Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze typy najlepszych kolumn do 4kzł.

andrea29

Rekomendowane odpowiedzi

robix, 29 Wrz 2006, 20:42

Moja stanęła na stanowisku, że mogę kupić co zechcę bylebym się potem zabrał z całym swym złomem z dużego pokoju.

A "WAF" S. A. - nie tylko u kobiet - mają cieniutki. J.G. jakoś się nie przykłada do designu swoich wyrobów.

* * *

Odsłuchy zależą od terminu urlopu. (Już czas.)

Oj, widzisz, nawet trochę zazdroszczę takiego podejścia, andrea, nie zwracać większej uwagi na wygląd; jest to, pozwolę sobie na komplement, miarą powagi, głębi zaangażowania i czystych intencji audiofila. Ja z kolei lubię popatrzeć, i powoli zaczynam dostrzegać minusy sonusowości z dawnych lat, ciesząc się, że idą z duchem czasu. Podzielam zdanie, że wygodnie jest nie sięgać za wysoko i jak kogoś nie stać na luksus, to lepiej jest się nie łudzić. Przyjemnie jest nie zadzierać głowy (nosa?), kark wtedy nie boli i widać jakby więcej.

wasylak, 30 Wrz 2006, 22:16

Dzięki ;) Ciężko mnie skołować, bo "ten typ tak ma".

Ad. SF. podobała mi się całość. Konsekwencja stylu w jakim zaprojektowano i wykonano standy robi wrażenie ("WAF" wysoki) i dziś.

Może gdy kiedyś będę zmieniał kolejny raz kolumny to pomyślę o czymś takim "ładnym".

Tyle, że niezależność - jak się jej posmakuje - wciąga, zatem nawet ze cenę powrotu do większego pomieszczenia (z nowymi, ładniejszymi kolumnmi) nie jestem pewien czy będzie mi się chciało.

Z wiekiem człek staje się wygodny. Ceni sobie włąsny pokój, (w. świat), niezawodność, niezależność i własne zdanie. (Tolerancja pozostaje - wydaje mi się - w normie.)

Profil, 30 Wrz 2006, 22:13

Nie zauważyłeś, czy aby nie "za wolne na basie" ? (Jakieś wady muszą przecież mieć ;) Pomijam wygląd (do ukrycia - zawsze można zgasić swiatło ;))

Gdyby były wolne na basie od razu byś to wyłapał :-) Moim zdaniem grały bardzo dobrze, na tyle, na ile pozwalała elektronika i reszta toru.

Natomiast w kategoriach ogólnych czy ideału zawsze można znaleźć jakieś niedomagania, wiemy to wszyscy.

Dodam tylko, że na Waliców jest ‘dziwnie’ wytłumione pomieszczenie i miałem tam kilka razy zastrzeżenia do prezentacji niskich tonów, niesłusznych jak się później okazało.

Jeszcze sprawa wyglądu - czysto indywidualna, osobiście lubię surowe, proste skrzynie, które przede wszystkim mają grać, no i oko szybciej przyzwyczaić niż ucho :-)

Pozdrawiam,

• 3 tygodnie później...

Ja mam prośbę poniekąd związaną z tematem.

Posiadam taki sam budżet na kolumny i w Poniedziałek 23 X i Wtorek 24 będę w Warszawie z zamiarem kupienia moich pierwszych kolumn.

Otóż mam pewien problem z adresami sklepów do których warto wpaść.

Szczególnie chodzi o to by wiedzieć jakie firmy znajdę pod danym adresem.

Dodam, że adresów mam aż za dużo, ale nie bardzo wiem czego mogę posłuchać w danym miejscu.

NP. gdzie znajdę Dali Ikon6 Lub Monitor Audio, Esa, Jamo, Vienna Acoustics i inne.

Mogą być też polskie AA(Rejtana) czy HarpiaA.

Jako, że będzie to moje pierwsze porównanie kolumn chciałbym mieć jakiś przegląd.

Dzięki

Dystrybutorzy Monitor Audio:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Vienna - salony www.tophifi.pl Nowogrodzka i Andersa (tam tez znajdziesz B&W)

Jamo - z tego ceo wiem sa dostepne w Euro RTV/AGD ale tylko budzetowe linie

Dali - najlepiej posluchac w Centrum HiFi w Galerii Mokotow (uwaga, jesli trafisz na zmiane sprzedawcow - rockowcow beda Ci je szczerze odradzac z uwagi na marna kompatybilnosc z muzyka rockowa, sugerujac np. model Suite)

Odwiedz tez sklep Planus (www.planus.pl), takiej elastycznosci cenowej nie znajdziesz pewnie nawet na allegro.

Generalnie budzet 4 tys. umozliwia zakup dobrych kolumn na lata raczej z drugiej reki...

Ukryta Zawartość

>Maciek36'

Dali Ikon 6 znajdziesz w Audiofilu na Burdzińskiego. Poza tym, z tego co widziałem mają też JM Laby (czytaj Focale) Mission i całą masę innych paczek. Poza tym zero problemów z zaparkowaniem (okolica to jakby lata 70-te spokojnej dzielnicy powiatowego miasta - oczywiście in plus, kompletny spokój i niewiele ludzi). No i sala odsłuchowa - pełen komfort i zero ograniczeń czasowych (naprawdę polecam). Top Hi-Fi - no cóż. Nigdy nie czułem się tam dobrze, zero klimatu. Euro AGD/RTV - może i trafi się jakaś okazja na Jamo, ale zapomnij o przyzwoitych warunkach odsłuchu. planus.pl ma niezłą ofertę, ale dość zawężoną, poza tym "opatętowaną" na stronie firmy, która sprzedaje elektronikę za kilka tysięcy, trochę razi. Także polecam Burdzińskiego, bezpieczniej będzie wcześniej zadzwonić, ja przyjechałem z marszu przed południem, umówiłem się na 15:00 i przesiedziałem prawie 3 godziny, przesłuchiwałem swoich 5 płyt, 4 różne wzmaki, 3 CD, różne kable. Efekt - wziąłem cały system do odsłuchu (wcale nie byłem zobowiązany do oddania następnego dnia, decyzję podjąłęm po 3 dniach) no i został już u mnie.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

A poza tym - Dali Ikon 6 mają naprawdę duże możliwości. Tylko (pisałem już o tym w innym wątku) są wrażliwe na elektronikę i kable, także próbuj róznych zestawień. Powodzenia!

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

>cloudior

>A może Studio 100?

>

Ukryta Zawartość

Uwielbiam takie aukcje. ;)

p. deep

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

>andrea29

Napisałeś: "BTW: w U. 520 zmieniono gwizdek... - po co ?"

Dzwoniłem do dystrybutora i on twierdzi, że w Usher-s520 gwizdek był od początku taki sam i nie był nigdy zmieniany. Skąd masz takie informacje ?

Pozdrawiam.

pkrecz, 6 Lis 2006, 12:56

Ze zdjęcia reklamowego formatu A4 w którymś z n-rów AV. Pokazałem je w sklepie, gdzie sprzedają U. S520 ale takich nie mieli i nie widzieli.

Jka chcesz, a będziesz na audio-szale to mogę tę fotę z AV Ci pokazać, bo jest intrygująca ;)

(Skąd się takie foty biorą ? I w dodatku w reklamie.... ;))

Pozdrawiam.

Czy ktoś popełnił (lub może ma ?) kolumienki na:

SEAS 27 TFF (1" jedwabny tweeter, chłodzony ferro fluidem) i

SEAS CA 18 RLY (fi - jak widać 18cm, powlekana celuloza) lub... lepszym przetworniku SEASa).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.