Skocz do zawartości
IGNORED

Jungson Ja-88d

nookie736

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

>myślę , że jakieś 2,5kz z przesyłką

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tak, ale z taką wysyłką statkiem :P Już lepiej kupić chyba w tej opcji Tür to Tür. Mi by ten sprzęt styknął, ale wygląda popapranie i boję sie regulacji głośności

ten z linku to nie ja-88d tylko js-100, okrojona wersja ja-88d, 100w w klasie AB. Poznac po ilosci kondensatorow, w ja88d jest ich 16 sztuk po 10000mf. wygladem nie roznia sie prawie wogole. Ja poraz kolejny rozwazam kupno ja88d, zaluje ze sprzedalem pierwszy egzemplarz...

Ukryta Zawartość

• 5 tygodni później...

Czyż nie jest on piekny?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niekoniecznie. Owszem, lubię minimalizm, ale np. estetyka Accuphase też do mnie przemawia (może oprócz szampańskiego koloru;) Ten Jungson z czarnym 'tyłem' jeszcze jako tako wygląda, ale już cały srebrny to wyjątkowy paw. W jednym i drugim najgorszy jest ten 'telewizor' - tak beznadziejnie wyglądających wskaźników wychyłowych (to podświetlenie - WTF?) chyba nie widziałem.

pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

>Większość jest bardzo dobra w swojej cenie i bije na głowę produkty europejskie i amerykańskie

>ale chińczycy za bardzo postawili na "uniwersalność" i przez to nie mają /rodzimych/ produktów

>które moża by było określić jako wybitne.

Czyzby? Ponizej porownanie Chinczyka z 3 razy drozszym...Polakiem. Ciekawe jest zwlaszcza zakonczenie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

podswietlenie mozna calkowicie odlaczyc jak sie komus nie podoba. Na zywo wyglada on spektakularnie. Jest potezny czolg i moim zdaniem wyglada pieknie. To najlepszy wzmak jaki mialem, z reka na sercu, gwarantuje wam ze nic lepszego nie znajdziecie za te pieniadze....i za wiele wiecej

• 4 miesiące później...

No Panowie, powiem tak, ten wzmacniacz to bezpośrednia konkurencja dla najlepszych integr na świecie, można go smiało porównywać z klockami 5 razy droższymi. 112 W w czystej klasie A i 0 negariv feedback. Przewaliłem masę sprzętu i osobiście urzywam Gryphona Callisto 2200, a owy wzmacniacz kupił właście mój kumpel za jakieś 2000zl :). Na temat brzmienia nie bede sie rozpisywał, to co najważniejsze to trójwymiarowa scena i niesamowita barwa brzmienia. Jest to hi-endowy wzmacniacz bez dwóch zdań. Warto wspomnieć, że chińczycy zastosowali drabinkowy potencjometr, który nie wprowadza żadnych zniekształceń, odziwo w niektórych testach uznali to za wadę bo słychać jak pracuje ( nie skomentuje tego ).

Na koniec dodam, że jak dobrze pójdzie to mój znajomy bedzie dystrybutorem tych klocków, a cena za sztukę bedzie na poziomie około 3600zl, za nowy oczywisćie.

to rewolucja !!!!

• 2 tygodnie później...

Ja chętnie jak ktoś podjedzie do mnie z CA 840 v2 ....

pozdrawiam

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W belves.de juz nie ma Ja-88, zostal tylko JS-100 ale to chyba nizszy z modeli.

Ukryta Zawartość

post-1391-100006121 1220539647_thumb.jpg

post-1391-100006122 1220539647_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

ciesze sie ze temat odzyl :) js-100 to rzeczywiscie nizszy model,roznica w cenie niewielka, osobiscie tendowal bym do ja-88d. Na cattylink.com jest ich od dostatkiem, cena okolo 700 euro z przesylka (plus clo). Ogolem to Jungson robi wiele innych ciekawostek, np. bardzo malo znany Ja-99d lub potezne monobloki.Tylko poki co nie znam nikogo kto by ich sluchal..

