Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

scheme1601 kosztowały po rabacie 8000zł, ale z tego co słyszałem to ostatnia sztuka w Polpaku. Myślę, ze za te pieniądze to naprawdę dobry zakup. Jeszcze do niedawna musiałbym za nie dać jakieś 12500zł i jakbym nawet dostał dobry rabat to dalej kosztowałyby minimum z 11 000zł. W mowej serii nie ma juz S4 tylko za małe dla mnie S2 i S6 za już 17 000zł. Przez chwilę myślałem nad S2 v3, ale drozsze to raz i po drugie 33m2 to już chyba by jednak było dla nich za dużo. Obecnie z S4 mam basu tak w sam raz i pewnie przy S2 v3 już bym narzekał.

Co do wzmacniacza to Rotel poszedł własnie na Alledrogo. Niestety nie był w stanie porządnie napędzić tych kolumn. Niby nie było źle aczkolwiek brakowało wykopu na dole i kontroli. Obecnie kolumny napędza wypożyczony Xindak XA-6950v i jest naprawdę dobrze.

Wesołych Świat!

Jesli chcesz lepiej od Titanów to moze Studio 20v5 ? Bedzie lepiej pod każdym względem nie tylko średnicy :-) W 25m2 poradzą sobie jeszcze bez problemu a przeskok jakościowy będzie spory.

No moze nie z kosmosu. Nowa seria jest o wiele ladniej wykonana, ale jesli taka cena to za duzo to niestety trzeba sie rozgladac poza Paradigm i ja bym tutaj proponował poza RX2 zobaczyc Usher V601 i EPOS M12i chociaz z Eposem bedzie kiepsko juz troche z basem.

Witam i niniejszym dołączam do Klubu Paradigma ;) Nie wiem jeszcze na jak długo, na razie świeżo przywiezione kolumienki odtajaną, mróz dziś na dworze :] Jeśli komuś przeszkadzają wygórowane ceny nowych serii niech tak jak ja zapoluje na sprawdzoną, ponoć najlepsza serię v2 ;)

Jeszcze specjalne podziękowania dla znawcy, Pradigm Lovera Zyzia, za konsultacje i porady :)

post-2325-100006082 1262692277_thumb.jpg

post-2325-100006083 1262692277_thumb.jpg

post-2325-100006084 1262692277_thumb.jpg

I love the sound of crashing guitars

zastanawiam się czy nie lepiej pójść w kierunku podłogówek.

Zmierzyłem pokój ma wymiary 5,5 na 4,5.

Studio jest poza moim zasięgiem finansowym. Ewentualnie uzywki.

A co sądzicie o monitor 9v.5. Bedzie duża różnica na + ?

Pokój jak najbardziej adekwatny dla podłogówek. Poszukaj używanych studio 60 (v2-v4), to będzie bez dwóch zdań lepszy wybór od nowych monitor 9, które i tak pewnie niedługo byś chciał wymienić na coś lepszego.

podoba mi się sposób prezentacji dźwięku przez paradigm i chciałbym pozostać przy tej firmie.

słuchałem konkurencji titanów ale nie do końca przypadły mi do gustu. Najbardziej odpowiadałoby mi połączenie browersów 685 oraz właśnie titanów.

BW 685 są dość analityczne ale dla mnie grały bez polotu natomiast titany mają to coś. Jednak brakuje im tej szczegółowości. Bardziej "audiofilskiego" ;) brzmienia.

Nie chcę zmieniać elektroniki. Mam wrażenie, że xindaka a06 oraz titany ktoś specjalnie parował przed wypuszczeniem na rynek :)

aldam sam posiadam studio 60v4 ale na codzien obcuje z 9v6 mysle ze mczaj nie sluchal nowych monitorow stad te jego banały :--) to calkiem przyzwoite kolumny i godne polecenia v5 i v6

No to w takim razie jesteś frajer, bo kupiłeś serię studio.

No ale do rzeczy - oto, co napisałeś niedawno w tym samym temacie:

"swoja drogą monitor a studio to troszke inne brzmienie monitor to takie kanadyjsko amerykanskie altusy do łupaniny"

Masz jakieś rozdwojenie jaźni czy jak?

sluchaj no koleś umiesz czytac ze zrozumieniem? czy kłania sie szkoła podstawowa monitory porownalem do altusow w sesnie pozytywnym moga porzadnie hałasowac i walic bebnami nie dzusząc sie przy tym i rowniez tak samo sie sprawuja studio maja troche wiecej rozdzielczosci na gorze i jeszcze bardziej wysuniete srednie tony takze koleś przystopuj

i przestan opowiadac swoje dyrdymały , nie sluchales seri v5 czy v6 to sie nie wypowiadaj ja w sumie mam studio od niedawna ale przed tem latalem po salonach jak szalony znajomek kupil monitory a ja studio bo mialem troche wiecej w finansach

uwazam ze sa to jedne z nielicznych ktore potrafia porzadnie halasowac , grac muzyke z gracja i nie dusic sie przy tym gdzie tutaj wysiadaja takie audiofilskie zabawki jak np KEF EPOS i wiele innycn marek ktore nadaja sie do jazzu a przy muzyce rozrywkowej wysiadaja

MCZAJ NIE SKACZ JAK PCHŁA NIE WARTO :)

Nie kompromituj się już, napisałeś to co napisałeś, to zachowuj się chociaż jak mężczyzna, a nie jak jakiś marny polityk, co to mówi "to nie moja ręka".

Z drugiej strony, patrząc jak w co drugim wpisie wychwalasz pod niebiosa i wciskasz wszystkim jak leci tonsile siesta, to już lepiej faktycznie polecaj monitory, dwie klasy lepsze od tych siest, wbrew temu co wyskrobałeś wyżej, że to odpowiednik altusów.

druga sprawa cwaniaczku co znaczy dwie klasy lepsze? bo nierozumiem tego prymitywnego smformułowania od czego sie odnosić jako pierwsza klasa albo trzecia:) czy czwarta w samochodach to rozumiem a w sprzecie? moze chodzi ci o wyzsza półke wyzszy model z takiej czy owakiej serri :)KOLEŚ

ile wedlug ciebie jest tych klas? piszesz calkowicie bez zrozumienia

Rownież jestem ciekawy jak się określa klasę w sprzęcie może forumowicz mczaj nam wytłumaczy

bo jestem tego nieświadom , oraz ile tych klas jest i czym one sie rożnią

Pzdr. Sebik

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.