Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie wątek Sonus Oliwa - coś złego?

Ken Ishiwata

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatni wpis jaki znalazłem, bo się ostał w wyszukiwarce to chyba zdezintegrowanego_3PO:

"Popieram guteklbulla !!!

Co to znaczy ... pomylił się? Jak to się pomylił?

Albo jest się profesjonalistą albo ... no właśnie kim?

Klient zapłacił za uslugę której faktycznie nie wykonano!

W tej branży najwazniejsze jest dobre imię .... nawet gdyby gutekbull nie miał racji w myśl zasady Klient ma zawsze rację Sonus Oliva winien wyminić wtyki na własny koszt a dodatkowo zaproponować w drodze rewanżu jakiś drobny gadżet.

A tak... Pan Witek zarobił 160 PLN (minus tańsze wtyki) a został ze smrodem wokół siebie!!!

Ot polska rzeczywistość !!!"

Wątek dziwnie zniknął, nie wiem czy to wina (jakaś wada) techniczna forum, czy obawa i próba wymazania rozgłosu o nieuczciwości firmy Sonus Oliva.

Jeśli ktoś zna temat (oczywiście oprócz Zydelka z wiadomych powodów :-) i ma jakies informacje o dalszym ciągu (w tym pewnie sam poszkodowany) sprawy chętnie zapoznam się jak zakończył sie ten przykry incydent Sonus Olivy.

Robisz niepotrzebny dym o pewien "wypadek przy pracy". Jesli nawet Sonus Oliva zawalil na calej linii to i tak jak narazie jest to jednorazowy przypadek, ktory powinien zostac zalatwiony i przede wszystkim na linii producent-klient a nie roztrzasac ta sprawe na publicznym forum. Zwlaszcza, ze moze to niepotrzebnie zaszkodzic SO.

Watek zostal usuniety na prosbe autora. Dlaczego? Poniewaz gutekbull zalozyl watek bez wczesniejszej rozmowy z wykonawca uslugi. I to jest wlasnie ten smrod o ktorym Ty piszesz. To jest ta polska rzeczywistosc.

Cieszy fakt, ze (jak wspomnial chyba Zydelek) kolega tegoz "nieszczesnika", ktory nawet nie wiedzial jak wygladaja orginalne wtyki zajal sie tym problemem i jego wyjasnieniem. Niestety od dupy strony... ;)

Oczywiscie jest wina i ze strony Sonus Oliva, ale o tym juz wszyscy wiedza... i wiekszosc rozumie, ale niestety jak widac nie wszyscy.

Jeszcze raz to napisze. Cala sprawa powinna sie roztrzygnac w kregu "zamieszanych" stron. To jest wlasciwa postawa.

Ostatnie zdanie, ktore napisales to prymitywne szukanie sensacji i to w najgorszym wydaniu. Na dzien dzisiejszy nic ci do tego.

P.S.

Czy tez jestes "producentem kabli"? Wtedy bym moze zrozumial, ze cala ta afera jakos moglaby wplynac na sprzedaz...

Slav -->

Zanim zabierzesz głos postaraj się w przyszłości skontaktować z gutekbullem a dopiero później wypisuj swoje komentarze.

Na prośbę gutekbulla nie będę pisał co się stało ale klientem Sonus Oliva to raczej nie zostanę i będę odradzał kontakt z jej produktami wszystkim moim znajomym.

Z prostej przyczyny ... nie cierpię braku profesjonalizmu !!!!

zdezi

Gość

(Konto usunięte)

Slav biedactwo tęskni za dawnymi komuszo-cenzorskimi czasami ?

Jakim to prawem kolega odbiera prawo do informacji innym użytkownikom forum ?

Jeśli ktoś sie boi prawdy i próbuje ją utajnić , to ze soją moralnością nawet po jednorazowej wpadce długo na prostej drodze nie pozostanie, a ten kto taką postawe propaguje też ma eknięte morale.

lancaster, 14 Lis 2006, 08:22

>jacch na prezydenta!:)

>

>Pozdrawiam

Kiedy znowu przyjedziecie z rogalami ? ;)

Może na pokaz senicza do KAIM?

zdezi

Tu nie chodzi o to aby nie mówic na forum o ludziach, którzy w jakiś sposób niewywiązali się z zawartej umowy, ale jeżeli wam coś sie psuje a jest na gwarancji to chyba najpierw idziemy do sprzedawcy czy dystrybutora a nie opisujemy tego na forum jaki on ZŁY. Chodzi o kulturę zachowania się przy takich wypadkach. Założyciel wątku napewno nie zachował się w porządku. A z więszym profesjonalizmem jak w Sonus Oliva to dawno się nie spotkałem.

