Skocz do zawartości
IGNORED

Sampler NAIMA w nr.11/06 HI-FI CHOICE

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadzam się z wami . Powiedziałem sobie ,ze dociągnę do końca roku, od paru lat kupuję wszystko co wychodzi w tematyce audio i zamknę ten rok.

ALE OD NOWEGO ROKU WYBIÓRCZO !! ;-)

I miałeś rację - połowy i tak nie czytam.

Przypomina mi się pewna anegdota;

Gościu pyta uprzejmie, ile łyżeczek cukru nasypać panu do herbaty ?

A syp pan i tak nie mieszam.

> Może przeczytałem bez zrozumienia, bo jednocześnie słuchałem tej płytki. Widocznie z wiekiem podzielność uwagi spada :-) W takim razie warto kupić ten numer. Ale recenzje rzeczywiście płytkie jak hasła wyborcze.

To drugi numer Hi - Fi Choice, który kupiłem. Płyta bardzo fajna chociaż ostatnie ścieżki ( 12-15) nie brzmią za dobrze - troche płasko i ostro. Dzarro swierdził, że piszą tylko o swoich; powiem więcej: nic nie piszą o naszych ... ani jednego testu sprzętu polskich producentów, chociażby kolumn czy przewodów. To ma być polskie wydanie? Niemniej jednak jak będą dobre płytki czyli conajmniej taka jak ta i za taka cenę, będę kupował to pisemko. I tyle... bardzo dobrze ... dostatecznie ... siadaj HFC.

Ja kupuje wszystko jak leci do poduchy sobie ogladam czasem nawet czytam a co nasze zony maja Przyjaciolke czy Twoj Styl to my mozemy nasmiecic makulatura w salonie.

Plytka fajna pitolenie takie jak lubie i tym razem blizej mikrofony przez co dzwiek bardziej bezposredni i na twarz inna prezentacja niz poprzednio.

Kurcze juz jestesmy spakowani identyfikatorki z nikami zrobione i lulu bo o 3:00 pobutka i do Wawki na AS chyba nie zasne z wrazenia jak pomysle ze sie spotkam ze szlachta forumowa hihi.

Do jutra hej.

Jesli chodzi o material, jak dla mnie polowa to shit. Reszta ok.

Poszczegolne utwory roznia sie sposobem realizacji.

Polecam plyte Antonio Forcione "Tears of Joy". Na samplerze jest jeden utworek z tego albumu (numer 3). To naprawde swietny material. Muzyka z emocjami i energia. Duzo smaczkow i szczegolow - to co tygryski lubia najbardziej. Utworek 3 ukazuje tylko rabek tajemnicy, na plycie sa znacznie lepsze utworki.

Ciekawe jaki jest material na innych plytkach Forcione.

Pozdrawiam

Hybryd

>Ciekawe jaki jest material na innych plytkach Forcione.

Polecam "Getto paradise"; nie tylko bardzo ciekawa płyta ale i wspaniale nagrana. Jest to jego sentymentalna 'wycieczka' do przeszłości i czuje się pewien nostalgiczny ładunek emocjonalny (wychowywał się w trzeszczącej biedą, małej miejscowości).

W swoich realizacjach, Naim zwykle stosuje takie ustawienie mikrofonów, które tworzy bliską słuchaczowi scenę i bardzo dokładnie oddaje szczegóły. Świetnie się tego słucha, bo muzycy są namacalni i autentyczni. Poza tym, Naim zachowuje dużą naturalność brzmienia instrumentów, zwłaszcza kontrabasu, fortepianu i właśnie gitar, o czym można się przekonać słuchając nagrań Antonia Forcione.

Sezon na samplery w pełni:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

pp, 11 Lis 2006, 08:21

>Sezon na samplery w pełni:

>

>

Ukryta Zawartość

czy kupil ktos juz sampler Audio Physic? jaki jest material? warto zakupic?

pozdr

hybryd

Ukryta Zawartość

HYBRYD, 11 Lis 2006, 10:53

>pp, 11 Lis 2006, 08:21

>

>>Sezon na samplery w pełni:

>>

>>

Ukryta Zawartość

>

>

>czy kupil ktos juz sampler Audio Physic? jaki jest material? warto zakupic?

>

>pozdr

>hybryd

Pewnie mozna go dostać na AS

Ukryta Zawartość

HYBRYD, 11 Lis 2006, 11:35

>AS jest w Warszawie, a ja we Wroclawiu :( Poczekam na opinie czy warto kupic...

>

>pozdr

Ja tak samo jak AS jestem w W-wie, tyle że ja dzis nie zamierzam brać w nim udziału, a tym bardziej kupowac hfm.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.