Skocz do zawartości
IGNORED

sieciówka Heaven's Gate

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

PS

A tak na marginesie, czy jakiekolwiek kable grają ???

A tak na marginesie, czy jakiekolwiek doradztwo ma sens jeśli nikt tego nie pragnie ???

Wszystkie kable coś tam przenoszą, dla niektórych tylko prąd, dla innych prąd i .............. !

Ale, zgadzam się ze sceptykami, kable nie są konieczne w systemie audio, wystarczy słuch prababci.

Jutro będę w Radomiu na konferencji. O ile czas i program konferencji pozwoli chętynie by.... posłuchał coś tam...

W zwiazku z tym mam pytanie do mieszkańców Radomia. Jadąc od strony Warszawy jak się kierować na ul. Chrobrego 27 (Wydział Materiałoznawstwa i technologii... Politechniki Radomskiej) i czy w pobliżu jest jakiś strzeżony parking?

ABs, 12 Wrz 2006, 10:13

>i czy warto zaplacic 2500zl za tej klasy kabel?

Za żaden kabel zasilający nie warto zapłacić tyle pieniędzy, bo nie ma w nim tak drogiej technologii. To sa kable dla ludzi ktorzy już "wszystkomają". Brakuje wykończenia systemu audio poprawiającego im samopoczucie.

Sam widzisz że podana aukcja na allegro z ceną 2800zł. przemineła bez odzewu.

Przypuszczam, że równiez za 280zł. nie znalazłby się głupi, który to kupi ;)

:) Trafić było łatwo- drrogę wskazało uprzejme dziewczę zapytane. Przy Politechnice był parking strzeżony i BARDZO DOBRZE!!! Trzy auta konferancjuszy zostały zniszczone (wybite szyby) bo ukraść nie było co :):)- osobom parkującym na "normalnym parkingu. Bezrobocie w miastach "post przemysłowych" robi wiec swoje.

>Mirek Potempski Wrz 2006, 19:58

"Mój system jest jaki jest"

To znaczy JAKI!!! Skoro innym wytykasz, że mają sprzęt hifi-owy, a nie hi-end-owy (z resztą czy to ważne?) ale skoro zacząłeś tak rozpatrywać?

Miałeś spotkać się z Zydelkiem. To doszło do tego spotkania?

Mogę Ci powiedzieć, że JAKI ja mam sprzęt koledzy forumowicze znają i prezentowałem niejednokrotnie i parę osób było też u mnie. Czy jest on hi-endowy czy hifi-owy? To już ich sprawa. Jedni mówią kicha, drudzy się zachwycają.

Ale nie wciskam kitu ludziom!!!

Quźwa trzeba tępić "MITOMANÓW" - podoba mi się to określenie :))

pozdrawiam jodel

jodel

Jakiś tam sprzęt to Mirek ma na pewno:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawe co takiego wyparło tego "przetwarzacza cy-analogowego" ?

Ukryta Zawartość

>Frank

wybulić parę dziesiątek lub setek tysięcy zetów na sprzęt każdy potrafi, o ile ma tyle kasy

natomiast zespolić całość, zgrać i dopieścić taki system to inna bajka.

myślę, że Miruś ma tam jakiś sprzęt - nawet starannie "wyszukany" (ważna tu jest niespotykana nazwa, tzn. kojarząca się z hi-end-em) - ale jak to gra to inna sprawa.

Sam kabel to nie wszystko, trzeba miec jeszcze odpowiednie pokrywy na gniazdkach ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te kondycjonery czy cos to zajebiste jajca.A najlepsze te puste w srodku za 10000 zł.Oskar dla producenta sie nalezy.To lepsze niz sprzedac Pałac Kultury i Nauki.Brawa takze dla kupujacych.Pozdrawiam wszystkich odsłuchujacych sieciówki za 10kzł i wiecej.Mi zaczeło lepiej grac po spryskaniu styków sprayem KONTAKT (jakos wiecej niuansów i oddechu i wogóle hiend ) hehehe...Brawo jeszcze raz dla producentów kondycjonerów grajacych i sieciówek muzykalnych.

Grundig High Fidelity

Jodel, nie mam czasu teraz aby udzielać się a w szczegółności dla kogoś kogo nie znam. Jodel kto ty jesteś. Who is Jodel. Ja przynamniej nie jestem anonimowy.

Jodel przestań dCS'a nazywać wyszukaną marką, spróbuj kiedyś takie urządzenie a zobaczysz, że się posrasz z wrażenia. Tak ty i wszyscy którzy robili wpisy w tym wątku.

Chcesz poznać mój sprzęt, przyjedź, umów się, jak cię poznam zobaczymy.

