Skocz do zawartości
IGNORED

Warto obejrzeć...

krzych

Rekomendowane odpowiedzi

zildjian

"magnetofon ?"

W XXI wieku?

Pluskwy i Mrówki Faraona, w każdym domu :-)

-------------------

"Warto obejrzeć":

"Upadek Cesarstwa Rzymskiego" ("The Fall of the Roman Empire") Anthony Mann 1964

"Wywiad z wampirem" ("Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles")

Neil Jordan 1994

'Kariera Nikosia Dyzmy" Jacek Bromski 2002

"Gang Olsena nigdy się nie poddaje" ("Olsen-banden overgiver sig aldrig")

Erik Balling 1979

"Noc żywych trupów" ("Night of the Living Dead") George A. Romero 1968

"Good bye, Lenin!" ("Good bye, Lenin!") Wolfgang Becker 2003

-------------------

"Panie Prezesie, melduję wykonanie zadania" :-)

stonka renatka (na gwarancji)

TV

program na dzisiaj:

20:10

IV Japonia(ł) :-)

(reportaż)

21:35

"The Last Waltz - Reanimacja" :-)

(komedia familijna)

23:40

"Rocky XVIII & Powrót Mumii"

(film kostiumowy)

1:40

"Dyskretny urok burżuazji":

"Polska Partia Przyjaciół Piwa II" :-)

(film muzyczny)

Arsen Lupin

W jednym z programów "państwowej" TV, zwolennicy kolumn JPW i BW16, "trochę" się spierali o Głębię Sceny.

Co która strona, spożywała, przed programem, nie pokazano :-(

Moda na Gombrowicza, nastała po ostatnim wznowieniu "Dzienników" :-)

W kolejsce do Panteonu Mody, czeka jeszcze Witkiweicz (junior), Boy-Żeleński i kiklu innych :-)

Z pewnością, np. reanimowany Boy-Żeleński, znałby odpowiedź :-)

Pozdrawiam

R.u.s.t, 27 Wrz 2006, 18:41

>Moda na Gombrowicza, nastała po ostatnim wznowieniu "Dzienników" :-)

>W kolejsce do Panteonu Mody, czeka jeszcze Witkiweicz (junior), Boy-Żeleński i kiklu innych :-)

Nie ustawialbym Boy'a i Witkacego w jednej kolejce z Gombrowiczem...i nie jest to w zadnym wypadku komplement dla tego ostatniego :-)

Pzdr.

oto demonstracja przeciwników kaczorów - coś komuchy cienko przędą skoro nawet Wachowski musi osobiście robić za tłum przeciwników - i żeby nie było to to jest zdjęcie ze strony GW , a jak zaraz zniknie to na twardym mam dla chętnych na PW.

Jar1 dla ciebie kotku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

pozdrawiam naiwnych

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

qb_1

Komplementy dla wszystkich wymienionych Panów, kubiących:

"kobiety, wino i śpiew",

prawiłyby, te pierwsze :-)

W związku z czym, kolejnośc na mecie, nie jest istotna :-)

Jeśli chodzi o Te Modne Sprawy, to książę biskup - Ignacy Krasicki, sporo pisał o dewocji i innych Sprawach :-)

("Monachomachia, czyli wojna mnichów", "Satyry, Bajki i przypowieści", "Myszeida",...)

Jędrzej Kitowicz, również: :-)

"Opis obyczajów, czyli jak zwyczajnie wszędzie się miesza złe do dobrego"

reż. Mikołaj Grabowski 1990 (Teatr Telewizji)

Pozdrawiam

Największy interes na szumieniu mają do zrobienia pierdzistołki z NBP. Balcerowicz i jego drużyna z "wydziału propagandy", której kadencja się zaraz kończy. Raz już go Tusk uratował. Teraz ma nadzieję na ponowne ocalenie.

Prawica potrafi tylko nieustannie ględzić o nagonkach, spiskach rozdmuchiwaniu afer.

A lepszą władzę poznać można tylko po efektach gospodarczych.

Dziennikarze lubią uchodzić za wolnościowych i liberalnych. Dlatego tak ochoczo opluwali SLD i tak dopieszczają teraz PO (popłuczyny po AWS). Tylko że trochę przedobrzyli ostatnim razem niedoceniając siły nacjonalistów i populistów opartej na wrogości do balcerowiczyzmu.

Może za 200 lat ludzie w Polsce dojrzeją do wyborów i będzie jak w USA. Gdzie prawica się miotała zaglądając Clintonowi w rozporek, a wyborców i tak guzik obchodziło co ich prezydent robił z cygarmi :) Wybierali wzrost gospodarczy.

