Skocz do zawartości
IGNORED

SB Live 1024 (CT 4830) - problem

saczek_XTRM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

otóż jestem posiadaczem tej karty i wiecznie mam z nią problemy. Ten po instalacji na nowo systemu powrócił niczym bumerang. Jest to wersja OEM. Problem polega na tym że jak już znajdę instalkę (przeważnie *.exe) to przy instalacji pokazuje mi się komunikat że instalacja nie może być kontynułowana bo nie wykryto takiego urządzenia... Nie mam oryginalnych sterowników do tej karty - niegdyś kupiona na Allegro. Może ktoś ma (najlepiej już rozpakowane, bo czuję że w exe znowu nie pójdzie) to prosiłbym o kontakt. Jeśli ktoś miał poodbny problem i poradził sobie z nim jakoś to też proszę o informacje. Wcześniej działałem na sterownikach KX ale też były z nimi jakieś problemy - np samoistna nagła zmiana głośności, brak wykrywania mikrofonu etc. Ech same z nią problemy . . .

https://www.audiostereo.pl/topic/28967-sb-live-1024-ct-4830-problem/

Spróbuj tego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).exe

ze strony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>Krzemien, 19 Paź 2006, 18:26

to sciągnąłem już wcześniej. Problem nadal aktualny - tak jak pisałem - próbując instalować sterowniki z pliku *.exe instalacja się nie kończy bo wyskakuje komunikat że nie odnaleziono sprzętu....

Cześć

mam/miałem dokładnie tą samą kartę z dokładnie takimi samymi problemami. Piszę miałem, ponieważ po wyczerpującej walce zdecydowałem w końcu, na nieco gorszy, ale za to bezproblemowy dźwięk przez SPDIFa z płyty.

co do sterowników-karta dziaja również na unipakach creativa, ale jakiejś starszej wersji, którą wyszukałem w archiwach creativa w jakimś dziwnym języku... Możesz też poszukać pliku, który nazywa się livedrvl2030530

z tego co pamiętam, to wystarczył.

Jednak jeśli mogę coś poradzić, to karta ta jest naprawdę problematyczna i "konfliktowa", i zamiast spędzać czas na konfigurację i kombinacje aby ją odpalić, lepiej troszkę popracować i zarobić na nową i mniej problematyczną :-)

A może zamiast męczyć się z Livem, warto wejść w bezproblemowego i znacznie lepszego Audigy? Mam takiego akurat na zbyciu po upgradzie. Jeśli ktoś zainteresowany, to proszę na priva.

Pozdrawiam.

>>amx

niestety nic do mnie nie dotarło ... :|, możesz spróbować jeszcze raz? (mail z "o mnie" bankowo dobry)

>>Snappy

ściągnąłem, ale stara historia... exe nie łyka ;(

>>Edward

muzyki na kompie raczej rzadko słucham, stąd wymagania moje były tylko jedne - full-duplex, Live bo ma dobra ch-kę przenoszenia i kosztuje grosze i takiej potrzebowałem...i wszystko byłoby ok, ale...wiadomo

Ja mam obecnie podobną kartę, wprawdzie to też SBlive 1024, ale to CT4832, a nie CT4830, choć nawet nie wiem na czym polega różnica.

Mój problem jest/był nieco inny, nie działało mi wyjście SPDiF kiedy podłączałem do amplitunera, ale dałem sobie spokój, więc nie wiem czy po zmianie systemu na XP (przedtem W98se) problem zniknął.

Jeśli po udanym zainstalowaniu jakichkolwiek sterowników i po sprawdzeniu czy we właściwościach karty w "menedżerze urządzeń" nie wykryto żadnego konfliktu sprzętowo/programowego problemy są nadal, to winna może być sama karta.

Używam teraz sterowników KX 3537 ściągniętych z netu i żadnych samoczynnych zmian ustawień nie mam.

póki co zainstalowałem ponownie KX - też się buntował, kilka razy nawet zrestartował, ale jakoś mu przeszło. Coś tak czuję w kościach że to jednak problem samej karty (wcześniej miałem stary system z milionami sterowników, więc można było jeszcze tłumaczyć sobie różnymi śmieciami no ale na świeżym systemie to nie powinno występować a występuje). Jak dalej będę miał z nią takie jazdy to sprzedam albo wywalę do kosza. W każdym razie wszystkim ogromne dzięki za szczęrą chęć pomocy

Pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.