Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Infinity Classics

Rekomendowane odpowiedzi

jest ok - nic nie wyskakuje przed szereg - co jest niesamowicie meczace jak sie podlaczy inne niededykowane - tu za mlao wysokich tam srednica kuleje a z CA jest rowniutko jak trzeba

muzykalne jak cholera

nie tak lakome na dobre kable jak na przyklad electrocompaniet - gra na czymkolwiek i jest na prawde ok

super regulacja barwy dzwikeu - niuanse - ale jak jest skopany material to mozna "cos z tym zrobic" a nie odlozyc plyte na bok i psioczyc na realizatora

generalnie pasuje do PA - warto sie zastanowic - ceny CA spadly - do dostania jak widze za 800 euro - widac ze kryzys ludzi scisnal bo jeszcze niedawno ponizej 1200 nie schodzily.

ale i tak dobra lampa moze byc rozwiazaniem - ja lubie bas a jolida miala go wiecej sek w tym ze to juz inna kasa i w zasadzie to rownie dobrze mozna rozpatrywac inna koncowke

mysle ze trudno bedzie wycisnac wiececj z PA7E2 - ale poslucham pare dni i napisze cos wiecej

jak na razie to mam CA pre godzin...

Edytowane przez mateuszek
Gość Gosc

(Konto usunięte)

jest ok - nic nie wyskakuje przed szereg - co jest niesamowicie meczace jak sie podlaczy inne niededykowane - tu za mlao wysokich tam srednica kuleje a z CA jest rowniutko jak trzeba

muzykalne jak cholera

nie tak lakome na dobre kable jak na przyklad electrocompaniet - gra na czymkolwiek i jest na prawde ok

super regulacja barwy dzwikeu - niuanse - ale jak jest skopany material to mozna "cos z tym zrobic" a nie odlozyc plyte na bok i psioczyc na realizatora

generalnie pasuje do PA - warto sie zastanowic - ceny CA spadly - do dostania jak widze za 800 euro - widac ze kryzys ludzi scisnal bo jeszcze niedawno ponizej 1200 nie schodzily.

ale i tak dobra lampa moze byc rozwiazaniem - ja lubie bas a jolida miala go wiecej sek w tym ze to juz inna kasa i w zasadzie to rownie dobrze mozna rozpatrywac inna koncowke

mysle ze trudno bedzie wycisnac wiececj z PA7E2 - ale poslucham pare dni i napisze cos wiecej

jak na razie to mam CA pre godzin...

Widzę że jednak CA7 sprzedajesz.

Dlaczego?

to nie dla mnie

moim zdaniem to pre prezentuje zupelnie inny dzwiek od oczekiwanego

dzis sprzedalem - w zasadzie nie bylo problemow ze znalezieniem nabywcy. mozna nawet powiedziec ze jestem zaskoczony odzewewm - jak na sprzet majacy prawie 30 lat...

CA7E2 - porownywalne z EC4.5 czy EC4.6 - wiec nie jest jakies "slabe"

docelowo przesiadam sie na pre lampowe

to co mnie zupelnie zbilo z tropu to jolida fusion - niestety egzemplarz ktory mialem okazje goscic byl uszkodzony wiec trafil z powrotem do sprzedajacego.

z jolidami jest spory zakret i obecnie jestem w kontakcie z jednym z dystrybutorow amerykanskich - dyskutujemy na temat jej ewentualnego upgrejdu bo ten egzemplarz byl amerykanski czyli nie byl "oryginalny" - bo oryginalna jolida jest teraz chinska!

szczerze mowiac wolabym chinskie - tansze i dostane je na ebayu a ewentualny apgrejd moge zamowic na miejscu poza tym to chinskie ma pare funkcji o ktorych zapomnieli amerykanie

a co do walorow sonicznych mam nadzieje wydobyc od tych amerykanskich dystrybutorow ile sie da - moe nie beda klamac - w zasadzie nie produkuja tylko apgrejduja wiec im powinno byc obojetne...

rozwazam tez zakup ukrainskiego phasta - wlasnie rozmawialem z konstruktorem.

generalnie jesli chodzi o porownanie z CA7E kazde z w.w pre bylo moim zdaniem lepsze - w polaczeniu PA7E2 ma sie rozumiec

generalnie phast jest stosunkowo popularny w polszy - moim zdaniem warto posluchac

Edytowane przez mateuszek

Witam miłośników Infinity, przeczytałem dość sporo stron klubu widocznie nie dość sporo bo nie mogłem doczytać tego co mnie interesuje a mianowicie:

bardzo dużo piszecie o Kappach i R90 i innych droższych modelach. A ja mam pytanie: którą serią tańszą warto sie zainteresować? Mój budzet to 1-1,5 tys. Doczytałem ze seria SM niekoniecznie a Reference? ewentualnie jakie modele?

