Skocz do zawartości
IGNORED

sieciówka Heaven's Gate

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, w moich poszukiwaniach szukam kabli, które by jak najmniej dawały od siebie. Trafiłem na HG i uważam, że jest to niezły kabelek bo prawie neutralny.

MIT Oracle jest znacznie lepszy ale kasa też dużo większa, fajne są najwyższe modele XLO, chociaż grają tak kapitalnie, tak pięknie, że aż za ładnie, że momentami wydaje mi się, że nie dorosłem do tego.

Zydelek zwrotnica Darkula jest u mojego psa w budzie, teraz mam inne kolumny juz firmowe i zwrotnicę aktywną (lampową) amerykańską nie Sonus Oliva.

Co do sprzętu to nie ma co się chwalić, bo ktoz was wiec co np. upsampler i kto z was to ma.

>Zydelek zwrotnica Darkula jest u mojego psa w budzie, teraz mam inne kolumny juz firmowe i zwrotnicę

>aktywną (lampową) amerykańską nie Sonus Oliva.

To szczerze gratuluję zakupu, no i dla psa, który też z pewnością został zarazony audiofilstwem. Teraz rozumiem, że Darkul długo zwlekał (uważał, że ludzie są pierwsi przed psami) :)

Kiedyś na "ruskowie" w N.Y widziałem jak konstruktorzy robili takie zwrotnice. I jak się sprawuje?

Mirek Potempski, -->

Czy takim zadufanym w sobie typem jesteś od urodzenia czy nabyłeś te cechy konserwując gaśnice?

... Może więcej szacunku dla innych którzy mają dużo większe doświadczenie w kwestiach audio!!!

zdezintegrowany_3PO

Zdezionegrowany_3PO,

człowiek robi to na czym się nie zna. Tak jest w moim przypadku, to, że konserwuję gaśnice, fakt to brudna i niemiła robota ale skuteczna. Tak jak muzyk jest od tego żeby grać tak dupa jest od tego żeby sr**.

Ja jestem bardzo skuteczny, to najważniejsze, bo w dzisejszych czasach artystą jest nie ten kto maluje obraz a ten kto go sprzedaje

Mirek Potempski -->

przedziwna filozofia życia ;)

Odnośnie sieciówek ... nie słuchałem HG ... chociaż byłem bliski :) Mój sysyem nie jest jeszcze kompletny o pomieszczeniu nie wspomnę więc przyglądanie się drogim kablom (w tym sieciówkom) jest całkowicie bezzasadne.

Co do HG ... to jeden z niewielu produktów który z chwilą sprzedaży traci 2/3 wartości a to chyba znamionuje klasę tego kabla !

zdezintegrowany_3PO

Jeśli Heaven's Gate schodzi jak ciepłe bułki to po co nerwowe reakcje - wpisy na forum ;-)

Ja piszę w jednym konkretnym celu ,aby ostrzec mniej doświadczonych audiomaniakow przed zakupem nie trafionych zabawek .

Możliwe ,że IC Heaven's Gate gdzies tam zagrał lepiej ,ale juz z wpisów w tym wątku widać ,że to rzadkość ;-)

Po co inwestować w cos co delikatnie mówiąc jest kontrowersyjne.

Przeciez jest tyle uznanych firm na rynku z naprawde dobrymi kablami jak np ; Cardas, Audioqest, Siltech,XLO, Transparent, Fadel, Nordost i pewnie klka naszych krajowych.

Mirek Potempski => A tak w ogóle to dla pana jest zakładka ; SPONSOROWANE !!

No panowie moderatorzy - wykazac się ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie ma co gledzic, kto chce niech sprobuje posluchac i tyle, pozniej napiszcie co o tym sadzicie ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ABs, 12 Wrz 2006, 10:14

>>gutekbull

>czy ferrari moze byc kontrowersyjny dla gospodyni domowej lub emeryta? ;-)

Ferrari ? Nie żartuj Ferrari nie jest sprzedawane przez domokrążców jak HG ;)

zyzio, 12 Wrz 2006, 12:20

>Cośta taka nerwowa. Gość sprzedaje kabel wartości 2.7 kzł za pięć stówek, a Wam jeszcze źle :)))

Sądzisz że ten kabel był wart kiedykolwiek 2.7kPLN?

abudzik => miałem Valhalla bardzo dobra sieciowka ,ale cena 10 krotnie przesadzona .

10 000zł za kawalek prostego drutu ??! To trzeba się przed tem mocno rozpędzić ,pochylić głowę i w ścianę :-)

=> abudzik

A czy przed zakupem listwy Ansae SE rozpędziłeś się , pochyliłeś głowę i rypnąłeś w ścianę czy też może odpuściłeś i dałeś się spokojnie wydymać ? :)

zyzio, 12 Wrz 2006, 14:21

>=> abudzik

>A czy przed zakupem listwy Ansae SE rozpędziłeś się , pochyliłeś głowę i rypnąłeś w ścianę czy też

>może odpuściłeś i dałeś się spokojnie wydymać ? :)

He,he..... Oni nie dymają. Oni robią zadymę. Ale jak gas- (-nica) majster Mirek pisze wyżej, to ludzie sztuki : umieją sprzedać. I za to ich podziwiam.

gutekbull, 12 Wrz 2006, 14:35

>zildjian => tu się z tobą zgodzę w 100% .

>Ja bym dał Nobla tym którzy żyją ze sprzedaży sieciowek 3000 - 10000zł

Frajerów nie brakuje ... nawet na tym Forum :) ... czytałeś aż 16 się zabijało ;)

gutekbull, 12 Wrz 2006, 15:02

>zdezintegrowany_3PO=> nie czytałem ??

Kolega Mirek pisał przecież .. 16 maili od chętnych .. nic tylko drut ciąć i owijać ;)

abudzik, 12 Wrz 2006, 15:08

>Nie tak hooooop

>

>Trzeba proces produkcji umieścić w jakiejś legendarnej piwnicy w mieście co najmniej europejskim.

>No albo chociaż w Wilczym Szańcu.

Chyba speniaja kryteria:

"Cavern" z napisem na siecowce "She loves you" :-)

"100 Club" przy Oxford str. wzgl. Pod Baranami :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.