Skocz do zawartości
IGNORED

sieciówka Heaven's Gate

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

piter=>

może w srodku są pręty stalowe z budowy wtedy faktycznie nie tak łatwo zgiąć ;-)

Teraz każdy chce być oryginalny na silę ,zwykła miedź w sieciowce nikogo nie zaskoczy no chyba ,ze z rakiet V1,

i teraz jest problem V1 czy V2 ? O to jest pytanie.

ARC nie mógł uciągnąć Zollerów, zresztą przy G2 to mulił :)

Ciekaw jestem dźwięku ,bo jak ostatnio byłem to juz gralo bardzo ładnie.

Czy kolumny nagłasniają cały pokuj ?

Kolumny sa wreszcie dopasowane do wymiarów pokoju :).

A dżwięk, hm , na pewno lepszy niż słyszłaeś onegdaj, ale do poprawy , w pierwszym rzędzie sprawa akustyki,pokoju a potem jeszcze zasilania - kabelki :)

qżwa nie rozumiem, zrobili sieciówkę za ileś tam k$ i wywala zabezpieczenia!!?? :O

a może ktoś ją najpierw użył w innym celu - no nie wiem - może np. podłączył do spawarki - przekrój solidny to czemu nie ;))

Niby uwagi o kablach HG, a właściwie to wszystko kręci się wokół pobocznego tematu ceny. Jeśli kabel za 100 zł gra specyficznie, to wszystko jest ok. Ale jeśli kabel za 2 000 zł gra specyficznie (taki, na który nie wszystkich stać, a wiadomo jeszcze, że do okablowania całego systemy potrzeba kabli kilka, więc i wydatek znacznie wzrasta), to się zakłada osobny wątek. Marny kabel za 100 zł może istnieć na rynku, ale kabel za 2 tys. "musi odejść". Co za bzdura i małość autora bije z takiego stwierdzenia!

Jak kobieta kupuje pachnidło we flakoniku 50 ml za 400 zł, to jest to ok, ale kabel za 2 000, to zboczenie. Dlaczego nikt nie zakłąda wątku o np. odtwarzaczu Meridiana za 15 000 zł. Na Polskie warunki za 15 tysięcy, to można oczekiwać cudów i żaden! sprzęt za te pieniądze nie spełnia oczekiwań - formułowanych na wzór tego wątku, tzn. odtwarzacz zawsze jest doskonały i najlepszy - z Rotelem i najwyższym Gryphonem.

Teraz ciężko kupić cokolwiek sensownego za 4000 pln - tak się porobiło. A to przecież często 4 miesiące harówki dla wielu. A w ostatnim Haute Fidelite (francuski audiofilski periodyk) ciężko coś znaleźć za mniej niż 10 000 zł. Jeśli coś na świecie ma cenę w Euro i jest ona przeliczana na lokalną walutę, to zawsze w Polsce wyjdzie absurdalnie wysoka cena. Co nie oznacza, że w skali bezwzględnej jest ona zawyżona. Dla takiego np. francuza cena za HG jest po prostu narmalna. A że w Polsce u audiofila średnia cena za łączówkę, czy sieciowy, to ok 300 zł lub jest to wyrób DIY, to już niestety jest lokalne, sorka, zacofanie. Dlatego twierdzę, że tylko wysoka cena powoduje tyle emocji, bo przecież, nawet gdyby kable były rzeczywiście kiepskie, to przecież kiepskich sprzętów hi-fi jest bardzo dużo i debat na ich temat nie ma.

Wszyscy antywpisywacze powinni się trochę zawstydzić, że publicznie utyskują na swoją finansową niedolę.

PS. A kable są warte grzechu, bo jest dużo gorszych.

głaz=>

wydaje mi się ,że trochę poplątałeś .

Jeśli coś kosztuje dużo to wymagania i oczekiwania są spore, to chyba naturalne i logiczne.

Apropos Meridian G8 cos w cenie o której pisaleś 15 000zł , - najlepsze CD jakie ostatnio słyszałem ,gorąco polecam dźwięk pełny , obfity z bardzo dużą - obszerną sceną, piękne wybrzmienia, barwa jednym słowem ,perfekcyjny dźwięk.

