Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Infinity Classics

Rekomendowane odpowiedzi

Tak a propos danych podawanych i publikowanych tu i ówdzie - wg. strony www.infinity- classics.de moje R 90 zaczynają pracę od 27 Hz. Czyli o kilka Hz niżej niż RS 2.5. Do tego mając mniejszy głośnik basowy i chyba mniejszą objętość obudowy. Zastanawiające i budzące zwątpienie w jednaką normę odnośnie pomiarów???

Na pochybel danym - Infinity grają! :-)

W sumie - to nie do końca pewne. Nie podali spadku. Muszę spróbować na wg płyty testowej, na"ucho". Albo gdzieś odszkuać wykresiki...

Zresztą - po co?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• 2 tygodnie później...

zukzukzuk, 29 Sty 2009, 13:15Co do bananów i widełek, to nie jest problem. Już miesiąc wcześniej odkręciłem końcówki - banany i

>jechałem na gołych drutach. Jakby nie było, są to kolejne "styki" w torze. A jak wiemy im mniej, tym

>lepiej. Pewno - wygoda i porządnie to wygląda, ale czy gra lepiej?

>Co do wysokotonówki - zdecydowanie wolę wstęgi! Nie jest to "cudo" i czasami daje po uszach... Ale,

>za te pieniądze:)

Coś mi się nie chce wierzyć że za takie drobne pieniążki zagra to chociaż w miarę dobrze nie mówiąc o graniu na jakimś tam poziomie,nie no nie możliwe.Nie będę pisał że nie gra ale nie zagra to nigdy na dobrym poziomie że już nie wspomnę o ciut wyższej półce.

Z tym jednym dodatkowym stykiem przesadzasz.

Jacku czy INFINITY to firma czysto audiofilska?,pytam bo jedni mówią że tak a inni że absolutnie wiadomość wyssana z palca.

Pozdrawiam.

Gość

(Konto usunięte)

areczek, 12 Kwi 2009, 14:31

>Jacku czy INFINITY to firma czysto audiofilska?,pytam bo jedni mówią że tak a inni że absolutnie

>wiadomość wyssana z palca.

>

>Pozdrawiam.

co za dziwaczne pytanie;

czy są firmy nieczyste audiofilsko ?

Areczku!

Tylko bez obrazy - moja prośba - nie rób kibla z tematu, albo... załóż klub wielbicieli cebuli (i czosnku)...

Infinity nie są audiofilskie - są dla przygłuchych i niedowidzących...

A wracając do meritum...

Dartmanie!

Cóż u Ciebie słychać? Jak eksperymenty kablarskie? Na czym w końcu wylądowałeś? I co z amplifikacją, bo wydawało mi się, że jakiś czas temu gdzieś widziałem ogłoszenia o sprzedaży Twoich końcówek?

Ostatnimi czasy bawiłem się angielskim monstrum - starociem o mocy 150 W na 8 Ohm, który z Renesansu(ów) zrobił ostrą Wiosnę Ludów ;-) Zagrał nadspodziewanie fajnie!

W załączeniu zdjęcie tego czegoś!

Pozdrawiam

post-15273-100007430 1239812841_thumb.jpg

post-15273-100007431 1239812841_thumb.jpg

post-15273-100007432 1239812841_thumb.jpg

berberys, 15 Kwi 2009, 18:27

>Areczku!

>Tylko bez obrazy - moja prośba - nie rób kibla z tematu, albo... załóż klub wielbicieli cebuli (i

>czosnku)...

Rzeczowe pytanie rzeczowa odpowiedz.Powinna być.Nie ma rzeczowej odpowiedzi to i nie ma kibla.

Pozdrawiam i dalej zgrywajcie kozaków.

Areczku!

Zgodnie z regułą mówiącą, iż na głupie pytanie - głupia odpowiedź - odpowiadam:

Infinity nie są kolumnami audiofilskimi - po pierwsze - posiadają bas, i - po drugie - nie są wąskimi "audiofilskimi" zapałkami! :D

Satysfakcjonuje Cię odpowiedź???

Pozdrowienia dla Ciebie

Kozak zaporoski (hetmański) :-)

Witam

Zastanawiam się między innymi nad zmianą kolumn (aktualnie Triangle Zays XS) i w zasadzie wchodzą w rachubę używane lub DIY. Co koledzy z marki Infinity mogliby mi doradzić, za czym się warto porozglądać ?

Myślałem kiedyś nad Infinity Renaissance 90 jak były po 4000, teraz ceny tego modelu są dosyć wysokie.

Interesuje mnie piękny środek, ogólnie magia płynąca z muzyki oraz mocny i nisko schodzący bas (chyba tak jak u kolegi zukzuka)

pozdrawiam

Roger

Roger!

Ty chłopie wsiadaj do samochodu i pędź do nas - Zukzukzuka i mnie i skonfrontuj swoje wyobrażenie o dźwięku doskonałym z tym, co słychać u nas. :-)

Ze swej strony polecam gorąco Renaissance 90, choć rzeczywiście chyba nieco więcej basu jest z Jackowych dużych RSów!