Od razu skontruję spodziewane odpowiedzi - bo mi się tu nie chce zaglądać co godzinę – takim cytatem...

"...Spieprzaj Dziadu!!!" ;)

zacytuje tytół płyty Megadeth

Rust In P I S .

W p r a s i e wyczytałem że Begerowa czuła iż ta sytuacja to molestowanie politycznie :) ech te kurwiki w oczach nikt im się nie oprze .

Tuturu! Tuturu! Tuturu!

Oto skrót* najnowszej, najlepszej i najznakomitszej teorii premiera Kaczyńskiego wygłoszonej dziś wieczór w TVP: "Szara sieć kontratakuje tej jesieni".

* dla wnikliwych tekst oryginalny:

"(...) Ale te zmiany mogą niepokoic tych, którzy wedle słów wybitnego analityka polskiej sceny politycznej tworzą "szarą sieć" nieformalnych i formalnych środowisk, które dotąd poza jakimkolwiek porządkiem prawnym a tym bardziej konstytucyjnym decydowali o polskich sprawach. Ci ludzie, te środowiska tracą. I ten sam analityk naszej sceny politycznej stwierdził, że jeszcze tej jesieni będą kontratakować. I mamy dzisiaj taki kontratak (...)."

Trudno to sensownie skomentować... ROTFL ;-D

Ja swoją lekcję odrobiłem.

Do ostatnich wyborów parlamentarnych nie poszedłem, bo mi się nie chciało. Uznałem, że ktokolwiek by ich nie wygrał, ani lepiej, ani gorzej nie będzie: gospodarka wolno bo wolno, ale idzie do przodu, więc będzie jak ma być.

Bracia K. wyprowadzili mnie z błędu. Od tej pory będę chodził na KAŻDE wybory. I zawsze oddam głos tym, którzy utrzymają kaczki z dala od czegokolwiek, co można zepsuć. Każdy, tylko nie ci.

Zabawne jest natomiast co innego: opowiem tu małą anegdotkę:

Jakiś czas temu musiałem wymienić prawo jazdy, i oczywiście odbierałem je w ostatniej chwili. Przywlokłem się przed 7 przed UM (otwierany bodaj o 8), ustawiłem się w kolejce, i zacząłem słuchać, co ci ludzie wygadują. A wygadywali... łojezu. Jak to trzeba walczyć z układem. Jakie to układy są złe. Jak to dobrze mają ci, co mają znajomych w urzędzie, bo nie muszą stać w kolejce (btw. ja mam znajomych w urzędzie, i to całkiem wysoko; jakoś mi to nie pomogło w odebraniu dokumentu poza kolejką). Ale jakie to niesorawiedliwe. I jak to dobrze, że ktoś tam stanął wcześniej, i można odkupić od niego miejsce w kolejce. I że bez takich to by się w ogóle żyć nie dało. I że ktoś komuś załatwi ten odbiór w przyspieszonym terminie, i będzie dobrze...

No ręce mi opadły.

Morał:

Ten "ciemny naród" naprawdę wierzy w ten bełkot o układach. Wierzy w to, bo chce wierzyć. I nawet jak układu nie ma, to układ jest. A jak dalej nie ma, to trzeba go stworzyć. Bo przecież bez "znajomości" nie da się żyć.

PRL jest w nas, i dopóki jedno lub dwa pokolenia nie wymrą, fizycznie nie pójdą do piachu, to się nie zmieni. Sorry Winnetou.

Nb. dość ironiczne jest, że nasi "przywódcy" (zapewne to słowo pochodzi od "przy wódce") sami podcinają gałąź, na której siedzą, po raz kolejny "zapominając" o służbie zdrowia. Że o oświacie należy zapomnieć i promować Giertychowe matury to dość oczywiste - inteligencja w jakimkolwiek przejawie stanowi dla nich zagrożenie, ale służba zdrowia? Kto ich poprze, jak pomrą moherowe babcie? Prędzej czy później nawet Dudi zrozumie, że tu chodzi o żłób, o nic więcej ;) Żłób za wszelką cenę.

Aha, oczywiście ani dymisji rządu, ani większości, ani przedterminowych wyborów, mimo obietnic, nie będzie. Wszyscy wiemy, dlaczego.

Marcin(g), no dobra, osiągnąłeś w końcu niebotyczny poziom Wczesnego Leppera ("une wszyskie kradnum!" - wczesnego, bo teraz to już nie tylko Une).

Pytanie czy masz na podorędziu jakąś Renię którą będziesz mógł po(d)suwać Unym?