Vlad ma rację, że nie ma tu co roztrząsać ale jak już.... to wielkim błędem było wpierw nagłośnienie nie wiadomo czego a potem proszenie o zlikwidowanie wątku i potajemne rozpowszechnianie o nieuczciwości ze strony S.O, któremu odebrano możliwość zareagowania na powyższe kwestie. Co niektórzy szukają sensacji. A czy nie jest to celowe..???Tylko kto na tym zyska?

Wg. zdjęcia jakie jak przed swym nochem widziałem- zainstalowane wtyki są oryginalnymi ze srebra z tą różnicą, że wyglądaja na stare (podśniedziałe) i pookaleczane (podrapane) np. częstym wpinaniem i wypinaniem lub szczękami imadła w trakcie lutowania. I taka moim zdaniem wynikła różnica- pomyślałby kto ze S.O to frajer i rozdaje nowe wtyki o wartości rynkowej 320-330zł biorąc jedyne 160zł. :):) Okazji praktycznie nie ma a kto na nie liczy kończy w ten a nie inny sposób.

lancaster,

Jak by się jakiś poznański wyjazd szykował to daj znać z chęcią się do paliwa dorzucę albo przyjmę dofinansowanie (u mnie gaz więc drogo nie będzie). Trochę mało czasu na AS miałem żeby się porozglądać.

W poprzednim wpisie miałobyć SLAV- sorry za przejęzyczenie.

Zdezi- :) gdybym nie widział ile łyknąłeś pomyślałbym że jeszcze Cię trzyma :):)

Trzeba było odstawić szkl.... i przyjść na chwilke do pokoju gdzie miałem szpulkę ze srebrem- miałbyś okazję naocznego obejrzenia jak barwa potrafi się zmienić. Walery widział- więc nie rozpowszechniaj zasłyszanych bzdur. Jeśli natomiast ktoś moze udowodnić winę S.O to niech to zrobi. Najgorsze są bowiem niedomówienia.

Gość

(Konto usunięte)

...o wielkim błędem było wpierw nagłośnienie nie wiadomo czego a potem proszenie o zlikwidowanie wątku i potajemne rozpowszechnianie o nieuczciwości ze strony S.O, któremu odebrano możliwość zareagowania na powyższe kwestie...

I po raz pewnie pierwszy się z tobą zgodze , o to właśnie chodzi !

Dodam jeszcze , że prócz błędu jest to zwykła nieuczciwość , udawać , że sprawy nie było.

Właśnei dla dobra SO trzeba było incydent wyjaśnić i pozostawić jako świadectwo uczciwości / lub nie SO.

Zydelek -->

Podobnie jak i TY widziałem jedynie zdjęcia tych wtyków i niestety nowe to one nie były.

Ciekawi mnie tylko czy Sonus Oliva przyjmując zlecenie poinformował wcześniej Klienta że w m-ce jego tanich wtyków zamontuje mu drogie ale zaśniedziałe i do tego lekko podniszczone ... tyle że srebrne i droższe.

Jak myślisz? ... powiedział to Klientowi?

Gutek pisał że jego znajomy w rozliczeniu zostawił swoje tańsze wtyki i dopłacił 160 !!!! Więc o jakiej okazji my tu piszemy Zydelku ? ... czytaj uważnie ;) ... bo to chyba ciebie jeszcze trzyma po Audio Show;) ... zresztą to już nie pierwszy raz na tym forum ;)

pozdrawiam,

zdezi

ps. nie wypowiadam się już na temat Sonus Oliva !!!!

Ja wycofałem wątek bo posypały się gromy na mnie, że chce zniszczyć dobrą firmę i że działam na czyjeś zlecenie.

Jednym słowem rozpoczął się atak na mnie, a ponieważ po niedawnym ukróceniu samowoli moderatorów mam nieco wrogów na forum no to ....... ;-) ;-)

Pan Witek dzwonił do mnie i zarzekał się, że wtyki są srebrne i tylko pomylił końcówki,

a te naleciałości widoczne na zdjęciu to wynik wsadzania kabla w złote gniazda ???