Piotr

Nie znam niższych serii, ale w przypadku Infinity decyduje chyba raczej rocznik: wyroby po 1993-94 r. (mniej więcej) to produkcja zupełnie inna od starszego sprzętu. Seria SM zbierałą chyba dobre oceny, ale nigdy nie słyszałem, więc muszą wypowiedzieć się mądrzejsi ode mnie.

Powrót po dłuższej przerwie...

No nie wiem, seria SM wygląda mi na najtańszą serię zaraz po Reference. Coś jakby odpowiedź na Cerwin Vegi czy JBLa

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

zarowno SM i Reference nie maja wiele wspolnego z tym o co nam wszytskim chodzi - mianowicie z "dziwiekiem infinity" to po prostu przecietne kolumny

poszukaj mniejszych kapp 5 albo 6 - sa tanie i graja super albo tych najmniejszych monitorkow - z subem graj super

No nie wiem, seria SM wygląda mi na najtańszą serię zaraz po Reference. Coś jakby odpowiedź na Cerwin Vegi czy JBLa

Być może faktycznie pokręciłem. Zdecydowanie kupowałbym produkty sprzed ery Kappa 8.2/9.2 i to z tych większych i bardziej zawalistych, bo w sumie o to chodzi w infinity.

Powrót po dłuższej przerwie...

zarowno SM i Reference nie maja wiele wspolnego z tym o co nam wszytskim chodzi - mianowicie z "dziwiekiem infinity" to po prostu przecietne kolumny

poszukaj mniejszych kapp 5 albo 6 - sa tanie i graja super albo tych najmniejszych monitorkow - z subem graj super

pasowałyby kappa 6 ale ciężko namierzyć. K7, K8, K9 jak "mrówków" ale chwilowo nie mój przedział cenowy

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Od niego kupowałem moje RSIIIb. To raczej pewny sprzedawca. Dziwne że tym razem nie dał zdjęć z natury.

Napisz do niego.

Mój kolega ostatnio sobie zakupił, ale jeszcze do niego nie dotarły, Rs 4001 e! Czy miał ktoś może przyjemność tego słuchać?

Ja wkoncu do swoich kappy 8,2i podlaczylem nakamichi ta4e i całkiem przyjemnie mi sie słucha:)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Witam,

a czy ktoś miał styczność z wzmacniaczami klasy D ?

coś takiego np http://allegro.pl/nu-force-reference-9-i2953334814.html

Małe to ale podobno działa fajnie.

Ktoś chyba kiedyś polecał tu na forum EMOTIVA XPA-2

http://allegro.pl/emotiva-xpa-2-wzmacniacz-koncowka-stereo-okazja-i2962041865.html

Jak to daje radę z IR90??

Edytowane przez szarlej83
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Tu masz lepsza propozycję.

I stoją 12km ode mnie. To można by je z Kappami wypróbować.:

http://allegro.pl/nuforce-reference-9-v2-se-special-edition-i2968759538.html

Tylko jakiś zacny pre by się przydał.

Też mnie kiedyś te parametry kusiły.

Ktoś chyba kiedyś polecał tu na forum EMOTIVA XPA-2

wszystko jest cacy ale jest jeden problem....

nominalne wartosci re90 to 4 ohmy - w praktyce jakis magazyn "stereophile" chyba mierzyly jak to jest naprawde - wyszlo im ze jest 3.3ohm. co ciekawe re80 schodzily do 2.8 ohm...

no i tu jest problem bo emotiva przy 2 wlacza zabezpieczenie a z doswiadczenia wiem ze lepiej miec jakis zapas

a to ustrojstwo klasy D pociagnie Kappy6-7 czy stopi się jak kostka lodu na słońcu?

http://allegro.pl/fiio-a1-wzmacniacz-2x14w-salon-odsluchy-i2953676430.html

jedna może nie a np. 4szt, tak tylko pytam :)

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.