Skocz do zawartości
IGNORED

High-end odtwarzacze CD

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

xniwax, 16 Sie 2010, 21:39

>Który z elektroników zrobi mi za 1000 zł Dcs-a, jako bonus stawiam flaszkę...po robocie.

Jak zaczniemy od flaszki to możemy powalczyć z DCSem :)

modrzew

uroki życia bym powiedział :)

napisz w watku ze chcesz kupic gustowne cd a zaraz dostaniesz duzo rad na pw aby kupic własnie dcs-a puciniego :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

foxbat, 16 Sie 2010, 21:24

>simon1983, 16 Sie 2010, 21:06

>

>>I teraz mam trzy rozne lampki e88cc,6n1p ew, ecc85, i sobie zmieniam, doswiadczam ktora i zjakim

>>systemem jak gra i cieszy mnie to. Najbardziej w tym wszystkim cenie najdrozsze sprzety i domowych

>>konstruktorów ktorzy wiedzą co robia. Dzieki takim ludziom obcuje z dzwiekiem ktorego bym nie mial

>>bo nie stac mnie na Cary Mark Levinson i inne cuda.

>

>

>

>i teraz zadaj sobie pytanie, czy naprawde "obcujesz" z podobna jakoscia, czy tylko ktos ci to

>wmowil? parafrazujac, sa przeciez ScIphone, Nokle czy Samsangi... jestes pewien, ze nikt nie robi

>cie w balona?

Kto by pomyślał, że domowa lampeczka dorówna Levinsonowi itd.

Każdy sprzęt traci na wartości.

Co by niektórzy elektronicy zrobili bez Denonów, Sony po szrotowych cenach. Raj dla lampizatorów.

Erotomani gawędziarze ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

cir

To w takim razie nie rozumiem dlaczego tak napisales. Przeciez wiadomo, ze nikt nigdy nie placi MSRP. Ile razy kupowalem cos nowego tylko wyslalem maila z zapytaniem czy maja bo chcialbym wpasc i posluchac i w odpowiedzi zawsze bylo: mamy to na stanie i bedzie 25% taniej. Po przyjezdzie bylo i nawet 35% taniej - moj rekord jesli idzie o targowanie. Teraz jak wchodzisz np. na Audiogon i widzisz ogloszenia, ze ktos ma rocznego DCS (jakis topowy byl) i ten komplet niby (MSRP) $39000 a ten tutaj - chyba dobry wujek - ma go do sprzedania za $25000. Naprawde myslisz, ze chlop by chcial stracic te 14 klockow? Zaplacil pewnie z $26k albo cos kolo tego i juz. Te ceny sugerowane sa dla bogatych ludzi, ktorzy nie wiedza co kupuja, oni tylko czeki wystawiaja. Normalny czlowiek nigdy, nigdy nie placi MSRP - a przynajmniej ja nigdy nie slyszalem o takim przypadku. Przyklad DCSa tak tylko podalem. Z kazdym innym klockiem jest dokladnie to samo. To Ty jestes rynek i ty dyktujesz ceny. Do pewnego stopnia oczywiscie. Ale to zawsze klient dyktuje ceny, nie sprzedawca. Ten w pewnym momencie mowi nie i to oznacza prawdziwe nie. Jeszcze teraz jak jest kryzys, malo co sie sprzedaje. Popatrz po sklepach - wszystko stoi, w s/h sprzedaja sie jakies Rotele, Nady itp. a sprzet za spora kase jak stal tak stal. Jak ktos ma kase to jest to najlepszy czas, zeby cos kupic.

Tez nie rozumiem walenia gruchy do DCSa. Sluchalem kilka razy i nie zrobil na mnie takiego wielkiego wrazenia (w kontekscie jego ceny a byl to topowy, dzielony zestaw). Rzetelny dzwiek ale zeby az taka magia? Stal obok jakis drogi winyl (ale nie $39k) i zagral lepiej. Tam byla magia.

Żeby przed sprzętem padać na kolana?Bez przesady ;),dzięki jakiejś płycie z muzyką,to czemu nie :).Słuchałem DCSa (Pucciniego),w kilku systemach,w różnych warunkach,i mimo,że nie jest to moje granie,to jak ktoś mi powie,że to dla niego najlepszy CDek świata,to jestem skłonny mu wierzyć.Kwestia gustu i preferencji,ale żeby od razu walić gruchę...Panowie :),są fajniejsze zajęcia :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Czytam te wasze wpisy drodzy koledzy. ..

jedno mnie zastanawia, jeżeli lampizacja CD podobno daje taki dobry efekt że nawet modele budżetowe kilkunastoletnie grają po tym zabiegu na poziomie dzisiejszych odtwarzaczy klasy średniej, oczywiście dodam że jest również postęp techniczny w budowaniu CD (przetworniki itp), to dlaczego jest tak rzadko stosowany przez producentów?

Czy jest to aż tak kosztowne? wydaje mi się że nie

Dlaczego ten prosty zabieg tuningowy według niektórych forumowiczów podnosi jakość dźwięku do nawet klasy "Hi-End"?

Dlaczego obecnie produkowane CD z najwyższej półki, modele uznawane za najlepsze na świecie nie mają tego gadżetu?

Z góry piszę, że nie jestem przeciwnikiem lampizacji, tylko może ktoś tu sensownie mi odpisze na moje pytania.

Pozdrawiam

Piasek, 16 Sie 2010, 22:58

>Czytam te wasze wpisy drodzy koledzy. ..

>jedno mnie zastanawia, jeżeli lampizacja CD podobno daje taki dobry efekt że nawet modele budżetowe

>kilkunastoletnie grają po tym zabiegu na poziomie dzisiejszych odtwarzaczy klasy średniej,

>oczywiście dodam że jest również postęp techniczny w budowaniu CD (przetworniki itp), to dlaczego

>jest tak rzadko stosowany przez producentów?

>Czy jest to aż tak kosztowne? wydaje mi się że nie

>Dlaczego ten prosty zabieg tuningowy według niektórych forumowiczów podnosi jakość dźwięku do nawet

>klasy "Hi-End"?

>Dlaczego obecnie produkowane CD z najwyższej półki, modele uznawane za najlepsze na świecie nie mają

>tego gadżetu?

>Z góry piszę, że nie jestem przeciwnikiem lampizacji, tylko może ktoś tu sensownie mi odpisze na

>moje pytania.

>Pozdrawiam

A co tu pisać? Powinieneś sam posłuchać, ot co. Bo i cała pisanina świata, całe to teoretyzowanie nie da Ci tego co jeden porządny odsłuch.

Piasek

"Może zamontuje "lampkę" do mojego SACD Sony. heh"

Nie smiej sie, nie smiej. Patrz na to tutaj (to wlasnie ES):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

CD Rega Isis Valve

ciekawa propozycja wśród hi-endowych odtwarzaczy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiem dlaczego sie smiejesz. Ten produkt to Modwright / Sony 9100ES. Modwright to powazny tuner sprzetu hi-fi. Wybral Sony bo ESki seryjnie sa juz bardzo dobre. Ja teraz szukalem dobrego zrodla, ktore by zastapilo Ikemi i kupilem tez ESke Sony, nie te ze zdjecia. To juz jest wysokiej klasy dzwiek, nie ma sie co smiac. Trzeba posluchac.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.