Moze blond poslanka jednoczesnie dziewczyna brata prezydenta Lecha - Jaroslawa co Jej kiedys buty letnie chyba sandalki slomiane kupil bo nie miala kiedy pekaesem marki autosan do miasta stolecznego Warszawa na oglolnopolski zjazd partyjny z Gizycka przyjechala na poczatku lat dziewiecdziesiatych nada sie..... myslicie, ze Jaroslaw uprawia seks ?

A oto kilka cytatów z dzisiejszej prasy. I nie jest to GW:-) :

Wnioski o natychmiastowe zwołanie posiedzenia Sejmu, przegłosowanie uchwały o skróceniu kadencji i żądanie dymisji premiera - to reakcje partii opozycyjnych na nocną audycję w stacji TVN, w której zaprezentowano taśmy z nagraniami negocjacji posłanki Renaty Beger (Samoobrona) z dwoma ministrami z Prawa i Sprawiedliwości: Adamem Lipińskim i Wojciechem Mojzesowiczem. Ministerstwo Sprawiedliwości nie pozostawia wątpliwości: do przestępstwa nie doszło. PiS uważa, że to reakcja układu na zbliżającą się perspektywę rządu większościowego bez Andrzeja Leppera. Domaga się powołania komisji śledczej mającej wyjaśnić, kto był inspiratorem technik operacyjnych na terenie Sejmu wobec pracowników administracji rządowej, oraz zbadać okoliczności szantażowania posłów wekslami. Na razie nie ma wniosku do prokuratury o postępowanie w sprawie wyjaśnienia legalności dziennikarskiej prowokacji.

Stolik, przy którym od 16 lat "grają" Polską służby specjalne, politycy, biznesmeni i przestępcy, jak to trafnie ujął premier, może lada chwila runąć

Czego obawia się układ?

* 1 października przestają istnieć Wojskowe Służby Informacyjne (WSI), a to one sterowały dotąd tzw. transformacją ustrojową.

* Komisja śledcza ds. banków zmierza do odcięcia układu od źródeł finansowania tkwiących w sektorze finansowym.

* Utworzenie skonsolidowanego nadzoru finansowego i mianowanie przez premiera szefa tej instytucji spoza układu zamknie drogę do nieuczciwych fuzji i przejęć w sektorze finansowym i wyprowadzania lewych pieniędzy z Polski.

* Ustawa lustracyjna doprowadzi do ujawnienia osób publicznych współpracujących w przeszłości z SB, którymi dawne służby mogą dzisiaj sterować metodą szantażu.

* Rozległe śledztwa prowadzone pod nadzorem prokuratora generalnego i krajowego coraz głębiej wnikają w struktury przestępcze i korupcyjne, które opanowały III RP.

* Sukces gospodarczy rządu: wysoki wzrost, silny złoty, niska inflacja, wzrost inwestycji, wzrost płac, spadek bezrobocia - przekreśla nadzieje układu na obalenie gabinetu pod pretekstem gospodarczej zapaści.

MaG

Zbigniew Wassermann, minister koordynator służb specjalnych:

Czekamy na efekty śledztwa prokuratorskiego, jeśli będzie. Jeśli wyjaśnienia redaktorów Morozowskiego i Sekielskiego są prawdziwe i była to jedynie ich prowokacja, to śledztwo w prokuraturze powinno wystarczyć i służby specjalne nie będą musiały się tym zajmować. Jeśli nie, trzeba będzie podjąć odpowiednie działania.

Maciej Łopiński, sekretarz stanu w Kancelarii Prezydenta:

Nie sądzę, by w tej sytuacji trzeba było zwoływać Radę Gabinetową. Nie ma chyba takiej potrzeby. Na razie nie jest także planowane wystąpienie prezydenta Lecha Kaczyńskiego w sprawie obecnej sytuacji politycznej. Dzisiaj Lech Kaczyński wygłosi ważne przemówienie na zjeździe "Solidarności" w Szczecinie, w nim odniesie się m.in. do obecnej sytuacji politycznej.

Prof. Krystyna Czuba, medioznawca:

Najsmutniejsze, nie tylko w tej ostatniej sytuacji, ale w całej posłudze dziennikarskiej, jest to, że dziennikarzom wcale nie chodzi o wspólne dobro. Dziennikarzom zależy na aferach i sensacji, a jeśli ich nie ma, to sami potrafią je odnaleźć i stworzyć. A to nie jest rola uczciwego dziennikarza - to jest rola kogoś, kto działa na zasadzie prasy brukowej. Uczciwe dziennikarstwo to rejestracja faktów. Pokazanie tego, co jest prawdą. I zobowiązanie dziennikarskie to działanie na zasadzie jakiegoś dobra. My, dziennikarze, musimy zastanowić się nad dwiema rzeczami - czy w tym wszystkim jest prawda, czy może jej nie ma, a druga sprawa to to, jakie dobro z niej wyniknie. Jeśli nie ma prawdy i dobra, to nie ma etyki. To jest główny problem obecnych sytuacji. Dziennikarstwo współczesne jest w większości dziennikarstwem sensacyjnym i egzekucyjnym.