Głupio mi się zrobiło bo ponoć po tym wątku to może interes zwijać .

Nie mogę pojąc tylko jednego. - przez cały okres trwania afery ,ani razu nie zaproponował usunięcia - naprawy usterki co mnie utwierdza w przekonaniu ,że nie ma co dzwonić do producenta bo to nic nie daje, dopiero poparte wątkiem na forum można coś uzyskać - wykłócić się !

No i jak to się ma do profesjonalizmu i szeroko pojętej kultury kolego neverland ?

Po wycofaniu wątku i na moje wyraźne pytanie , - co pan zrobi ,aby naprawić usterkę pan Witek stwierdził ,że to straszny problem !! ;-) no musiałem się wykłócać o wymianę końcówek !!! ;-)

Proszę nie ciągnąć tematu bo jest on niemiły dla jednej jak i drugiej strony.

P.S

To ja bardzo się przyczyniłem do reklamy jego kabli na forum, jestem jednym z pierwszych klientów, a już na pewno ja o nich pisałem w samych superlatywach i najwięcej - to fakt (wystarczy sprawdzić) no i używam dwóch XLR do dziś i jestem z nich zadowolony.

To prawda że byłeś jednym z pierwszych chwalących.

Czy miałeś okazję bezposredniego porównywania Miedzianych bulletów ze srebrnymi na tym samym kablu?

Jakie "wyłowiłeś" róznice?

Nie. Ale nadal te pierwsze kable- I.C pana Witka sprawują się u mnie bardzo dobrze i pobiły wielu bardzo drogich konkurentów.

Używam ich na XLR do końcówki McIntosha252 => preamp AVM V4 => CD Accuphase

Moim zdaniem S.O zrobił błąd , wypuszczając serię I.C do kina domowego ,była ona znacznie gorsza od normalnej i chyba to zniekształciło u wielu audiomaniaków zdanie - opinię otych kablach.

Niedawno się dowiedziałem ,że takie wersje do kina są , może ktoś wie jak je rozróżnić ?

abudzik, 14 Lis 2006, 09:30

>>ken

>

>nie wiesz, że jest prawda wasza, prawda nasza, prawda czasu, prawda ekranu i wreszcie gówno prawda

>:) ?

Jeszcze jest "tyz prowdo" a także "co prawda to prawda".

Ludzie, wpadki, niedociagnięcia i pomyłki zdarzają się każdemu, i będą nadal. To wiedzą również i klienci. Natomiast najważniejszą rzecza jest jak taki problem zostanie rozwiązany przez sprzedającego.

jar1, 14 Lis 2006, 10:07

Natomiast najważniejszą rzecza jest jak taki problem zostanie rozwiązany przez

>sprzedającego.

Podstawa ! After sales service.....

No ale przecież ken zapytał dlaczego zniknął wątek?

Jeżeli nawet język jest szybszy od rozumu, to nie powód aby zacierać ślady i likwidować wątek.

Pan Sonus jeżeli został niesłusznie posądzony, powinien zostać przeporoszony na końcu wątku, a wątek zamknięty a nie wywalony w kosmos.

zgadzam się, że wpadki się zdarzają i nie można tego uniknąć gdy mamy do czynienia z czynnikiem ludzkim. Ale partnera w interesach poznaje się najlepiej nie po jego zachowaniu kiedy wszystko idzie jak trzeba - bo wtedy każdy jest miły, sympatyczny i się uśmiecha, ale poznajemy wtedy gdy pojawiają się problemy i trzeba zadziałać aby je należycie i odpowiedzialnie rozwiązać. Ale tego nie było dane nam poznać bo ktoś rozmazał kupę po ścianach i uciekł zabrawszy swoje wiadereczko i brudną klozetową szczotkę.... i nawet nie zostawił należnej złotówki za kibel. (przepraszam za dosadność - ale chyba jesteśmy wsytarczająco dorośli aby nazwać to po imieniu)

A watek powinien istnieć aby przypominać zakładającemu, że sprawy się załatwia po męsku a nie jak w piaskownicy. A innym że mając 800 pln pensji można pieniądze lepiej wydać a nie ulegać presji lepiej sytuowanych kolegów i kosztem... normalnosci kupowac wtyczki po 150 pln:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.