Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw ROKSAN KANDY - warto?

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

w ramach konsekwentnego oprózniania własnego portfela w pogoni za coraz lepszym dźwiekiem poszukję nowego zestawu stereo (wzmacniacz+cd).

zastanawia mnie zestaw Roksan Kandy w cenie 6.500zł za całość (sklep).

słuchał może ktoś tego razem? czy i co zyskam przesiadając się z Roteli serii 02? może jakieś inne alternatywy?

kusi mnie też strasznie AA Puccini SE ale nie znajduję do niego cd.

pozdrawiam, dziekując za rady i opinie.

Łukasz

ps. grać będzie ten zestaw z Chario Syntar 300. ,muzyka: prog-rock, elektronika, acid jazz.

https://www.audiostereo.pl/topic/29283-zestaw-roksan-kandy-warto/

tu np. bardzo pochlebna opinia o wzmacniaczu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lucmaster, 3 Lis 2006, 14:20

>witam.

>w ramach konsekwentnego oprózniania własnego portfela w pogoni za coraz lepszym dźwiekiem poszukję

>nowego zestawu stereo (wzmacniacz+cd).

>zastanawia mnie zestaw Roksan Kandy w cenie 6.500zł za całość (sklep).

>

>słuchał może ktoś tego razem? czy i co zyskam przesiadając się z Roteli serii 02? może jakieś inne

>alternatywy?

>kusi mnie też strasznie AA Puccini SE ale nie znajduję do niego cd.

>

>pozdrawiam, dziekując za rady i opinie.

>Łukasz

>

>ps. grać będzie ten zestaw z Chario Syntar 300. ,muzyka: prog-rock, elektronika, acid jazz.

Roksany znam bardzo dobrze. Kandy jest budztowka (choc moze nieco drozsza od innych) ale w stylu rotela 02, marantzow 7001 czy Denonow 1500. Nie odlecisz ;-)

Za to Caspian i owszem, niezla rzecz. Puccini to inna klasa. Swoja droga jakas paranoja z cenami. Za 6500 zl mozna przciez dostac z drugiej reki np. Puccini/Paganini i to nowsze modele.

Moim zdaniem nie warto. Warto nawet poczekac i cos dolozyc i przesiasc sie o klase czy dwie wyzej. Nie ma pospiechu ;-)

pzdrw

soso

Kiedys mialem zestaw Caspiana integre, końcówke mocy i przez chwilę CD i porownywalem go bezposredno z Kandy. Roznica na korzysc Caspiana była kolosalna. Kandy to średnie hi-fi - zagral porownywalnie do yamahy 1030 którą wtedy zamieniłem na Caspiana.

Pozdrawiam,

Michał

ok. dzieki za wpisy.

mam jeszcze dwa tygodnie do przypływu gotówki i będę szukał.

wygląda na to, że dla AA Puccini nie ma alternatywy. Kłopot w tym, że cd do tego, to ze świeczką trzeba szukać. czyzby były tak dobre, że nikt sprzedać nie chce??

pozdrawiam.

Łukasz

ps. kolega soso jak zwykle niezawodny:-) szacunek!

witam ponownie.

jako zadowolony posiadacz zestawu Rotela rozważam również przeskok dwie pólki wyżej, a mianowicie na Rotele RA 1070 i RCD 1072. opinie o tych sprzętach są rewelacyjne, a cena jaką mi zaproponowano za zestaw całkiem ciekawa.

jakieś sugestie? porady? ostrzeżenia?

pzdr.

Łukasz

Pieca nie słyszałem, cedek - klapa. Jeszcze raz polecam Naim + CEC i rozwala ten zestaw wszystko ,oczy prócz n iego była powyżej mowa. Spróbuj. Lub słuchaj dalej propozycji "w bok"

witam ponownie.

jako kolejny w szranki staje Denon i jego PMA 2000 ae + DCD 1500 ae. cena ok. 7kzl.

wiem, że jest kilku użytkowników tego sprzętu tu na forum. warto sie tym zestawieniem zainteresować?

pozdrawiam.

Łukasz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.