Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepiej brzmiące koncerty na DVD

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

no to dodam Playing the Angel (live in Milan) -DM. Swietna realizacja i dzwiek w dts. W porownaniu do skopanej relizacji One night in Paris - rewelka.

ponadto Peter Gabriel z trasy Growing up - fantastyczna rzecz.

DEPECHE MODE LIVE I N MILAN!!! DTS I WIZUALIZACJA NADAJĄCA SIE NA NAJLEPSZY DŁUGOMETRAŻOWY WIDEOKLIP ROKU!!! POLECAM

.......dodaje DEVONATIONAL TOUR 1993 DEPECHE MODE...dd5.1 OBRAZ NIESTETY 4:3 JEDNAKŻE PROJEKCJA SCENERII WSPÓŁGRA Z KAŻDYM ELEMENTEM SHOW!

Playing the Angel na teledysk może sie nadaje - co do realizacji koncertu i zapisu - jest SUPER !!

Ale to co David Gahan wyprawia i jak śpiewa wola o pomste do nieba !!! - realizacja studyjna muzyki jest nieporównywalnie lepsza ( dlatego bonus CD - oczywiście ).

Polacem Remasteringi Albumów DM w 5.1 ( z SACD włącznie ) np. Płyta "Violator" ...

Ja przepraszam bardzo ale realizacja Playing The Angel to jest totalna tragedia... nie dość że sam materiał video zmontowany chyba specjalnie dla gejów (DVD powinno mieć dopisesk Homo Edition), to w dodatku to co wyprawia DG woła o pomstę do nieba... nie dość śpiewa fatalnie to jeszcze zamaskowano to ordynarnie wypchając wokal w mixie na przód z nałożonymi pogłosami i Bóg wie czym jeszcze. Dno , niestety.

jakby ktoś chcial zobzcyć jak sie robi teledyski z koncertów to niech spróbuje sobie ściągnac ( do celów edukacyjnych ), wypalic i obejrzec ...

Depeche Mode - John The Revelator singiel DVD

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

witam

posiadam dosyc spora juz kolekcje ok. 20 koncertow na dvd i wedlug mnie rowniez red hot chili peppers of the map jest jedna z lepszych realizacji jezeli chodzi o dzwiek.polecam rowniez ladna pania joss stone ,,Mind Body & Soul Sessions ,,dvd nagrane w dts.dobra selektywnosc dzwieku.generalnie caly czas szukam fajnie brzmiacych plyt, jezeli ktos chce sie powymieniac swoimi spostrzezeniami prosze pisac.

[email protected]

pzdr

wiec po kolei, dla mnie zdecydowanie the best: iron maiden - rock in rio, oczywiscie dts, dalej robbie williams - knebworth, Tiesto - in concert, tylko dd; z polskich - Sweet Noise - przystanek woodstock dts;

najwieksze zaskoczenie - Christina aquilera - my reflection, piekny cukereczek, odpalilem z szyderczym usmiechem na twarzy, mniej wiecej po 40 minutach ten usmiech zastapila otwarta koparka :O Wymieniane wczesniej depeche i the eagles super! Z tym, ze pink floyd pulse, coz mam oryginal, i porazka, na projektorze widac szum, taka sobie ostrosc ze nie wspomne o 4:3 :-( dzwiek jest ok

Ostatnio b.dobre wrażenie zrobił na mnie koncert Seal-a z 2005

emitowany HBO .Nagrałem go sobie na twardziela /w Humaxie/ i wypaliłem

na płytce w nagrywarce Panasinic-a /stacjonarnej/.

Szkoda ,że tylko w stereo a nie "wielokanałowo " .

"The Eagles Farewell Tour, koncert w Melbourne". Znakomita realizacja i trochę lepszy (moim zdaniem) wybór utworów niż w "Hell Freezes Over".

Wspomniany wczesniej JMJ w Chinach (koncerty w Zakazanym Mieście i na placu Tian an Men). Muzyka super a do tego obraz zrealizowany z wykorzystaniem techniki HD.