A co reszty sie zgadzam ,za mało zarabiamy ;-(

"ale ja znam opinie o I.C Heaven's Gate z trzech różnych systemów i wszędzie d....a ,

nawet ma ksywę w środowisku - KOC."

>gutek i wlasnie to jest tak naprawde niesamowite, jezeli czegos nie pomyliles, moje zdanie odnosnie tego kabla IC (ultra silence) jest wlasnie odwrotne, wymienilem cardasa neutrala na HG, bo neutral za bardzo mulil, nawet golden wydaje sie mniej otwarty i ofensywny niz ultra silence, ktory z definicji jest raczej dedykowany do systemu z lampa podobnie jak siltechy...

Przyznaję zrobiłem wczoraj "małą nagonkę" na I.C Heaven's Gate, ale nie lubie jak mi ktoś wmawia ,

że jestem głuchy i racji tego ,ze rozprowadza te kabelki broni ich jak ognia.

U mnie I.C kompletnie nie zagrał i potwierdziło się to u trzech moich znajomych audiomaniaków na ich sprzęcie.

Może inne wyroby Heaven's Gate są doskonałe ,ja na taki nie trafilem ?

ABs, no neutral .. muli... doszedłem do tego samego wniosku ale mając do porównania Goldena to.. nie ma porównania ;) słuchaj jak ten HG US ma się do goldena i brzmieniowo i .. cenowo, oczywiscie second-hand ...

>> gutekbull

Nie lubię takich wpisów jak ten mój teraz, bo nie mam zwyczaju podważania czyjegoś zdania. Przyjmuję je i tyle. Ale proszę poinformuj mnie/nas na jakim swoim systemie (nie ma nic w "o mnie") sprawdzałeś HG i na jakich 3 innych systemach Twoi znajomi audiofile użytkowali przewody HG (i jak długo). Bardzo mnie to ciekawi.

Będę wdzięczny. głaz

Gutekbull w którym miejscu mówiłem, że jesteś głuchy. Ponosi cię fantazja. Skąd wiesz, że jestem dealer'em HG, ja nigdy nim nie byłem i nie jestem.

Powinieneś założyć stonę i doradzać wszystkim dookoła. Twoja wiedza jest niesamowita jak na głuchego, sam tak o sobie twierdzisz.

Ludzie, tylko Gutekbull może wydać opinię i tylko jedna może być zgodna z jego mniemaniem. Niech nikt nie waży się polemizować z Gutekbull'em.

Gutekbull czemu w takim razie nie czepisz się interkonektów tych po 2 zł dodawanych do sprzętu. Wielu to jeszcze ma, gra na tym i co jest OK. A może te są dobre bo tanie. Zacznij awanturę, bo dlaczego złe po 2zł mogą istnieć a złe po 3000euro nie. Brak logiki w twoich wywodach.

jako założyciel tego wątku chciałem nadmienić, że zakupiłem rzeczoną sieciówkę HG od Mirka i całe przedpołudnie dziś słuchałem tejże sieciówki HG, potem sieciówki XLO ER-10 bodajże a potem jeszcze najtańszego NEELa i hmm.... no ja chyba do laryngologa pójdę bo za cholerę nie słyszę żadnej różnicy ;-(((((((

adamgdansk, 23 Wrz 2006, 16:39

>jako założyciel tego wątku chciałem nadmienić, że zakupiłem rzeczoną sieciówkę HG od Mirka i całe

>przedpołudnie dziś słuchałem tejże sieciówki HG, potem sieciówki XLO ER-10 bodajże a potem jeszcze

>najtańszego NEELa i hmm.... no ja chyba do laryngologa pójdę bo za cholerę nie słyszę żadnej różnicy

>;-(((((((

musisz mieć tedy kiepski system ;) ... nie pisał Mirek że tylko z top hi-endem ta sieciówka gra ;)

zdezintegrowany_3PO

Panowie nie przeginajcie, Adam kupił sieciówkę Blues za niecałe 400zł.

Adam spróbój zmienić położenie wtyczki w gnieździe, polaryzacja czasem może coć dać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - wolę takiego Velumka :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.