Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

lucmaster - jak się mają s6v3 do s4v2 ?

no i co w tych jamo było nie tak, miały zostać na dłużej :))

w każdym razie miło, że klub się rozrasta, poza tym frakcja signature rośnie w siłę :)

zyzio pracował nade mną, pracował i w końcu mu się udało :)

a tak bardziej serio: Łukasz z Audiozkupów chytrze obmyślił sobie plan i najpierw dał mi posłuchać u mnie S4, a potem wstawił mi S6 no i przepadłem :)

a tak zupełnie na poważnie: dostałem do posłuchania otwarcie grające, szybkie, gładkie na górze, z kapitalnym basem i co więcej potrafiące zagrać na wysokich poziomach głośności bez żadnej kompresji kolumny, które na dodatek okazały się dobrze spasowane z moim zestawem AVM - czegóż chcieć więcej?

Concerty 11 broniły się dzielnie w porównaniach, ale przepadły na basie, co więcej czasami zdarzało im się "szklić" na fortepianie, a tego na Paradigmach nie ma - stąd decyzja mogła być tylko jedna.

pozdr.

Ł

Interesuje mnie, czy w stosunku do S4 jest progres (pomijając bas - wiadomo, że tu jest), szczególnie w takich aspektach jak barwa, szybkość, detaliczność, stereofonia...

Masz tę unikalną możliwość porównania wrażeń z własnego pomieszczenia z własnym systemem. Te S4-rki, które gościłeś, grają teraz u mnie. Pzdr. M.

STEREO:

Lubuskie - odsłuchy.

moim skromnym zdaniem najlepszy wątek stereo na tym forum , tylko jakieś trole wam go psują

witam lucmaster

człowiek który przesłuchał tony elektroniki i głośników skusił się na taki badziew jak PARADIGM

w Warszawie jak idę do jakiegoś sklepu gdzie nie mają PARADIGM i mówię że mam głośniki tej firmy , to na twarzach tych super sprzedawców maluje się grymas , a ja się ciesze z tego co ci panowie tracą

Łukasz z Audiozkupów wcale Cię nie przekonał, tylko nabrałeś pokory do tych głośników przed którymi wcześniej się broniłeś

z inne beczki

Yamnick miałeś racie z tym okablowaniem Bi-Wire

ja piernicze te głośniki są stworzone do takiego drucika

muszę dokupić drugi zestaw kabelków do S40v4

no i jak by to zakończyć

niech moc PARADIGM będzie z wami

=> luc

Wygrzej je tą płytą: http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp?number=PURISTU - odlecisz :)

A co do Paradigma to ludzisków wkur...że ich pudełeczka wykrzaczają się na energetycznej muzie, a Paradigm gra od niechcenia, mlaskają nad pitu pitu - małymi składzikami, a wystarczy zapodać orkiestrę i kompresyjka na całego :D

co do porównania S4 vs S6 powiem tak: sposób prezentacji jest trochę odmienny, monitory przybliżały scenę do słuchacza, zwłaszcza akcentowały tak pierwsze plany. podłogowce grają głębiej. stereofonia na obu jest wysokiej próby, mam wrażenie że S4 lepiej znikają z pokoju.

mczaj - tak wogóle to jakbyś zwlekał jescze ze dwa tygodnie to pewnie S4 wylądowałyby u mnie :)

spięte mam te Paradigmy kablami XLO Ultra 12 w bi-wire. dla mnie ten kabel to hit! już jak wpiąłem go pod Concerty to nie poznawałem własnych kolumn... a jestem raczej kablosceptyk...

PARAnienormalny - ciesze sie, ze Ci sie podoba :)

lucmaster - XLO i Ultralink to naturalni partnerzy dla Para... Ja ze swojej strony dopisze do tego jeszcze MIT.

Klub rosnie w sile, coraz wiecej ludzi lubi, szanuje i propaguje Paradigm - moim zdaniem warto :)

Tak patrze na te wasze podlogowki, patrze i... Ciesze sie ze swoich S2, bo nie mialbym gdzie wstawic szostek czy osemek, ale... Rozgladamy sie za wiekszym lokalem, rozgladamy, a wtedy :] ...

Primodium. Medium. Finis.

Witam szanownych forumowiczów . Mam zamiar kupić kolumny Paradigm studio 20 v5 czy któtyś z Was posiada takie monitory i mógłby napisać coś o ich brzmieniu czy to dobry model i z jaką konkretnie elektroniką dobrze współpracują Muzyka której słucham to głównie ciężki Rock natomiast pokój odsłuchowy ma 15 metrów.Jestem otwarty na wszelkie propozycje dotyczące innych modeli. Pozdrawiam

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Studio 20v5 do ciężkiego rocka to bardzo dobry wybór. Odnośnie elektroniki to bardzo ładnie kolumny te grały z Roksanem Kandy K2 a jeśli chcemy złagodzić trochę brzmienie to Xindak XA-6950V tutaj będziemy mieli świetny bas i średnicę i delikatną górę. Roksan jest jednak bardziej rozdzielczy na górze pasma, ale też tej góry będzie z niego trochę więcej.