Janusz Kaczmarek, prokurator krajowy:

Nie chcę wypowiadać się na tematy polityczne. Jednak z punktu widzenia prawa karnego podpisuję się pod wypowiedziami profesorów, znawców tej dziedziny - w tym przypadku nie doszło do korupcji w sensie prawa karnego. Jednocześnie zgodnie z obowiązującymi w prokuraturze zasadami doniesienie, które złoży Renata Beger, będzie rozpatrywane i prokuratura będzie rozpoznawać całą sprawę.

wreszcie są jakieś większe fragmenty i nowe filmiki

Ukryta Zawartość

manipulacja to najdelikatniejsze słowo - bardziej pasuje "mają nas za całkowitych wałów" ci co wymyślili tą aferę.

W skrócie - gwałciciel w samoobronie, ciąg na kasę Andrzejka i spółki, aferki i afery....

Mojzesowiczowi naprawdę zależy by coś dla wsi zrobić i ma dobre intencje - walczy o stanowisko dla Beger i jej ufa - a Beger tak go okrutnie wystawiła. Mówi że Beger jest mu potrzebna i że liczy że Beger będzie coś robić.

Człowiek prosty ale ma charakter - zaskoczył mnie.

I zauważcie Beger wie że jest kamerka i gra rolę pod publikę - a jej rozmówcy nie.

Ukryta Zawartość

Jak mawiał STARY RYBAK- ten naród jest głupi nie przez głupoty wygadywane w niektórych radyjkach-ten naród jest durny przez powtarzanie ich.Myślę żę część już powinna się bać -" szara sieć" nadchodzi -dog dogi,pit dogi,hot dogi i wszystkie dogi a nawet kurduple -do budy.Możecie nawet nie szczekać. "SZARA SIEĆ" .PS Nawet taka inteligencja napływowa nic nie rozumie- to co zwykły prosty obywatel.

>Dead Dog

Jesteś tak samo nawiedzony jak cała ta grupka pseudo jedynych prawdziwych Polaków !

SLD leciało sobie z nami w wała , ale chociaż to sprytnie robili.

AWS , każdy cos chciał i nie wiele wyszło.

Problemem nie są gadki o stołkach ,który dla kogo.. tylko to z kim PIS chce budować Polskę !

Przeciętny Polak ma w pupie kto i co , ma dobrze rządzić.

Głównie chodzi o gospodarkę.

Te taśmy to przecież nic nowego- każdy przecież wiedział jak to wygląda( raczej się domyślał) w polityce- a teraz wszyscy udają święte oburzenie SLD- przecież przy negocjacjach z PO też pewnie tak to wyglądało, tylko nikt tego nie nagrał.(nie to żebym to pochwalał).

Darkul pytał o problem z kim Pis chce budować kraj- jak się ne ma co się lubi , to się lubi co sie ma szczególnie w polityce, bo PO tak sę nie kwapiło do tego.

Ciekawe jest że stalo się to 2 tygodnie po tym co na Węgrzech - i tam tak samo ludzie się oburzali, bo zobaczyli na ekranie to o czym dawno wiedzieli.

I jeszcze jest problem kto przeciw temu protestuje- Dead_Dog super fotka Miecia.

Oczywiście jakakolwiek zbieżność nazwisk jest zupełnie przypadkowa-ale to zupełnie.Każda garstka narodu musi mię swoją chwilę szczęścia-mieli już komuniści (trochę za długo mieli tego szczęśćia).przyszedł czas na nastepnych poprańców-którzy muszą mieć swoje 3 lata w historii.A że zachowują się dokładnie tak samo, to oczywiście stwierdzą ,jak pierdykną łbem o matę.Po prostu załapali żę to samo, ale w prawo ,to jest dokładnie odwrotnie.Jedynym sposobem na wyleczenie jest pozwolić im rządzić te trzy lata.Ostatecznie wytrzymałem 30 lat z komuną to i trzy wytrzymam.Wszyscy rozsądni głosują na PIS i zamykaja oczy.Ale będzie zabawa jak po trzech latach przyjdą komuniśći i bez zmian ustaw, konstytucji po prostu sobię zasiądą w tych przygotowanych stanowiskach startowych i w ilościach dowolnych będą brać te rady nadzorcze, komitety.A wtedy ta garstka narodu znowu będzie walić głową o matę.Na znak protestu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.