Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z DVD Shrink

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc - co mam nie tak w ustawieniach że Shrink zapisuje mi na dysku twardym VOB-y i TS-y zamiast pliku

.iso? Dodam że wybieram w opcjach "zapisz plik docelowy jako .iso" Czy ktos moze mi wyjasnic co się dzieje? Z góry dzięki za podpowiedzi!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

https://www.audiostereo.pl/topic/28502-problem-z-dvd-shrink/

Decrypter jest oki, bo nadgryza to z czym nie daje sobie rady Shrink nawet wspomagany AnyDVD... ale jest wówczas obraz całości dysku a potem i tak trzeba go shrinkować by usunąc reklamy, nieporzebne wersje językowe, napisy, listę płac itp aby weszło na 4,7GB z minimalną kompresją lub nawet bez ... i znów problem że shrink coś zwalony.

Coś mam namieszane w systemie ale nie wiem co. :(

Chyba postawię system od nowa bo już nie wiem jak sobie poradzić.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Dawno nie bawiłem się tym programem, ale może coś pomogę.

Mam dwie wersje tego programu i jak sprawdziłem, każda zachowuje się inaczej przy zapisie pliku docelowego jako ISO, a na pewno nie zależy to od ustawienia opcji.

Starsza wersja DVD Shrink 3.1.7 tworzy jeden plik, np. o nazwie Film.ISO, a wersja 3.2.0.15 tworzy już 3 pliki: Film.I00, Film.I01, Film.MDS. W sumie nie wiem o co tu chodzi i co to jest za rozszerzenie MDS, ale powinieneś spróbować użyć tej starszej wersji.

Mogę podesłać jakby co.

No to jestemy w domu!

Wynika z tego że po padzie systemu zainstalowałem sobie nowszą wersję Shrinka i robi mi te MDS'y własnie a ja wolę starszą co mi robiła .iso.

Gdybys był taki dobry to poproszę instalkę starszej wersji na maila (jest w "o mnie").

Dla niezorientowanych - oczywicsie cały czas jest tu mowa o tworzeniu kopii bezpieczeństwa WŁASNYCH i ORYGINALNYCH filmów DVD co jest dozwolone w naszym systemie prawnym.

Podobnie wolno robić sobie kopie bezpieczeństwa własnych płyt CD np do zmieniarek samochodowych które traktują płytki bez nabożeństywa i nikt przy zdrowych zmysłach nie włoży tam oryginalnego dysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.