Skocz do zawartości
IGNORED

sieciówka Heaven's Gate

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

adamgdansk, 23 Wrz 2006, 16:39

>jako założyciel tego wątku chciałem nadmienić, że zakupiłem rzeczoną sieciówkę HG od Mirka i całe

>przedpołudnie dziś słuchałem tejże sieciówki HG, potem sieciówki XLO ER-10 bodajże a potem jeszcze

>najtańszego NEELa i hmm.... no ja chyba do laryngologa pójdę bo za cholerę nie słyszę żadnej różnicy

>;-(((((((

Jesteś w gorącej wodzie kąpany:):)

Trzeba było słuchać głosów wołanych z forum :):)

I zakupic przewód sieciowy z puszką od Audionova Nucterus czy jak mu tam (670zł) i gwarantuję że byś usłyszał różnicę :) lub wspomagać swego ziomala (Audiograde) nabywając filtr do posiadanych przewodów, a tak za chwilę pojawi się znów ogłoszenie.... :) ciekawe za ile teraz? Aż ciary po plecach łażą jak pomyslę. Nie znam gadzetu bardziej tracącego na wartości niż....

Zydelek=> śmiało Zydelek jak Heaven's Gate ;-) ;-)

Kolega już się nabrał ;-( A trzeba bylo słuchać jak mówiłem ,że to nic nie warte ;-)

Teraz zacznie się odkręcanie - tłumaczenie , no bo moze kolega adamgdansk źle podłączył ;-)

hmmm... ale ja nie zauważyłem żadnych zmian przy zabawie sieciówkami... tzn. może i tam są jakieś mikrozmiany no ale bez jaj - przecież te zmiany na granicy słyszalnej percepcji to nie jest gra warta świeczki i zabijania się kablami... niech ktoś przyjedzie do mnie do domku i pokaże mi kabel sieciowy gdzie normalny człowiek (a nie osoba maniakalnie wysłuchująca jak wybrzmiewają talerze perkusji na tylnym planie orkiestry) usłyszy różnicę w jakości dźwięku po zmianie kabla sieciowego albo odwróceniu polaryzacji...

gutekbull, 22 Wrz 2006, 22:58

>Apropos Meridian G8 cos w cenie o której pisaleś 15 000zł , - najlepsze CD jakie ostatnio słyszałem

>,gorąco polecam dźwięk pełny , obfity z bardzo dużą - obszerną sceną, piękne wybrzmienia, barwa

>jednym słowem ,perfekcyjny dźwięk.

Wszystko fajnie ale bez jaj. Do klasyki i małych składów. Tak jak Accuphase 65 v czy 67 v i topowe Marantze.

>adamgdansk

różnice na pewno są, tylko może nie u Ciebie i nie na tych sieciówkach, dla mnie jeśli nie rozróżniałem to głównym celem było zapewnienie dobrego zasilenia, reszta przyjdzie ewentualnie później ;))

>Zydelek, gutek

andrea29 od południa sobotniego ma moje całe zasilanie (listwa+sieciówki), ale jakoś nie jest skory do zwierzeń, z reguły dość szybko odzywał się i miał wyrobione zdanie - a tu cisza :(( hmmm ... no, no ... nie wiem co myśleć ;))

zildjian => Meridian G8 "nie miał wad" , tylko jak przychodzi nam położyć na stół 15 000 zł czy coś koło tego to zaczynamy szukać - wymyślać .

Jeśli nie jesteśmy gotowi na zakup klocka za sporą kasę to się go nie powinno brać na odsłuch - taka jest prawda.

zildjian => nie bierz tego do siebie ;-) ta uwaga mnie też się tyczy.

Kto kupuje klocki za ok.20 000zl sztuka i słucha rocka - przecież on nie ma prawa zabrzmieć dobrze bo z natury jest byle jak nagrany ,bardzo rzadko się trafiają płyty dobrze nagranego rocka .

Mam tego trochę i ogolnie to zestaw Cambridga w zupełności wystarczy.

gutekbull, 25 Wrz 2006, 14:46

>zildjian => Meridian G8 "nie miał wad" , tylko jak przychodzi nam położyć na stół 15 000 zł czy coś

>koło tego to zaczynamy szukać - wymyślać .

Byłem gotów położyć na stół podobne pieniądze,które ode mnie chciano. Wqrw stwierdziłem,że popełniłem fatalny błąd sprzedając super-modded Primarka. Przy drobinie zaparcia,czasu i wkładu za dużo mniej można bardzo blisko. A w pewnych aspektach - lepiej.Poza tym,przestraszyłem się bardzo niepewnego napędu,o którym wiele na meridianowym forum.

>Kto kupuje klocki za ok.20 000zl sztuka i słucha rocka - przecież on nie ma prawa zabrzmieć dobrze

>bo z natury jest byle jak nagrany ,bardzo rzadko się trafiają płyty dobrze nagranego rocka .

Skaczę z jazzu na rocka i zuruck. Jeśli za nagranie biorą się gówniarze albo budżet za mały - nie dziwota. Pomijam fakt , iż wiekopomne rockowe dzieła powstały w erze max 8 ścieżek.

Jeszcze raz o Furutechu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może ktoś z forumowiczów tą listwę przetestował ?

