Skocz do zawartości
IGNORED

TOYOTA CELICA

sittek

Rekomendowane odpowiedzi

Bedac w Les Gets na nartach bylem w tym samym hotelu z Kilijanczykiem oraz jego urocza rodzina, takze rozmowy o motoryzacji, logistyce wprowadzenia marki na nowy rynek, interesujace metody zwiazane z uruchomieniem mechanizmu sprzedazy oraz serwisu byly naprawde fascynujace. Kolacje przy winie byly wypelnione spostrzezeniami potencjalu polskiego rynku oraz wymiana doswiadczen w pokrewnych branzach. Reasumujac Kiljanczyka poczestowalem nie tylko fajnym winem, ale tez kilkoma pomyslami, natomiast w rewanzu on podarowal mi rownie ciekawa wiedze.

Tomek Laweta, co ty mi proponujesz? Szczekanie i petackie spekulacje kto czesciej mial pod noga jakies M5, czy M3 i kto czytal szmaciana prase motoryzacyjna?

tomek7776

A co ma ta Supra wspólnego z Suprą seryjną? Przeczytaj dokładnie co zostało z wersji fabtycznej - raczej niewiele poza skorupą. No i zobacz ile to wszystko kosztowało zamiast wyciągać jakieś trupy za kilka, kilkanaście tysięcy hamujące na jedno koło. Zobacz też od jakich obrotów ten silnik się zbiera - jest całkowicie bezużyteczny do codziennej jazdy. Ciekawi mnie również jaki jest sens kupowania M5 czy M3 na polskie drogi i do normalnego użytku? I nie mów, że przyda się na niemieckie autostrady, bo wystarczające prędkości osiąga 320i czy 320d a korki też są wcale częste.

sluchaj BUJANCU,jak nie pasuje ci temat o celice to turlaj beret w ciekawsze i bardziej kulturalne rejony tego forum.

ja nie czytasz polskiej prasy motoryzacyjnej,to nie nazywaj jej brukowcami.

jak cie cos gryzie to popraw sobie humor w inny sposob.

nie moge sie doczekac spotkania z toba na AS 2006.

widze ze amdin i moderatorzy tego forum nie reaguja,zrobie wiec to osobiscie na AS2006.mam nadzieje ze bedziesz.

tomek7776,zamiast normalnie rozmawiac to sie spierasz i piszesz w miedzy czasie smieszne teksty.Czy sie podniecasz ze supra wyciagneła tyle i tyle jesli to jest autko experymentowe!!!! to nie wersja standard na szosy.Nie ma sie czy mpodneicac,tam ani 2 % standardowej supry nie ma!!!!!!Wiec bez dziecinady.....:D:D

elefan

supra fabryczna,ale z rynku amerykanskiego,bez ogranicznika,z przebiegiem 8900mil,bez podkrecania jezdzi pod 300km/H,dokladnie w niemczech w 2000r jechalem pod Dreznem 291km/H

a wiesz skad to wiem?

bo zaplacilem za te jazde 1000DM mandatu.

nie wyhamowalem na ograniczeniu,scigajac sie, z jakas szybka 911.

gdyby to bylo w szwajcarii dostalbym, do roku paki.

co do 2% supry w suprze,

to chyba przesada,bo cala praktycznie karoseria jest oryginalna,wiadomo,ze maska i moze szyby sa inne.to samo dotyczy zawieszenia,tzn wachaczy.zwrotnice,piasty sa oryginalne.sprezyny,amory,tarcze,klocki,zaciski,to wiadomo.

silnik,skrzynia wydech,wal,nie wiem jak tylny dyfer,ktory nota bene,Dobrowolski kupywal u mnie.

to juz gleboki tunning.

podziwiam Dobrowolskiego za taki wyczyn,bo wiem co to jest jazda 290km/H,

361km/h ,na polskiej tzw.autostradzie to zasluguje na bardzo gleboki szacunek.

291 bylo z fotoradaru,na liczniku bylo ponad 300.

co do wydruku...........na mandacie bylo napisane wszystko.