Przesiadka z Triangli na Infinity może być dla Ciebie małym szokiem, mimo tego, że mentalnie przygotowany chyba jesteś! ;-)

A napisz, proszę, jak duże jest Twoje pomieszczenie?

berberys, 16 Kwi 2009, 11:07

>Areczku!

>Zgodnie z regułą mówiącą, iż na głupie pytanie - głupia odpowiedź - odpowiadam:

>Infinity nie są kolumnami audiofilskimi - po pierwsze - posiadają bas, i - po drugie - nie są

>wąskimi "audiofilskimi" zapałkami! :D

>Satysfakcjonuje Cię odpowiedź???

>Pozdrowienia dla Ciebie

>Kozak zaporoski (hetmański) :-)

I nie można było tak prosto z mostu z odpowiedziami?,spieszę obalić mit.Wiele z najlepszych kolumn też posiada duży bas nawet tłusty,szerokie skrzynki ale mimo tego są audiofilskimi (perłami)audio świata.Jeśli nie jest to prawda to podaj przykład,chociarz nie wiem jak taki przykład wyczarujesz.A na koniec najlepsze tego forum.Slogany i mity które się tobie przez lata zadomowiły w głowie(NIE TYLKO TOBIE)przelewają się na post.Z twojego punktu widzenia możesz smiało tę druga część zakwestionować tylko dlatego że nie mam jak udowodnic tego.Przykro mi i pogódz się z tym iż utrwaliłeś w sobie mit.

Obserwuję wiele wpisów i widzę jak często opierają się na utrwalonych,zasłyszanych kiedyś opiniach co do których nie można być święcie przekonanym że były prawdziwe.

O zgrozo niestety wielu tutejszego forum łyka wiele postów jak przysłowiowe ciepłe kluchy,niestety.

Areczku!

Trzykrotnie, z wielką uwagą, ciekawością i zaangażowaniem przeczytałem Twój ostatni wpis i, poza stwierdzeniem, że utrwaliłem w sobie jakiś (jaki???) mit, i poza tym, że Ty obalasz tenże - niewiele zrozumiałem.

Stąd gorąca prośba - czy autor mógłby w sposób mniej zawoalowany, (innymi słowy - jak krowie na rowie lub prosto z mostu) raz jeszcze napisać mało pojętnemu koledze o co mu w tym wszystkim chodzi!?

No, chyba że wpis powyższy należy traktować w kategorii niezrozumienia mej odpowiedzi na zadane wcześniej przez autora pytanie...

Więc - albo kolega nie zauważył emotikonki w mojej odpowiedzi dotyczącej "audiofilskości" kolumn Infinity, albo chodziło o coś głębszego. Zakładam, że interlokutorzy są uważni i rozważni, więc uważam, że autor musiał "mieć coś na myśli"! QED.

POzdr.

Gość

(Konto usunięte)

berberys, 16 Kwi 2009, 18:11

>Areczku!

>Trzykrotnie, z wielką uwagą, ciekawością i zaangażowaniem przeczytałem Twój ostatni wpis i, poza

>stwierdzeniem, że utrwaliłem w sobie jakiś (jaki???) mit, i poza tym, że Ty obalasz tenże - niewiele

>zrozumiałem.

hehe, rysuje się wyraźne wrażenie tego, iż areczek po prostu wygrzewa neurony, pisząc to i owo i w tenże sposób niejako dojrzewa.

I dobrze, niech pisze, gdyż lepsze to, niż wystawanie w bramie i sikanie po klatkach schodowych.

berberys, 16 Kwi 2009, 15:41

>Roger!

>Ty chłopie wsiadaj do samochodu i pędź do nas - Zukzukzuka i mnie i skonfrontuj swoje wyobrażenie o

>dźwięku doskonałym z tym, co słychać u nas. :-)

>Ze swej strony polecam gorąco Renaissance 90, choć rzeczywiście chyba nieco więcej basu jest z

>Jackowych dużych RSów!

>Przesiadka z Triangli na Infinity może być dla Ciebie małym szokiem, mimo tego, że mentalnie

>przygotowany chyba jesteś! ;-)

>A napisz, proszę, jak duże jest Twoje pomieszczenie?

Dzięki serdeczne za zaproszenie. Jak tylko się podleczę i uzgodnie z małżonką to spróbuje się umówić.

Mój pokój to salon łączony z kuchnią - razem gdzieś około 25 metrów.

Na razie chcę sobie wyrobić opinie, posłuchać kilku kolumn (słyszałem JMlab 926 Elektra).

Triangle są troche jasne.

A o których RS piszesz ? Tych 2.5 ?

Roger!

Małżonkę - w przypadku dużego oporu możesz spacyfikować zabierając ją, na ten przykład, ze sobą.

Twoja żona dołączy do nieoficjalnego klubu (sfrustrowanych mniej lub bardziej) żon wielbicieli Infinity Classics ;-)

Tak, tak - mówiłem o zukzukzukowych RS 2.5 - w pomieszczeniu Jacka mają więcej basu niż moje R90 w moim - sporo większym. No - mają też, jakby nie było, większy woofer i chyba większy litraż obudowy.

