Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

>PATIMAN ja mam starego PW2200 v2 :) w 25m2 mam galke na 1,4 mocy bo na polowe rama z futryn wylatuje

chcialbym zaznaczyc swiga ten sub porzadnym basem a nie dudniemiem kiedys 7 lat temu byl on porownywany z servo 15 w wielu testach dorownywal servo 15

dorównywał pod jakim względem bo chyba nie jakosciowym?

O, Jorkers ma prywatnego klakiera :)))

Albo ty jesteś jakimś klonem zbanowanego debila, patrząc po stażu, "o mnie" i buractwie.

Chłopaki, idźcie już sobie na randkę albo do kina.

Jorkers, 9 Sty 2010, 09:01

>don111 jak juz kiedys pisalem skoro twoj sub dudni i ma kiepski jakosciowo bas przy 80 hz swiadczy

>tylkoo jego jakosci

typowo kinowy sub, tylko nie rozumiem po jaką cholerę ma mi odtwarzać 80hz, ta częstotliwość to już nie bas tylko właśnie jakieś twarde dudnienie które odtworzą nawet monitorki a co dopiero spore podłogówki

9v5 sobie radzą spokojnie do 40hz i ciut niżej ale wiadomo, sub to jest sub i takiego "tąpnięcia" jakie on może dać nie dadzą żadne podłogówki

Ludziki kochane, co w was wstąpiło z nowym rokiem ???

Upraszam Was, z uśmiechem proszę i bardziej merytorycznie. Przecież nie po to jest ten wątek,żeby swoje przywary obnażać, ino ku pomocy bliźniemu służyć.

Na zyzia zawsze można liczyć, jak zwykle niezastąpiony, dzięki zyzio ! :) Szczególnie przydatny pierwszy link z pomiarami. Przydałoby się jeszcze coś naszej rodzimej prasy branżowej ;)

I love the sound of crashing guitars

Scana nie mam za bardzo jak zrobić, ale wygrzebałem Hi-Fi i muzykę 4/2002 z recenzją 40-tek autorstwa Jacka Kłosa. W skrócie:

chwalona dynamika, potęga dźwięku, siła basu, stereofonia nie za bardzo, niezbyt dokładna lokalizacja i czasem bałagan na scenie. Środek poprawny, z tendencją do ocieplenia, wysokie do złagodzenia kablami. Mikrodynamika - różnicowanie drobnych sygnałów - mogłoby być lepsze.

Oceny punktowe:

neutralność 3

dynamika 5

stereofonia 3

przejrzystość 3

muzykalność 4

bas 5

Dzięki mczaj, mimo wszystko jakbyś mógł gdzieś zrobić skan... może być nawet zdjęcie z telefonu komórkowego, jeśli oczywiście będzie na tyle wyraźne by przeczytać ;) Interesuje mnie też budowa wewnętrzna, elementy zwrotnicy. Przydały by dokładne się pomiary, takie jak robią w miesięczniku Audio.

A Pan Red. Kłos może łączył Paradigmy pojedynczym wzmakiem i okablowaniem, na moje ucho właśnie w bi-ampingu poprawia się przejrzystość i stereofonia. Za neutralność 3, no ja bym powiedział że ten środek nic a nic nie jest ocieplony, postawiłbym 3, ale napisał: z tendencją do ochłodzenia ;P Tylko że ja mam elektronikę jeszcze od ciepłych Dynaudio to może dlatego mi tak suszy ;)

=> Micke 13

Z takich prostych zabiegów - zastosuj wokół wysokotonówek filcowe pierścienie antydyfrakcyjne - możesz je zrobić samemu: http://www.sonusoliva.pl/ - poszukaj w akcesoriach. Jak dokuczają Ci sybilanty musisz pokombinować - możesz conieco przymulić kabelkami, chociaż ja mam Nordosty Red Dawny i wcale nie jest ostro :D Wszystko zależy od konfiguracji, akustyki, elektroniki towarzyszącej, Studio są właśnie bardzo przejrzyste i kombinacje wszelakie słychać.