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Studio 60v5 grają wg mnie wyraźnie inaczej od 20v5. Studio 60 mają lekko cofniętą średnicę i dużo mocniejszy bas, mniejszy model gra równiej. Osobiście słyszałem te kolumny z A-08, XA-6200 i XA-6950V i z tych 3 wybrałbym dla siebie XA-6950V bo pięknie trzyma w ryzach bas i ma lekko cofniętą górę co powoduje, że mniej odczuwalne jest wycofanie średnicy, ale trzeba mieć wtedy spory metraż bo XA-6950V to chyba najsilniej pompujący bas wzmacniacz jaki można kupić do 4000zł a z pewnością z Xindaków. A-08 to wzmacniacz grający bardzo przestrzennie z wyraźnie już mniejszym dołem, ale trochę rozjaśnioną aczkolwiek bardzo szczegółową górą i dlatego nie polecam tego zestawienia. XA-6200 uważam za najrówniejszy i mimo, że nie pamiętam takiej konfiguracji to zakładam, że ze Studio 20v5 zagra świetnie pod warunkiem, że lubimy dobitne prawdziwe granie a nie ciepłe kluchy :-) W sumie chyba jutro sprawdzę to zestawienie. XA-6200 z Studio 60v5 zagrał natomiast całkiem fajnie i warto posłuchać. Studio 60v5 wymagają szczególnie uważnego doboru wzmacniacza aby nie uwypuklić dołka w średnicy. Oczywiście i tak najlepiej samemu posłuchać.

Swojego czasu posiadałem wzmacniacz AMC-3050 i Studio 20 v2. Do dziś wspominam ten zestaw jako jeden z najlepszych jakie miałem. Dlatego wczoraj specjalnie podłączyłem zestaw następców. Nowe AMC-XIA oraz Studio 20 v5.

Po odsłuchu uważam że jest to zestawienie którego warto posłuchać.

Witam mam pytanko czy ktos moze sluchal studio 60 v5 a moze inny model studia z cd primare cd 21 lub marantzem cd 8003? Pozdrawiam i jakby ktos sluchal to prosze o odpowiedz.

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Witam mam pytanko czy ktos moze sluchal studio 60 v5 a moze inny model studia z cd primare cd 21 lub marantzem cd 8003? Pozdrawiam i jakby ktos sluchal to prosze o odpowiedz.

Lolek

Witam raz jeszcze tak samo prosze o jakies posty od ludzi ktorzyuzywaja swoich apradigmow studio 60 z odwarzaczami cd Moon 1 lub 5. Pozdrawiam.

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

kerikawon - ciekawa konstrukcja i ciekawie graja.

Wygladaja jak Monitory, ale konstrukcyjnie, materialowo i brzmieniowo duzo blizej (hmmm, moze herezyjnie zaryzykuje stwierdzenie ze calkiem blisko) im do Studio. Slyszalem je i w kinie i w stereo (kino z Anthemem, stereo z Yamaha) i w relacji cena/jakosc maja duzo mocnych argumentow.

Wg. mnie ciekawa alternatywa, dla kogos kto chce zaoszczedzic $$ kosztem designu a nie dzwieku.

• 2 tygodnie później...

Nowa szata graficzna, nowe mozliwosci, a wkrotce... Nowe glosniki :)

http://www.paradigm.com/

Witaj Yamnick jakie maja byc te nowe glosniki czyzby seria studio 60 v6 juz by miala wejsc czy jakies inne glosniki? Jakbys cosik wiedzial to daj znac ewentualnie moze Kerikawon cos wie na ten temat? Pozdrawiam i dziekuje za informacje w tym temacie.

:Lolek

Nie mam zielonego pojecia jak bedzie wygladalo odswiezanie serii Monitor i Studio, choc zapewne i takowe nastapi. Skupiam sie na tym, co Paradigm (byc moze) zaproponuje w serii Signature - a tu wystarczy przegrzebac net, zeby poznac plotki ;) Sam producent przyjal strategie "no comments" i tego sie trzyma - jednak patrzac na odswiezanie wizerunku, nowa strone i nowa (chyba dosc agresywna) strategie, to moze w ciagu roku doczekamy sie paczek, ktore juz obrosly "w legendy". 

Edytowane przez Yamnick

Witam,zaczne tak,juz tu kiedys bylem,rok temu lub cos kolo tego,wtedy gdy kupilem Paradigmy,a posiadam Paradigm Studio 60v4,elektronika to zestaw Naim 5i-2 wzmacniacz i cd,i to jest ten problem,chce zmienic elektronike gdyz sluchalem ich kiedys z zestawem Roksan Caspian M1 i byly to inne kolumny,wszystko pod kontrola,zamierzam kupic elektronike ktora wycisnie z nich 100% mozliwosci...A slucham rock,metal,gothick

• Moderatorzy

czołem:

mam pytanie : co ze stajni Paradigma polecilibyście do piecyka Rotel Ra 06 , pokój 25m2

charakter dżwięku Paradigma z grubsza znam , chodzi mi o dostosowanie do metrażu i właściwe zbilansowanie cenowe

dziękuję

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Cenowo partnerem bedzie seria Monitor - w Twoim metrazu mozna sie pokusic o 9v6 moze nawet 11v6 choc i 7v6 beda poprawne. 

Natomiast ja osobiscie uderzalbym w kierunku serii SE (przetworniki rodem ze Studio, design z Monitor) - zbalansowanie lepszego zdecydowanie niz w Monitorach dzwieku kosztem prostszego designu. Z nowych masz zdaje sie do wybro tylko SE3, wiec trzeba by poszukac uzywek.

No i oczywiscie najfajniej byloby ze Studio :) Tylko pytanie jak sie do cen odnosisz - Studio 40 powinno byc zlotym srodkiem cena/jakosc, w S60 raczej bym sie nie pakowal.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.