"Bruce Springsteen & the E-street Band". To właściwie to nie jeden koncert ale impresja nt twórczości Bruce'a (koncerty + studio). Rewelacyjna sekwencja z nagrania "Blood Brothers".

"Mike Oldfield, the Millenium Bell". Chyba było trochę zimno (31/12/1999 w Berlinie) ale koncert super.

• 2 tygodnie później...

>Ja przepraszam bardzo ale realizacja Playing The Angel to jest totalna tragedia... nie dość że sam

>materiał video zmontowany chyba specjalnie dla gejów (DVD powinno mieć dopisesk Homo Edition), to w

>dodatku to co wyprawia DG woła o pomstę do nieba... nie dość śpiewa fatalnie to jeszcze zamaskowano

>to ordynarnie wypchając wokal w mixie na przód z nałożonymi pogłosami i Bóg wie czym jeszcze. Dno ,

>niestety.

Jakbym slyszal Wierzejskiego.

Ja uwazam, ze ten koncert jest rewelacyjny podobnie jak jego realizacja (sciezka DTS!!!)

Polecam zdecydowanie.

Sting Inside The Songs Of Sacred Love - DD

Rod Steward The American Songbook - DD

Pat Metheny Group Imaginary Day Live - DTS

Eric Clapton Unplugged - DD

Zdecydowanie najlepsze wydanie Jean Michel Jarra to AERO w DTS.Co prawda nie jest to koncert.Jest to wydanie na DVD,a na ekranie telewizora widzimy piękne kobiece oczy,które przez cały czas gdzieś spoglądają.Lepszą jakość dźwięku w muzyce 5.1 znajdziesz tylko w SACD lub na DVD-Audio.Kto nie ma takiego odtwarzacza a chcę posłuchać muzyki w DTS na najwyższym poziomie koniecznie musi mieć tą płytę.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Gość jarokar

(Konto usunięte)

Polecam gorąco nie tylko fanom tego artysty Phil Collins - Finally... The First Farewell Tour wydanie 2xDVD dźwięk jak dla mnie świetny (stereo,DD,DTS)wizja też ok ,no i początkowy popis na perkusji achh....

Czy znacie koncert Kraftwerk MINIMUM - MAXIMUM ? Można prosić o wasze wrażenia. Warto kupić ?

I jeszcze z innej beczki - czy jest wypożyczlni wideo, gdzie mozna znaleźć koncerty na dvd ? Sam korzystam głównie z Beverly Hills i tam nic nie ma. A moze koncertów nie ma w ofercie z licencją dla wypożyczalni ?

• 2 tygodnie później...

witam

z ostatnich przesluchan polecam -Santana -,,supernatural,, DD super obraz i dobry dzwiek ,kolory

genesis- ,,Live at Wembley Stadium DVD,, DTS koncert z lat 80' to byla kiedys muzyczka,mocny dzwiek ,polecam.

szukam dalej.

polecam ... super muzyka w super wykonaniu i rewelacyjnym brzemieniem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Ja przepraszam bardzo ale realizacja Playing The Angel to jest totalna tragedia... nie dość że sam

>materiał video zmontowany chyba specjalnie dla gejów (DVD powinno mieć dopisesk Homo Edition), to w

>dodatku to co wyprawia DG woła o pomstę do nieba... nie dość śpiewa fatalnie to jeszcze zamaskowano

>to ordynarnie wypchając wokal w mixie na przód z nałożonymi pogłosami i Bóg wie czym jeszcze. Dno ,

>niestety.

Popieram w całej rozciągłości. Szczęście, że wpierw pożyczyłem od kumpla, zanim kupiłem. Byłyby to wyrzucone pieniądze w błoto. Sam koncert nagrany w mojej opinii w formie teledysku i to bardzo marnego. Ogladając to, człowiek nawet niema odrobiny wrażenia, że jest na koncercie. Parę piosenek fajnych, ale realizacja do bani.

Osobiście polecam jeszcze Metallice S&M, Scorpions - Moment of Glory (Berliner Philharmonicer Live)

• 4 tygodnie później...