25 m kw. to mniej więcej tyle co u mnie (po prawdzie - trochę mniej). W takiej powierzchni Infinity już rozwijają skrzydła!

Posłuchać musisz koniecznie, bo dopiero po wysłuchaniu albo pokochasz, albo znienawidzisz... ;-)

Obojętny raczej nie pozostaniesz!

Serdeczne pozdrowienia!

Witam jestem nowicjuszem i az mi glupio z moim MARANTZem PM6010OSE i INFINITY Reference30 ;( ale mysle ze sprzęt w miare mozliwoscie bedzie sie rozwijal:) Pozdziwiam kazdego z was a raczej cacuszka jakie goszcza u was w domach....

Ale musze sie pochwalic czyms co mnie tezyma przy zyciu mialem okazje posluchac sprzeru i wrazenie na mnie zrobilo ogromne :)

Pozdrawiam Bartek

post-23424-100007196 1240051944_thumb.jpg

post-23424-100007197 1240051944_thumb.jpg

post-23424-100007198 1240051944_thumb.jpg

berberys, 17 Kwi 2009, 16:19

>Roger!

>Małżonkę - w przypadku dużego oporu możesz spacyfikować zabierając ją, na ten przykład, ze sobą.

>Twoja żona dołączy do nieoficjalnego klubu (sfrustrowanych mniej lub bardziej) żon wielbicieli

>Infinity Classics ;-)

He, he - postaram się :)

Czyli R90 to półka wyżej niż Kappa 8.xx czy 9.xx ?

Witam Kolegę!

Renaissance 90 to półka wyżej od Kappy 9.xx. Mimo, że głośniki mniej "efektowne" w wyglądu. Cena R90 była porównywalna do Kappa 9.2i. Z tym, że R 90 kosztowały tyle 3 lata wcześniej. R90 posiada 4 głośniki, a tam 5. Do tego znacznie większy wzrost i waga Kappy 9.2i. Czyli - w R90 więcej wsadu jest w "jakość". I tak też gra!

Pozdrawiam.

I również zapraszam na odsłuch moich "staruszków"!

Jacek

RadarGT!

Miło powitać w klubie mojego imiennika!

Jakkolwiek olbrzymią atencją darzymy "paczki" Infinity, tak pewnie większość z nas nie pogniewałaby się na drugi system - taki jak na Twoich zdjęciach!!! ;-)

Piękny i pewnie zagrał niesamowicie!!!

Gratulacje!

Bartek

Dla odświeżenia wątku, moje Kappa 7 RS z bliska :)

post-17792-100006888 1240413502_thumb.jpg

Historia, tylko paczki: Dali 3b, 400, Skyline1000, Euphonia MS5, Infinity Kappa 7RS, 8RS, 7.2, 8.1, 8.2, 9.2, 90, SM112, Thiel CS3.6, B&W 801F, Quadral Taurin, Amun, Ascent 650, Martin Logan Mosaic, Onkyo SC-900, THOR Evo 04

ojt_81, 22 Kwi 2009, 17:18

>Dla odświeżenia wątku, moje Kappa 7 RS z bliska :)

Pod tą kopółką średnio wysoko tonową powinno być widać wytłoczoną siatkę ażurową wykonaną z aluminium,niestety czas zrobił swoje.Membrana tego głośnika to przezroczysty poliamid który po wielu latach się zabrudził i stąd taki jasno szary mat.

Dokładnie, czytałem o różnych sposobach przywrócenia tego do pierwotnego stanu, ale za bardzo się boję uszkodzenia głośnika, którego wcale nie łatwo teraz kupić.

Historia, tylko paczki: Dali 3b, 400, Skyline1000, Euphonia MS5, Infinity Kappa 7RS, 8RS, 7.2, 8.1, 8.2, 9.2, 90, SM112, Thiel CS3.6, B&W 801F, Quadral Taurin, Amun, Ascent 650, Martin Logan Mosaic, Onkyo SC-900, THOR Evo 04

• 2 tygodnie później...

Taka ciekawostka...

post-1391-100005971 1241468675_thumb.jpg

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 2 tygodnie później...

a ładne ładne :)

Panowie Pytanie mam do Infinity Reference 30 tak do 1000zł co mozna podpiac by gralo przyjemnie?? Jakos nie do konca zadowolony jstem z Marantz-a PM6010OSE Prosze o propozycje, aha wyglad wzmaka tez jest wazny :)

Pozdrawiam Bartek

Witaj w klubie!

Trudno powiedzieć z czym do 1000 zł dobrze zagrają?

Może napiszesz z czym teraz grają i czego brakuje w brzmieniu?

Sam obecnie kombinuję coś do max 1 kzł. Generalnie mam zamiar zestawić jakiś starszy zestaw pre + power lub integrę np. Luxmana (tylko inny model Infinity).

Pozdrawiam!

Życzę Ci byś w krótkim czasie przesiadł się do większego pomieszczenia oraz... do większej "szóstki"!

"Szóstki" lub "ósemki" życzę również sobie ;) Ot - byłoby miło pojeździć na weekend!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.