Skocz do zawartości
IGNORED

notebook'ów ciąg dalszy. Tym razem 17

saint

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

za 2 tygodnie będę kupował jakiegoś notebooka. Sprzet zostanie zakupiny w NY.

Proszę o rady. Jesli macie jakieś pomysły co do mniejsca zakupu lub konkretnych problemów z którymi przyjdzie mi się zmierzyć - proszę o kontakt. Kwestia gwarancji i ewentualnej usterkowości są mi znane.

Potrzebuję laptoka który skutecznie zastapi wysłużonego PC'ta. Matryca 17" to warunek konieczny. Do tego chciałbym pograć czasem w mniej wymagające gierki więc grafika raczej na poziomie GeForce 6800 lub 7600.

Na kompa mogę przeznaczyć do 1,4k $

Wstępnie cenowo i sprzetowo odpowiada mi HP dv9000z na AMD turionie za około 1,2k$.

DELL jest za drogi a IBM nie robi 17".

dzięki za propozycję

sprawdziłem na stronce i wychodzi że porównywalny hp jest tańszy o ponad 300$. Wersja z lepsza niż standard grafiką + 1GB RAM kosztuje ok. 1,45 k$ bez podatków...

chodzi Ci o matryce 17 ale panorame czy zwykla?? ja mam panorame 15,4 cala i np filmy sa w rozdziałce sa takiej jak na 17 zwykłym.A lapek przez to jest wygodniejszy bo mniejszy i wymiarowo i mniej wazy;)

co do panoramy 15,4 to masz rację... do filmów jast całkiem spoko. Chociaż ja i tak podpinam się pod tv :D

O 17in pisałem bo przyzwyczaiłem się do pracy na wyższych rozdzielczościach ...

HP o którym pisałem wczesniej ma 17in w panoramie + 2-rdzeniowy procek AMD +1 GB RAM + GeForce7600 ... i to wszystko można zamówić na oficjanej stronce HP, z dostawą do domku i podatkiem (usa) za ok. 1,2k $.

A propo... ma ktoś może namiary na jakiś niedrogi sklep w NY z takim towarem. Czy sądziecie że zakup przez internet bezpośrednio od HP będzie najtańszym rozwiązaniem???

• 2 lata później...

Aby nie tworzyć nowego wątku podpinam się tutaj.

Przymierzam się zakupu notebooka, który ma zastąpić mi desktopa.

Chciałbym aby tak jak w tytule miał 17" matrycę. Aby była ona matowa bo te szybki odbijające światło mi nie pasują. Mocny procesor.

Grafika oddzielna niekoniecznie bo grał nie będę. Nie mniej chciałbym go podpinać do TV złączem HDMI, a chyba tylko notebooki z oddzielną grafiką takowe złącze posiadają.

Budżet to około 4000 polskich złotych.

Wpadł mi ostatnio w oko Lenovo IdeaPad Y730. Ale to już nie dawny IBM tylko osobna inicjatywa Chińczyków. Może ktoś wie jak z jego jakością wykonania?

Właśnie zrobiłem szybki rekonesans i już mniej więcej wiem o co chodzi:)

Jeśli używasz takiego to możesz skrobnąć kilka słów o budowie, jakości zawiasów, ile czasu już go używasz?

zawiasów?

może zerknij na baterię?na to czy intel czy amd jaka ggrafika czy ma kamerę ile waży?jaki rozstaw klawiszy bo niektore maja poprzestawiane klawisze funkcyjne,rodzielczosc itp...ale zawiasy ;)

jakosc wykonania b.dobra,chodz nie jest pancerna,ale po 2 latach uzywania,jestem b.zadowolony.

rewelacyjna jest szybkosc,jakosc matrycy ,stabilnosc systemu,grafika 6800chyba ultra,z zawiasami nie mam problemow.

ale to wszystko jest zalezne od Twoich potrzeb.

janek_dolas, 6 Gru 2008, 17:59

Wbrew pozorom budowa zewnętrzna jak i wewnętrzna ma bardzo duże znaczenie.

Weź sobie na przykład do ręki IBMa sprzed 10 lat i notebooka innej wiodącej firmy.

IBM nadal będzie śmigał jak złoto, a dajmy na to taki HP, Toshiba już niekoniecznie. O Acerach, Asusach i innych tego typu wynalazkach nie wspomnę. Tam coś się urwie, tutaj coś skrzypi. Z czego to wynika? Ano właśnie z tego, że materiały użyte do budowy IBMa są pierwszej jakości, a inne cuda mają plastikowe zawiasy, które po trzech latach się urywają.

Dalej już się nie będę rozwodził bo wierzę, że już wiesz co miałem na myśli:)

ja mam della d 531 brzmi na maxa, matryca lśniąca wykonany z dobrych materiałów - polecam

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.