Frank, nie wypowiadaj się na temat urządzeń, których nawet nie widziałeś.

Kup, dam ci specjalną cenę to po raz pierwszy będziesz miał dobre urządzenie i opiszesz na forum.

=> Mirek Potempski

Naprawdę dziwny gość z Ciebie, różne persony przewijają się przez to forum i niezaprzeczalnie ostatnio Ty wyróżniasz się swoimi lekko kontrowersyjnymi wypowiedziami delikatnie mówiąc - pytanie tylko czy pozytywnie czy negatywnie :))))

Ech , Mirku w necie można ten model kupić dużo taniej,tylko po co , w jakim celu?

Nie jestem i nie byłem maniakiem tej firmy,zdecydowanie wolę nawet najtańszego MBLa.

Miałem na myśli int cd 1531 ( innych ni ma ) ,chociaż jest nowa linia basic i tam będzie drugie cd integra.

Natomiast dzielonych było parę ,ale nie wierzę ,że je wszystkie miałeś.

Wygląda ,że posiadłeś dość dużą wyobraznię. :-))))

Frank my rozmawiamy o przetworniku, ty o integrze CD.

Więcej nie będę robił wpisów, bo po co.

Gdybyś miał MBL'a nigdy byś go nie sprzedał. Ciekawe czy wiesz jakie wartości napięcia na wyjściu cinch można ustawić w tym modelu o którym mówisz.

>Mirek "Who is Jodel" - a czemu pytasz po anglikańsku ;)) myślisz się, że to coś z języka angielskiego?

mylisz się bardzo, to są między innymi moje inicjały od JD, i nie jestem anonimowy. Zna mnie garstka forumowiczów, których również znam i szanuję. I to na razie starczy. A to, że nickiem twoim jest twoje imię i nazwisko to już twoja sprawa i tego się nie czepiam.

ale nadal nie rozumiem tej twojej opryskliwości i sposobu wywyższania się ponad to co inni mają, sposobu deklarowania co ty nie miałeś i co nie słyszałeś - sorki ale od razu przedstawia mi się scenka dwóch przedszkolaków w piaskownicy i opowiadających abstrakcje co to oni nie mają w domu :))

abym się posrał trzeba wiele, bardzo wiele - najlepiej Dianę Krall lub Lisę Gerrard w moim salonie - na żywo ;))

Umówić się? Sorki wielkie, ale nie chcę jechać 300 kilosów i pocałować klamkę, jak to zrobił jeden z forumowiczów :((

Myślę, że Ty już dawno straciłeś wiarygodność na forum, kończę z tym bo do niczego to nie dąży.

pozdrówka jodel

• 2 tygodnie później...

Dodaję do wątku, co następuje: testowałem różne lampy E88CC w moim cd i wzmacniaczu. Wniosek mogę sformułować taki, że do końca nigdy nie wiadomo jak gra sam IC, jeśli nie znamy z porównań charakteru zastosowanej lampy. Włączyłem nowy przewód HG i nowe lampy i zagrało tak jak bardzo nie lubię, tzn. z daleko wycofanym wokalem. Ponieważ jednocześnie testowałem kabel i lampy, to wymieniłem lampy na inne, kabel został i... wokal ponownie miałem z przodu, przed sceną. To, że zostawiłem sobie lampy, które mi najbardziej pasują, to pikuś. Natomiast korzyść, jaką dały nowe HG Silver Signature jest trudna do ujęcia w słowa. Znów wniosek: zdecydowanie warto postawić na okablowanie z najwyższej półki. I czy to się komuś podoba, czy nie. Kable zdecydowanie wpływają na jakość. Jeśli muzyka ma być obecna i realistycznie oddana, to nie da się tego załatwić przypadkowym drutem. Teraz u mnie jednakowo dokładnie słychać najdalsze plany bez spadku wypełnienia. A plan pierwszy ma taką bezpośredniość, że wyłączenie utworu w trakcie grania wydaje się nietaktem wobec angażującego się w występ artysty. Tak to ujmę, żeby nie pisać szczegółowo, jak słychać poszczególne zakresy. Skierowałem już zaproszenie do forumowych kolegów. Jak mnie odwiedzą i zechcą coś skrobnąć, to będzie więcej i bardziej obiektywnie.

Tym samym wystawiam pod publiczny osąd okablowanie HG. Ja jestem w pełni szczęśliwy, że mam, to co mam i polecam innym zasilić system tymi przewodami. Słuchając dziwnych opinni osób, które wolą zamontować sobie samoróbę za 150 zł, zamiast mieć coś znakomitego (niestety też kosztownego) odbierają sobie szansę stworzenia systemu, sic!, hi-endowego.

• 4 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.