8godzin na komisariacie,trzepanie auta,mnie,sprawdzanie,odciski,juz mialem dzwonic do kolegi,aby zalatwial adwokata.

podobno te 911,z ktorym tak fajnie sie scigalo to bylo policyjne,i chcialo zatrzymac mnie do rutynowej kontroli,ale nie dalem sie wyprzedzic,i nie patrzylem w lusterko wsteczne,a dawalo jakoby sygnaly swietlne.

ale to dawne ,dobre czasy,teraz juz az takiej fantazji brakuje,czlowiek stal sie bardzo wygodny.

dzis jechalem audi S4 cabrio 4,2l nowe,260km/H bez dachu.

NIE WIEJE PRAWIE WCALE.

jak oni to zrobili.to jeden z najladniejszych kabrioletow,obok saaba.

jestem dosc skromnym facetem,wiec zdjec wklejal nie bede,nie musze sie w ten sposob dowartosciowywac,jak co poniektorzy w tym watku.

sittek

sr** na Suprę!

Jak masz fajną Celicę na oku to się nie zastanawiaj , KUPUJ !

Auto fajne i na dodatek mało awaryjne. :-))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-803-100006015 1170300682_thumb.jpg

post-803-100006016 1170300681_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

troche mnie tu nie było.

jako ojciec tematu mam prawo do kilku uwag.

jak na razie to tylko Frank napisał coś na temat celiki.

I nawet podesłał bardzo ładne fotki samochodu z dodatkami.(masz więcej??-to podrzuć:)

kurde czy wy czytać potraficie czy najaraliście się herbaty z majerankiem,???

prosiłem o opinie o konkretnym modelu.

jak chcecie to załóżcie sobie tematy w postaci

fura co ma 2500KM i speed 500 km/h, fura,skóra i komóra

gitara mnie obchodzi supra z 3 litrowym silnikiem.Celica ma 1.8 l/143km lub 192 km i wystarczy.

gdyby mnie interesowały auta i miałbym własną stację Orlen

albo tatusia w zarządzie pewnie szukałbym aut od 5 litrów w górę.ale kogo na to stać.

interesuje mnie celica z 2000 roku i młodsza(kanciata).proszę jeśli jest ktoś taki i niech da znać.

thank's

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

sittek

Celica nawet ciut starszawa,nawet z ciut słabszym motorem sprawi ogromną frajdę.

Auto prowadzi się bajecznie,ciche,słuchające się w każdym calu kierowcy.

Serwisowanie w normie ( ceny ),ekonomiczne i na dodatek nawet starsze modele mają ciekawy wygląd.

Ekonomiczne !

Problem to znalezienie takowej Toyotki w dobrym stanie.

Skontaktuj się na PW z Tomkiem 7776,pozornie mimo dużej upierdliwości jest sprzedawcą godnym zaufania i być może znalezienie tego modelu może zająć mu trochę czasu,ale warto skorzystać z jego Tomaszowych usług ( nie daj się namawiać na Supry itd ).

Tu masz następne foty nowszej Celiczki z dziewuszką z byłego Sovieckiego Sojuza. :-))

pzdr

Ukryta Zawartość

post-803-100005965 1170300765_thumb.jpg

post-803-100005966 1170300764_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tomek7776, 18 Wrz 2006, 07:37

>barni

>masz podejscie do tematu jak emeryt.ktory zycie ma juz za soba,i ciula kase na leki.

>zadna supra nie pali w miescie 20l.

>12-16l w wersji turbo+automat.

>tyle jak na takie auto to nic.

W sumie to i tak te 13 litrów średnio wsiorbie. Czyli 100 km za 55 złotych. Przy nalocie 2000 km miesięcznie to trochę za dużo. Ale bryka jest niezła.

Problem tylko jest taki ,że te autka są nieźle skatowane. No przecież nikt nie kupuje tego do pyrkania w miejskich korkach.

Proponuję Merca 124 2,3 litra coupe. Kupa miejsca w środku, nieźle się prowadzi, przyspieszenie wystarczające do wyprzedzania. Posadzony nawet na 15" alumach efektownie się prezentuje. A żre średnio 10 - 13 litrów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.