Problem Jungsona to pobór prądu ...

2 monobloki pociągną pewnie 1000-1200W. Mylę się ?

Jak patrzę na licznik prądu jak mój potwór gra to włosy mi stają dęba. Ale czego się nie robi żeby muzyka brzmiała coraz piękniej ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Model JS-100 mozna kupic za 600 euro plus przesylka 42 euro do Polski. Szkoda , ze nikt tego nie sluchal.JA 88d na audiomark.de za 800 stowek euro oczywiscie, z tym ze tu podbor pradu mnie przeraza natomiast kusi mnie ten JS.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

hmm, świetnie to wygląda.

Ktos wie jakie są główne róznice pomiędzy Jungson JA-88D Class A a Jungson JA-88D Intergrated Amplifier Standard Version ?

Oczywiście nie chodzi mi o cenę, czy suche dane, ale jakie mogą być róznice w dźwięku oraz jaka jest różnica w poborze mocy. Nigdzie nie mogę tego znaleźć. Strasznie mnie interesuje ten Jungson, ale 800W... To jest potwierdzone?

I jeszcze, czy ktos wie coś na temat: Shanling A300 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) ?

Ukryta Zawartość

JA-88D Class A a Jungson JA-88D Intergrated Amplifier Standard Version - to ten sam wzmak. Róznie go po prostu nazywają.

Różnica jest pomiędzy luxury a standard. Ale chyba tylko w wyglądzie.

Jungson ciągnie 600W czy gra czy nie. A gra pięknie.

Wersja JS 100 wygląda jak JA-88D ale to zupełnie inny wzmak w środku.

pzdr

kupowal ktos od tego cattylinka? podaja cene w euro + clo, ale deklaruja w mejlach , ze wpisza nizsza wartosc przedmiotu

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Wg sprzedawcy z Chin są różnice, minimalne, natomiast w cenie róznica bwa juz duża. W zależności od sprzedawcy i kraju jest to od 200 dolarówd do 200 euro.

O ile się nie mylę jeden jest w klasie A a drugi w klasie AB.

Kurde 600W. Już lepiej... Ten wzmak Shanling A300 ma pobór 800W wg producenta. Powariowali :D

Ale 600W mnie już bardziej przekonuje. Zastanawiałem się jeszcze nad Shengya A10CS, ale odstrasza mnie w nim to, ze jest hybrydą na lampach. Grzanie się, konieczność wymiany lamp, chyba zbyt anlogowe brzemienie. Więc Jungson to chyba to czego szukam. Ale ciągle mnie zastanawia czy jest szansa, że ta wersja Standart czyli klasa AB ciągnęła mniej niż 600W.

Standard Version:

Specifications

Power: 180W per channel (Class AB, 8 Ω)

THD: ≤0.06% (1 kHz/1W)

S/N ratio: ≥ 95 dB

Frequency response: 20 Hz -20 kHz (± 0.2dB)

Input impedance: 100k Ω

Output impedance: 4-8 Ω

Voltage: 220-240V

Size: 430x500x210 mm

Weight: 25 kg

---------------------------------------

Class A Version

Specifications

Power: 80W per channel (Class A, RMS 8 Ω)

THD: ≤0.05% (1 kHz/1W)

S/N ratio: ≥ 100 dB

Frequency response: 20 Hz -20 kHz (± 0.5dB)

Input impedance: 100k Ω

Output impedance: 4-8 Ω

Voltage: 220-240V

Size (LxWxH): 470x430x190 mm

Weight: 29.5 kg

Są różnice. Tylko czy są różnice w poborze Wattów? Dla mnie to dość istotne...

>>Są różnice. Tylko czy są różnice w poborze Wattów? Dla mnie to dość istotne...

Na pewno. Klasa A żre prąd jak smok. AB już nie.

W recenzjach wychwalany jest Jungson Class A. I na tym trzeba się skupić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.