Skocz do zawartości
IGNORED

Denon 1500AE plus Triangle.

Machidiel

Rekomendowane odpowiedzi

To nie lepiej Antal 202 za 920 EUR?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

witam do twoich typow dodam od siebie jeszcze MONITOR AUDIO RS6 Z denonem graja idealnie. Ja slucham ich z marantzem pm17 jest troche podobny charakterem do 1500 ae . Jezeli triangle Ci nie straszne to koniecznie posluchaj MA(i sa ladniejsze od triangli fornir...) pozdro

>JmLaby do Denona to chyba przerost formy nad treścią. Są zbyt dobre dla tego wzmaka.

Wiem ze Focal JM Lab odradza wrecz stosowanie japonskiej (w charakterze brzmienia) elektroniki do swoich kolumn ale ja w sumie lubie analitycznie i dosc jasno... dlatego trzeba dac Denonowi 1500 szanse... a moze i uda sie, jesli kol. Jarek bedzie mial ochote, wyprobowac rowniez pma-2000AE.

Jedno jest pewne - zupelnie nie lezy mi ubasowione brzmienie typu np. Primare A

Primare z JmLabem ? Słyszałem takie połączenie Primare A30.2 z JmLab Cobalt 810 (pierwsza seria) i grało że WOW.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Denon i Triangle?

Sluchalem dosc dokladnie Triangle Luna. Mowiac szczerze graly z nie tak znowu oszalalym Roksanem Caspian (dzielony wzmak) i bylo ostro. Podobnie z Atollem 150. Praktycznie tylko dla wytrwalych. No ale moze to sie komus podoba? Na pewno nie jest zle w srednicy i ladna dynamika ale proporcje dzwieku postawione na glowie - metlowe wysokie i lekki bas mimo wielu driverow. Jak dla mnie sa to typowe kolumny do sterotypu 'lampowe brzmienie wzmacniacza'. Z tranzystorem i to ostrym bedzie ciezko.

pzdrw

soso

Przmierzałem się do Antali. Chodziłem dwa razy na odsłuchy ze szczerą chęcią kupienia. Może nie były wygrzane, ale ich słuchanie to była niestety męka. Ponoć bas w serii esw jest lepszy, ale dziwi niezmiernie jak bas był słaby na moich odsłuchach - chodziłem z kumplem i on też był porażony natarczywością góry i niedostatkiem basu. Słuchaliśmy z lampą.

xniwax, 31 Paź 2006, 14:40

>Primare z JmLabem ? Słyszałem takie połączenie Primare A30.2 z JmLab Cobalt 810 (pierwsza seria) i

>grało że WOW.

Nie zaprzeczam ze zestawianie takie mialoby sens i moze sie podobac jedynie srednio odpowiada moim subiektywnym preferencjom:)

Na marginesie, pierwszej serii Cobalt nie znam, mialem natomiast przez prawie miesiac Cobalty z II serii, model 826.

> Wist

Bylem niedawno na odsluchu w jednym z warszawskich salonow i z miejsca sprzedajacy uprzedzili mnie ze basu bedzie slychac niewiele, a w kazdym razie sporo mniej niz w rzeczywistosci, uzasadniali to rozmiarami salonu (50 m2) i.... obecnoscia innych kolumn, ktorych membrany tez mialyby pochlaniac fale dzwiekowe a przez to "zmniejszac" ilosc basu rejestrowana uchem.

coż, byłem w innych salonach, gdzie też stały kolumny, a pomieszczenia porównywalne; prawdziwi zwolennicy triangli twierdzą, że nie ma sensu ich słuchać, bo jak dobre są okaże się dopiero po dłuższym czasie, jak sie wygładzą, nabiorą etc. pozostałem sceptyczny

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.