Skocz do zawartości
IGNORED

Moje NAJ - Audio Show 2006

Falco

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś kiedyś powiedział "albo jesteś najlepszy w tym co robisz albo daj sobie z tym spokój ..."

Jest temat gdzie opisujemy swoje wrażenia z AS2006, tu chciałbym abyśmy krótko wytypowali NAJ,

bez większego komentarza dlaczego tak sądzimy ...

Oczywiście każdy ma swoje typy moje są następujące:

Największa perfekcyjna bezduszność - Classe + B&W 801D

Największy wykop - WLM Viola

Najlepszy bas - ESA Revolution 9

Najlepszy show, najlepsza barwa, emocje, scena, detale, średnica oprócz basu - McIntosh + Wilson Benesch Chimera

Największy jazzowy dreszczyk - Electra 1027Be

Najlepszy obraz DMP BD10 + PT-AE1000E

pozdrawiam F

pozdrawiam F.

https://www.audiostereo.pl/topic/29485-moje-naj-audio-show-2006/

no dobra pozwolę się po części skopiować; reszta jest tutaj -

W kategoriach NAJ:

Najlepszy obraz - plazma, Panasonic

Najlepszy dźwięk surround - Yamaha, Audio Klan

Najtańszy sprzęt klasy Hi-End - Senicz

Najciekawsze przedstawienie - Senicz

Największe rozczarowanie - Avalon

Najlepsza muzyka - WLM, DIY/Kaim

Najlepiej dobrane utwory pod zestaw - WLM

Najlepsze monitory - Akkus na Accutonie C95-T6

Najlepiej przygotowany pokój odsłuchowy - Harpia Accoustic

Najlepsze podstawkowce - WLM/B&W 801D

Najdokładniejszy sprzęt - Senicz

Najpierw komentarz do ostatniego, właściwie to kilka uwag.Najtańszy i najdokładniejszy na AS. Poparcie tej tezy -> Vlad po zapodaniu swojej CD usłyszał (zresztą nie tylko On, My wszyscy!!) trzaski niczym z winyla!! Po kilku pytaniach dowiedzieliśmy się że TEGO to nawet u siebie w systemie nie jest w stanie usłyszeć!!

>>Vlad

dobrze wiesz kogo nam wszystkim tam zebranym zabrakło - Miszcza Waldemara!!

Nie wiem po co to mnożenie wątków o AS?

Jest juz chyba jeden w którym jest juz ponad 200 postów:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>>Gustaw

hehe, co tu pisać ;)). Zebrało się wvcale nie mało forumowiczy jak na tę okazję. Odsłuchy miały rozpocząć się o 17:00, ale troszkę się to przeciągnęło pozwalając nam tym samym na pewne spekulacje. Cóż, myślałem że Senicz to trochę młodsza osoba, a tu takie zaskoczenie. Sprzęt jak to nazwał sam konstruktor "tani i kupiony za parę groszy na Wolumenie". Transportem był DVD Panasonica, który dosyć długo wczytywał płyty (hehe tutaj mam takie skojarzenie z prezentacją Avalonów, gdzie CD też tak samo się zbierał na co po zwróceniu uwagi przedstawiciel tam siedzący powiedział... "ale nigdy się nie zdarzyło żeby nie wczytał" - tutaj było tak samo :D). Co do reszty sprzętu, to nie wiem czy były to oryginalne klocki czy tylko "obudowy rodem z Wolumenu". Jeśli chodzi o wizualną cześć to powiedziałbym że iście z Wolumenu ;)). Do tego podłączone były kolumny Focal. Dla mnie osobiście w prezentacji Senicza nie było nic nadzwyczajnego. Nie wiem na ile wina to sprzętu Senicza na ile kolumn Focala ale dla mnie wysokie były za "ostre". Poza tym te trzeszczenie niczym z winylu, no jakoś do mnie nie przemawiało... Materiał muzyczny prawie w całości Senicza. Nikt tak naprawdę nie wiem na ile grały kolumny, na ile sprzęt. Byłem w tym pokoju Trimexa wcześniej, ale powiem szczerze że nie przykuł mojej uwagi. Dużo ubawu jednym słowem. Powiem w sekrecie że "na żywo" można poznać Senicza na forum ;)). Dokłądne odzwierciedlenie rzeczywistości. To moje zdanie, chociaż chyba większość ma zbliżone, za mocno zapewne się tutaj nie różnimy. W każdym razie miło było poznać, może następnym razem zobaczymy i kolumny w wydaniu konstruktora...

>>marekzawa

"Czyli grało analogowo jak się domyślam ?"

