Skocz do zawartości
IGNORED

Wrażenia po audio show 2006

kyuss3

Rekomendowane odpowiedzi

Faktycznie - było miło, choć momentami ciasno. Wywiązało się nieco dyskusji, chociaż nie zawsze wiedziałem na jaki temat, to jednak zawsze w przyjaznej atmosferze (takie miałem wrażenie)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Piotrze, specjalnie dla ciebie;) :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr Ryka -> Tak jak pisałem..o Avalonach można powiedzieć tyle....Słuchacze nie dopisali:)

A tak serio to uważam, że Elberoth jako właściciel Eidolon'ów mógłby napisać ile procent ich możliwości zostało zaprezentowanych w Sobieskim.

Pozdrawiam

Odsluch muzyki to sprawa nieco bardziej skomplikowana niz tylko jakosc nagrania i jakosc sprzetu odtwarzajacego. "Sluchamy" takze oczami - a ze otoczenie Avalonow nie bylo najciekawsze - i nie mam tu na mysli bynajmniej tylko "slynnego" brodacza z AudioSystemu, ktory potrafi zepsuc skutecznie najwieksza nawet chec odsluchu, ale i to, ze ciagle wchodzace, wychodzace, przepychajace sie osoby rowniez nie stwarzaja przyjaznej odsluchom atmosfery, no a trzymanie klockow za "płotkiem" to juz wogóle super zacheta. I jeszcze scenka, ktorej mialem nieprzyjemnosc byc swiadkiem, czyli ow slynny brodacz opieprzajacy klienta, za to ze nie moze sie zdecydowac, ktorego kawalka chce posluchac, włącznie z hasłami typu "bądź pan mężczyną", albo "Heniu (imie wymyśliłem bo nie pamietam jak sie zwracał do pracownika) dawaj naszą płyte, bo jak sie pan nie moze zdecydować to puszczamy naszą". Czy w takich warunkach Avalony mogły sie podobać?? Ktoś musiałby się bardzo uprzeć.

Generalnie to nie ma o czym pisać, bo generalnie było źle. Pomijając kwestie wychwalania pod niebiosy Avalonów czy WLM (nie rozumiem co mogło w tym dźwięku się podobać?) czy też jak zwykle piania na temat AA czy AN, chyba jednak muszę stwierdzić, że zdecydowanie nie jestem audiofilem jeśli przedmówcy nimi są.

Bardzo dobrze było tylko w dwóch miejscach. W pokoju Magnepana z Moonem co kilka osób potwierdza (szkoda, że kilka) oraz tam gdzie chyba nikt nie wspomniał, czyli na prezentacji Pacuły gdzie grała Theta+RCM+Tuby.

Natomiast zachwytu doznałem tylko w jednym miejscu czyli podczas prezentacji Panasonica z Blu-Raya.

Bardzo szkoda, że to wszystko:(

...oraz łysy tyłem na trzecim(szary pasek na koszulce) i ten gość na koejnym z aparatem:)

Cholera, Karol sorki. Odsunałem sie tylko na pierwszym foto...

Pozdrawiam

>arek67,

O prezentacji Pacuły wspominałem - ale chyba niewiele osób słyszało, a szkoda.

Pozdrawiam,

kris_k

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

pal55,

poruszyłeś bardzo ważną sprawę - a mianowicie brak profesjonalizmu wielu wystawców. Mnie akurat nie znięchęci zakurzony gramofon i to topowej firmy, ale wielu z pewnością - zwłaszcza że są to ludzie bogaci i lubią również właściwe otoczenie. Natomiast zniechęcał mnie fatalny dobór muzyki, która miała służyć do prezentacji. Jeśli słyszę jakieś smętne wycia, która mają sztucznie podkreślić pewne zakresy sprzętu, to czuję się oszukiwany.

Jeśli do tego widzę - a wprawne oko i ucho to szybko wychwyci - że kolumny zostały byle jak ustawione, a elementy toru są dobrane nieprofesjonalnie - to nawet najbardziej "kultowy" sprzęt jest dla mnie tylko kolejnym przedmiotem. Bylejakość, lekceważenie klientów, brak przemyślanej strategii - to niestety obraz naszego rynku i dlatego tak podkreślam profesjonalizm nielicznych wystawców - myślę że oni już wygrali

A ja na zdjęciu z wyciągniętą ręka - rozmawiam z Kamilem - Cloudiorem. :) Pozdrawiam wszystkich :) Na zdjęciu idziemy do Harendy, super spotkanie, super ludzie, np. Atopos, dobrze, że nie wypowiadałem się zanim nie poznałem, super człowiek!

abudzik

Proszę bardzo - uważam że rozpędzenie ESA Revolution9 przez Nagrę było strzałem w 10. Wiele dbałości widziałem w systemie Totemy + Moon. Natomiast absolutnie trafionym wyborem było połaczenie Harpii B300 z Audio-Research

Piotr: " np. Atopos, dobrze, że nie wypowiadałem się zanim nie poznałem, super człowiek!"

A ja swego czasu spieprzyłem po całosci.

Pozostaje mi podpisać sie pod końcówką tego zdania, wleźć pod stół i odszczekać.

Pozdrawiam

Powiem tak wk.....a mnie jak czytam te belkoty na temat wystawcow i ich nieprofesjonalizmu i braku zaangazowania!

Ludzie troche pokory bo nie jest rzecza latwa przygotowac prezentacje i dzwiek w takich warunkach wystarczy sprubowac samemu a pozniej oceniac innych.

jodel, 13 Lis 2006, 21:28

>>rekin

>pstrykałeś z jarem fotki, wszystkim i sobie nawzajem ;))

>może pokazałbyś to co się działo w pokoju DIY, szczególnie po 20 :))

Trzeba było zostać :):)

Robix,

a kto obiecywał że będzie łatwo? Świadomie nie wymieniam z nazwy wręcz żenujących sytuacji nie tylko świadczących o braku profesjonalizmu, ale o zwyczajnym lekceważeniu klijenta. Jeśli niektórzy potrafili to dlaczego wielu nie?

robix, sporo w tym racji, ale akurat dystrybutor Avalona nie zachował się zbyt profesjonalnie odpowiadajac na pytanie cloudiora.

Szczerze mówiac uważam takie zachowanie za totalne szczeniactwo.

Wiec jezeli ktoś ma liczyć na mój szacunek to niech mi nie daje powodów do tego, zeby było inaczej.

Pozdrawiam

yolaos, 13 Lis 2006, 21:27

>też słyszałeś ten klawesyn z 17tego wieku na Esa ?

powiedz coś więcej na ten temat klawesyn jest ostatnio moim ulubionym konikiem czytaj "jak można spieprzyć od nagrania do odtwarzania tak miło i miękko grający instrument" Może słyszałeś jakiś wyjątek jestem ciekaw ?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

>jodel

Wbrew pozorom nie napstrykałem zbyt wielu fotek - ta natomiast musiała być po 20:00 :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.