Z ostatnich moich przesluchan to FAITHLESS - LIVE AT THE ALEXANDRA PALACE DVD 2005r

Dzwiek sztucznie zgrany w studio,sala odzywa sie gdy sa oklaski,mala selektywnosc.Krotko mowiac takie lupucupu.Az jestem w zdziwiony bo to nagrane w DTS.

Nie polecam,szkoda kasy.Do przesluchania mam Kraftwerk podobno bomba,zobaczymy.

pzdr.

A ja jestem zachwycony Apocalyptica live,pomimo tego ze metal to nie jest mój ulubiony gatunek muzyki,niezły koncert w 5.1,dodatkowe teledyski co prawda tylko stereo ale całośc niezła.

• 2 miesiące później...

witam w nowym roku

I zgodnie z obietnica jestem po wysluchaniu koncertu -KRAFTWERK Minimum Maximum (2DVD) 2005

Koncert ładnie brzmi,dobrze zrealizowany fajna selektywnosc.Oczywiscie dla fanow tej muzyki chociaz nie koniecznie .Mozna powiedziec ze ten zespol byl i jest dla wielu wzorcem do nasladowania.Szczegolnie muzyka elektroniczna i tym podobna.Generalnie polecam.A ja tym czasem ide dalej szukac

Moze wy cos ciekawego sluchaliscie i widzieliscie godnego polecenia?

pzdr.

Fajnie sfilmowany i dobrze brzmiacy koncert,ktory ostatnio widzialem to Gorillaz Demon Days Live at the Manchester Opera House. W zasadzie jest to odegranie calej plytki Demon Days na zywo z masa roznych gosci.

Polecam.

SENSACJA - REWELACJA! Dziś odpaliłem to DVD i muszę powiedzieć, że strasznie się nim jaram... :)

Real Live Roadrunning (DVD) - Mark Knopfler i Emmylou Harris na żywo z The Gibson Ampitheater, Los Angeles.

Dźwięk DTS i PCM dwukanałowy. DTS szalony zupełnie, muzyka na 2 kolumnach gra kilka metrów od bazy, PCM powinien teoretycznie być lepszy (1GB - tyle samo co wielokanałowy DTS a przecież tylko na 2 kanałach) ale o dziwo wydaje się mniej przestrzenny i efektowny, ma gorszy bas... za to jest gładszy i słodszy.

Obraz miooooodek - co przy koncertach nie jest regułą. Ogólnie dźwiek bardzo soczysty.

Koncert przecudowny - kawał dobrej muzyki (wcale nie jakieś country) plus stare kawałki Dire Straits i z solowych płyt Marka.

Gdy na koniec Mark i Emmylou zaśpiewali "Why worry" to umarłem... :)

POLECAM KAŻDEMU - choćby dla posłuchania "Done with Bonaparte"... wspaniała, wspaniała muzyka i realizacja.

Dobra - kończę się rozpływac bo pomyślicie że Universal mi płaci... :)

Zresztą kto nie chce płacić to wie, co ma robić... ;)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• 3 tygodnie później...

Ja polecam Mylene Farmer live a Bercy i to zarówno z 97 roku (tylko DD) jaki i nowy też z Bercy z 2006 tu już jest DTS.

Super koncerty, wspaniałe show, extra dżwięk, ładny obraz, polecam każdemu.

I oczywiście też jeden z lepszych koncertów U2 "Elevation 2001 Live Form Boston" super wydanie niezłą realizacja, fajne dodatki, ciekawe bajery.

1.Mylene Farmer-Mylenium Tour DD 5.1 świetne show,bdb dźwięk i obraz

2.Cher - Live In Concert DD 5.1 dźwięk i obraz na wysokim poziomie

3.Billy Idol - VH-1 Storytellers DTS 5.1 koncert klubowy

4.Blackmore's Night - Castles & Dreams DTS 96/24 doskonały klimat z minionej epoki

5.Michael Flatley - Lodr of the Dance DD 2.0 znakomity koncert w wykonaniu Flatleya i jego grupy

Jest to pierwsza piątka z koncertów na dvd,które oglądałem po kilkanaście razy i zawsze chętnie do nich wracam(kolejność przypadkowa).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.