LOL, no ja bym tego analogowym brzmieniem raczej nie nazwał ;))

>>josef

"są jeszcze inne wytłumaczenia:

1) coś nie stykało

2) coś się przesterowywało

3) Senicz wbudował generator trzasków ;-)"

Ad 1.) stykało ;)), no może laser nie stykał..? zresztą nie wiem nie znam się , zarobiony jestem ;)

Ad 2.) akurat stery miały się OK

Ad 3.) właśnie dziwna sprawa... ale może po części ;-)

A moze to takie nawiązanie nowoczesnego sprzętu do trzasków kurzu na winylu ;-) Jak nic udało się to zrobić nawet w 102% ;)

pp, 12 Lis 2006, 20:10

>Nie wiem po co to mnożenie wątków o AS?

Jest bardzo dobry wątek o którym wspominasz, piękne zdjęcia, opisy, wrażenia, cała dokumentacja z imprezy

a tu chciałem abyśmy krótko i na temat napisali co było dobre a co złe.

najładniejsze monobloki - McIntosh MC501

pozdrawiam F.

w pokoju Maca i wilson benech to nieporozumieniem te kolumny były...

nikt nie pisze o RCM? wg mnie to najciekawszy dźwięk... w sobote z rana, grmaofon Acoustic Signature z wkadką MC Deynavector najwyższy model.. i kolumny dookólne Duevel.. wzmak lampowy Bonasus ich RCMowy, naprawde dźwięk na żywo i wciągający...

Saczek_xtrm, 13 Lis 2006, 17:41

>>>PoCoZyc

>

>hue hue, no nie ... floorstandy nazywam podstawkowcami, a ów WLM miałem namyśli Grand Violę czyli

>tak patrząc to też na podstawkach nie stały ;))

-----------------

To jak według ciebie nazywają się kolumny do postawienia na standach ? podstawkowce odpadają :P

>>PoCoZyc

Najlepsze monitory - Akkus na Accutonie C95-T6; "monitory" , chociaż TV wcale nie przypominają...

Masz lepsze propozycje nazewnictwa? Słucham, chętnie skorzystam z Twoich rad...

- najlepszy dzwiek - Ancient Audio (ale pod warunkiem nie wykraczania poza gatunki muzyczne preferowane przez prowadzacego)

- najbardzej efektowny - duze WLM, chociaz mimo wszystko teraz czuje sie oszukany.

- najciekawszy dzwiek kinowy - procesor Yamahy YSP 1100

- najlepsza obsluga stoiska - pokoj Nell (Audiostatic)

- najlepsza hostessa - jak wyzej ;)

JarlBjorn - rano male i duze Elektry staly w koncie pod sciana nawet nie podlaczone, po poludniu graly tylko 1027 (malych chyba wogole nie podlaczono) - problem w tym ze nadal tkwily w tym samym miejscu co wczesniej (20 cm od sciany, mniej niz 1,5 metra od siebie). gdyby pokoj trimexu odwiedzil w tym czasie jakis przedstawiciel focala to od poniedzialku mielibysmy zapewne nowego dystrybutora...

Najlepszy dźwięk:

Accuphase/KEF – barwa(minus za nabzdyczona postawę prowadzących)

RCM Bonasus/Acoustic Sigt./Duevel- całokształt

WLM Viola/Cary – ekspresja i dynamika

WB Chimera/McIntosh – kontrola i skała dźwięku

Największy znak zapytania:

Avalon/Cary – ewidentnie za słaby napęd, słabe nagrania bez szans, ale potencjał kolumn- moim zadaniem - wart astronomicznej ceny.

Największe kupy:

Wilson Audio/Audio Research/EMM/Labs – mimo sporych niedociągnięć, akceptowalny poziom w kategorii do 15 tys. za system

Manley/Joseph Audio – dla wyrozumiałych zwolenników stereotypowo rozumianego dźwięku lampowego w kategorii do 10 tys. za system

ESA/Nagra/Micromega – Altus Forever + najbardziej upierdliwy prowadzący w dziejach Audio Show

ESA-Altusy dobre :))

Ja największą kupę przyznałbym firmie która puszczała głośno metal, wsadziłem głowę do pokoju, nikogo tam nie było, prowadzący rozmawiali ze sobą przed pokojem :) nawet nie wiem kto to był ...

pozdrawiam F.

• 3 tygodnie później...

co by nie powiedziec najlepiej grały drogie systemy(WA, WB,Avalon, AA,B&W) poza oczywiscie AudioNote którego brzmienia było skandalicznie kiepskie jak za taka kase. W małych pokoikach Sobieskiego wszedzie grało beznadziejnie

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.