Ukryta Zawartość

Frank=> dwa dni temu kupiłem listwę Supry, jest sporo tańsza i jest ok.

Wpływ na dźwięk ;-) ?

Odstawiłem Heliona , także wszystko poszło do listwy , końcówka mocy i tak przedtem była podłączona pod gniazdko w ścianie, ale preamp, CD bylo zasilane poprzez Heliona.

Większa dynamika, więcej powietrza ,potężniej na basie, bardziej taki rześki dźwięk,

ale „kondycjoner” dawał trochę takiej gładkości – musze posłuchać czy to straciłem – jeszcze dobrze nie odsłuchałem. Tyle na gorąco.

gutekbull

Heliona znam,w moim odczuciu to synonim audiofilskiego badziewia.

Listwa Supry może być ciekawą alternatywą,niedługo przetestuję.

Obecnie używa wielgachnego UPSa ( od serwera ),spisuje się super.

marjan1=>

a czego się spodziewaleś ;-) ?? Przecież audiofil to jak gąbka - chłonie wszystko ,jest lepszy od gąbki bo on chce wszystko chłonoć ;-)

Kup tanią dobrze zrobioną listwę z podstawowymi "bespiecznikami" i ładnie wykonaną.

Ja kupiłem Suprę , pewnie sa inne dobrze wykonane i tanie.

A wpływ na dźwięk ? ;-) ja sie niczego nie spodziewałem, choć przyznam się chciałem się pozbyć Heliona

nie dlatego ,że zły ,ale za słaby - pobór prądu (klocki mi sie rozrosły )

Gdzieś jest na forum wątek o bardzo drogich listwach Hydra itp. i ktoś tam powklejał rozbierane zdjecia -

polecam ten wątek uwadze wszystkim ;-)

Te listwy są pioruńsko drogie i ponoć wywracja system do góry nogami ;-)

Może ktoś tu wklei link - nie mogę go ponownie znaleść.

>gutekbull "Większa dynamika, więcej powietrza ,potężniej na basie, bardziej taki rześki dźwięk"

gutek u mnie to samo, faktycznie może dźwięk stracił ciut na głądkości (u mnie niewiele), ale jest więcej na plus, niż minus :))

sprawdzałem to na bodo_z jak był u mnie, no i chyba zrobiło na nim wrażenie - tylko że ja mu pokazałem porównanie supry do zwykłej listwy komputerowej - chyba trzeba byłoby być głuchym żeby tego nie usłyszeć :))

kondycjonery - dla mnie to porażka, wciskanie kitu ludziom, z resztą mam przygotowany trafol separacyjny 1,6 kVA, przymierzam się do sprawdzenia od kilku miesięcy i jakoś coraz mniej mnie korci żeby to sprawdzić :((

pozdrówka jodel

jodel=> wyzej nawiązywałem do wątku o kondycjonerach, jak znajde to wkleje link.

Zdjecia rozbranej Hydry za coś 9000zł , a tam gniazdka i pusta puszka na ryby w oleju ;-)

I przypominją mi sie entuzjastyczne recenzje w prasie, tylko czego ? Chyba puszki z powietrzem audiofilskim ;-)

Ukryta Zawartość

popatrzcie na ten kabel electra glide audio nazywa sie fatman :-)

post-15-100005688 1170301225_thumb.jpg

post-15-100005689 1170301223_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O to michodzilo ,ale to chyba ten sam link - pisałem o tym wyzej ;-) ;-)

Przecież to kpiny !!!

Ukryta Zawartość

>gutek

w Suprze też prawie nic nie ma, ale cena jej jest na "normalnym" poziomie, w sumie wiesz co kupujesz i nie jest Ci żal że wydałeś te kilka stówek. Natomiast kupić Hydrę i zobaczyć środek jej daje pewien niesmak, że "ktoś nabija nas w butelkę" obojętnie ile miałbyś kasy.

Jakbym sral kapucha, a sa tacy i patrzac na target takiej shunyaty jest ich nawet sporo, to bym sobie kupil najwyzszy model "kondycjonera" i sieciowek, nawet jedna bym wzial z electra glide i nie ma sie czym tak podniecac.

Polecam kazdemu zrobic taka listwe, potrzebujemy kilku odpowiednich kabli, jakosciowe gniazda, garsc elementow, obudowe, ladnie to wszystko zarobic, poskrecac i juz, zobaczycie ile zajmie to czasu i ile bedzie kosztowalo, ja od was tej listwy nie kupie, natomiast bardzo chetnie taka gotowa hydre6 kupilbym za 2000zl...

Jodel- kumpel ma trafo separujące wykonane przez www.toroidy.pl specjalnie dla celów audio. W niedzielę przytacha do mnie i dam znać jak sie sprawdza. Wg. własciciela trafa b. dobrze.

>> Zydelek

Żałosna w formie opinia o HG. Rozumiem, że sam kable zrobiłeś (DIY) i znów Ci nie wyszły. A szczerze piszesz, bo tych pod hasłem HG i tak byś nie mógł rozprowadzać. Jak poprosisz Towarzystwo Wzajemnej Adoracji, to i o tych napisze, że HG by Zydelek to prawdziwy hi-end. Może nie wszystko stracone... Smutna rzeczywistość.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.