw tylko ze podziwiam tych i tamtych :):)

Nie rozważam czy stać czy nie. Jak ktosma chęć to jego sprawa.

Do autora wątku- polecam jako 100% sieciówkę Audioquest AC10 lub AC15. Normalna cena bez zwiedzenia dzwięk!

Mnie tak zwany hi-end nie interesuje zupełnie.Czytam sobie jednak z ciekawoscia o róznych takich co okazyjnie kupili kabel za 3000zł np. Mi wystarcza Klotz Mikrofonowy Y206 .A do wytwarzania basowych cisnien wystarcza mi gówniany Mayones Flame C5.Co ciekawe przejrzałem sobie rózne stronki w internecie i kretynizm kablarski zaczął sie chyba stosunkowo niedawno...Wszystko mozna sprzedac i racje miał ktos apelując o Nobla dla sprzedajacych przewód sieciowy za 10 000 zł.Chyba w wachadłowcu discovery sa tansze kable...

Grundig High Fidelity

a ja se sam zrobiłem kabelki i też są pikne...;). Czas poświęcony na stworzenie dwóch sztuk to około 1 godziny. Koszty zamknęły się w okolicach.....piiiip...żona patrzy więc później dopisze...;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mysle ze spoko za 5 tysiaków moga pójsc...Tylko trzeba jakiegos aksamitu ,czy co tam dają do pudełek ? To sa dopiero jajca z tymi wysciełaniami w drewnianych skrzynkach plus białe rekawiczki .Za to to juz OSKAR.

Grundig High Fidelity

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.