>zyzio

Właśnie chodzi o to góra mi nie przeszkadza. Też się bałem że z Rotelami będą ostre jazdy, ale jest tak jak lubię, może to dlatego że mam dobrze wytłumiony pokój ;) Potrzebuję więcej mięcha i ciała na średnicy, oczywiście bez zmulenia. Też jakieś barwy by się przydały, bo teraz to jednak większość płyt gra bardzo podobnie w porównaniu z Dynaudio. Najpierw wymienię interkonekty, teraz pomiędzy pre a amp słucham na badziewnych, najprostszych, plastikowych czinczach, a one mocno jazgoczą, odbarwiają i odchudzają dźwięk, o degradacji dynamiki i przestrzeni nie wspomnę :] AntiICek mi padł, musze go polutować i dopasować jeszcze jakiś jeden IC (w bi-ampingu potrzebna są dwa) :] Też poceluję w jakieś źródło, DACa w stylu Musical Fidelity, ale najpierw muszę sprzedać Dyńki.

W sprawie czysto informacyjnej ;

W Zielonej Górze w sklepie Audiozakupy na ul. Dworcowej 16 od dnia dzisiejszego, można w ramach prezentacji posłuchać Paradigm Signature s6 v.3 w zacnym towarzystwie Anthem D-2 jako przedwzmacniacza z dekoderami audio, końcówką mocy Anthem A-2, i napędem Anthem BLX-200. Wszytko okablowane XLO z serii Signature i Reference. Zapraszam do zabawy. Przychodzimy z własnymi płytami i męczymy sprzedawców do bólu. Zabawa ma trwać około 45dni, więc czas ograniczony. Czekam na wasze recenzje.

Witam wszytkiech

Jak juz kiedys pisalem nie jestem audiofilem i tylko troche sie znam na sprzecie. Mam Paradigm Monitor 9v5 podlaczone pod Yamaha RXV-765 spiete kablami ULTRALINK MTP-12/10 i sie zastanawiam czy by tego nie podlaczy w BI-AMP oczywiscie dodatkowe kable. Ale sie zastanawiam co mi to da jaka bedzie roznica poprostu chodzi mi o to czy warto kolejne 500zl pompowac w kolejne kable. Czy roznica bedzie dosc powalajac.

Zgory dziekuje za info na ten temat pzdr

No tak, to amplituner kina domowego. Najlepiej pożycz od kogoś kabelki i sprawdź jak będzie śmigać, nie muszą być koniecznie za 500zł ;)

Ja sobie testuję różne konfiguracje, teraz z powrotem przełączyłem na 2x mono, bo to jednak większa moc, 180W na kanał. Jutro posłucham jak to zagra w bi-wiringu (na dół Antudrut, na górę Qed).

Witam kiedys ktos pytal o maskownice na kolumnach wiec tak dla ubawienia forum zorbilem foto swojego pokoiku aby widac bylo jaka jest roznica, moim zdaniem lepeij wyglada to bez. Moze sie komus przydadza foty przed zakupem i podjeciem decyzji.

Pozdrawiam

post-26190-100004228 1264513737_thumb.jpg

post-26190-100004229 1264513737_thumb.jpg

patiman1

Co do kabli - daruj sobie. Jeżeli coś Ci niezbyt odpowiada w brzmieniu Twojego sprzętu, to na 100% nie są temu winne kable. Są inne tańsze, a skuteczne metody ingerencji w jakość dźwięku.

W Twoim przypadku proponuję te pieniądze wydać na poprawę akustyki pomieszczenia, która wydaje się być (bazując na zdjęciach oczywiście) dość słaba. Ściany puste, brak dywanu - tutaj coś pomyśl, a nie kable, które do najgorszych przecież nie należą.

Witam jaamar1

Wiec sproboje jakis dywan na podloge strzelic i mysle o tych gąbkach akustycznych za frony na sciane czy cos jeszcze powinienem wiedziec i ewentualnie zrobic ?

Dywan - na pewno pomoże. Najlepiej gruby, pod niego możesz jeszcze kupić gąbkę 5mm (do kupienia np. w sklepach tapicerskich).

Ściany - również wypadałoby coś z nimi zrobić. Poszperaj na internecie. Jest tego bardzo dużo

http://www.paneleakustyczne.pl/?gclid=CPSP0_yjyp8CFUOFzAodkSS4fg

http://www.audioton.republika.pl/akustyka.html

http://www.abc55555.republika.pl/audio/akustyka.htm

http://audio.com.pl/faq/akustyka

poszukaj a znajdziesz ...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.