Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Infinity Classics

Rekomendowane odpowiedzi

No fajne lakierki:)

Ale sprzedający nie za dobre opinie na Allegro ma ....Niby w Holandii mieszka, a paczki wysyła z Polski..Hm!

Ostatnio słucham na tym co mam i jestem z tego zadowolony:)))

WITAM PANOWIE

Sprzedaję swoje RENAISSANCE 90 :( stan PERFEKCYJNY praktycznie żadnej ryski.Jak wiecie mam wymienione oba Emimy na nowe Tu link do strony gdzie gość sprzedaje używkę

http://www.ebay.de/i...d=161028740409

Nowe we Włoszech kosztują 350 euro.a podobno głośniki wstęgowe z wiekiem się zużywają .a tu masz nowe.Poza moimi R90 słyszałem jeszcze dwa inne zestawy w Olsztynie u kolegi Jacka (Pozdrawiam :)) i w Ostrołęce u kolesia i stwierdziliśmy że moje zagrały najlepiej (pod względem kreowania sceny i przestrzenności) czyli coś prawdy o zużywaniu się wstążek jest..........

Jak widać sprzedaję w komplecie z podstawami które mają specjalne otwory na kolce ,całość wygląda zabójczo ,porządek robi z basem,no i budzi RESPEKT.......

Rozpowiadajcie kolegom bo warto ,takiej okazji już nie będzie..........:(

Fotki

Tu coś jeszcze

Piszcie [email protected] i dzwońcie 663744370

Pozdrawiam Mirek

post-32025-0-23703300-1369058379_thumb.jpg

post-32025-0-62383400-1369058480_thumb.jpg

post-32025-0-90319700-1369058563_thumb.jpg

post-32025-0-86126700-1369058592_thumb.jpg

post-32025-0-00307700-1369058843_thumb.jpg

post-32025-0-27780400-1369058923_thumb.jpg

post-32025-0-46985100-1369059109_thumb.jpg

post-32025-0-32919300-1369059135_thumb.jpg

post-32025-0-89276000-1369059178_thumb.jpg

Edytowane przez mirunias38

Do lakierków będą nowe ,grubsze i z całkiem innego kamienia:)

Wujek żony ma firmę kamieniarską więc będą CACY

Ogólnie co do grubości to chodzi mi o lepszą stabilność(podłoga drewniana) i poprawę w niskich częstotliwościach .Z doświadczenia wiem ,że im grubsza podstawa to bas szybszy i bardziej kontrolowany.Niby zalecane jest, aby podstawa miała minimum 5 cm a najlepiej 7 cm grubości PODOBNO.....

Z wyglądem to może i masz rację ,ale przecież nie o to chodzi..............jest ważny ,ale MUZYKA NAJWAŻNIEJSZA:)

kto zaleca?

Gdzieś wyczytałem nie pamiętam gdzie.......zawsze mam dystans do zaleceń podobno FACHOWCÓW ,ale zrobię tą 5 cm i przekonam się ile w tym prawdy

Tutaj gość z podstawami oj zaszalał

http://allegro.pl/dali-concept-6-i3277869938.html

ciekawe jaki efekt uzyskał !

Sorrki za maly off topic..

kiedys szukalem porady w tym watku apropos infinity i wzmaka marantza.....

no jakby tu powiedzic.. kolega zukzukzuk oczywiscie wszystko wiedzial i wyjasnil...

nie mam czasu na udzial w formum, ale poniewaz moje marantze graja b. dobrze z Infinity - czasem zagladne zeby poczytac .....

Przegladajac wpisy chcialbym zapytac czy jeszcze sie Wam koledzy forumowicze nie znudzilo czytac wypowiedzi mitomana...?

zukzukzuk - zmien lekarza i oprocz muzyki naucz sie sluchac ludzi - moze nie jest jeszcze za pozno... :-) :-) :-)

no teraz to spadam na dobre - bo naprawde najwiekszym smieciarzem tego watku jest jego wlasciciel.

Przyjacielu!

Dzięki za szczerość:)

Wielu audiomaniakom wydaje się, że dane zestawienie gra pięknie, i że tak powinno/może grać oraz, że lepiej być nie może (mnie oczywiście też).

Dopóki, dopóty nie posłuchają czegoś, co lepiej pasuje do składu. Czy to jest wzmacniacz, czy kolumny, czy też źródło dźwięku...

Wielu też muzyka bez mega basu, "słodziutkiej" średnicy i "perlistych" wysokich wydaje się nudna>( Cóż...

Oczywiście, że możesz tutaj zaproponować TWOJE zestawienie Infinity + Marantz. Co to za modele?

Szczerze? Nie pamiętam...

Wielu ma inne zdanie i może je tutaj bez przeszkód wyrażać.

Lecz, jeśli czujesz się (od zawsze i na zawsze) urażony, zaproponuję - załóż swój własny wątek o nazwie np. Infinity 2, czy jak tam wolisz... I od razu zbanuj zuk-a! Nie będziesz miał problemów...

Co do mitomaniactwa.

Wyobraź sobie, że bywa, iż oprócz muzyki, słucham też ludzi:) Ba! Nawet, jota w jotę powtarzam ich "pomysły". Jeśli tylko usłyszę, że GRAJĄ!

Może i któryś model Marantza GRA z wielkimi, klasycznymi Infinity? I mylę się okrutnie/

Kto wie? Nikt, nigdy wszystkiego nie sprawdził....

Lecz przecież możemy przekonać się i skonfrontować, co jest mitem, a co prawdą. Co pasuje lepiej, a co gorzej...Zapraszam!

Pozdrawiam!

P.S.

Kolejny raz wątek odżył:)

Byleby pod nickiem "womwom" nie krył się ktoś mieszkający pod Krakowem...

Dopisuję:

Cofnąłem się w wątku jakiś rok z hakiem do tyłu...

Faktycznie, kiedyś wytknąłem Koledze kilka błędów w dobieraniu sprzętu. Czy zrobiłem to zbyt dosadnie?

Jeśli tak - wybacz!

Ale zdanie nie zmienię. Końcówka Marantza lepiej pasuje niż inne do pre Marantza. I tyle. Podobnie jest w Krellu, Nakamichi i wielu wielu innych sprzętach...

Nikt nie lubi być poprawiany czy pouczany.

Lecz i mnie się nieraz dostaje! Za szczerość i prawdę! Tak, po prostu..

A "prawda jest zawsze gorzka (bolesna)" - jak mawia mój dawny sąsiad.

Albo "jak się miękkie serce - trzeba mieć twardą d.."

Takie życie...

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

No i Lamm LL2 w Polsce, wiec mozna by go skonfrontowac ze slynnym Nakamichi. Mysle, ze wiele osob byloby zainteresowanych jak to naprawde jest;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

No i Lamm LL2 w Polsce, wiec mozna by go skonfrontowac ze slynnym Nakamichi. Mysle, ze wiele osob byloby zainteresowanych jak to naprawde jest;)

milo cie "czytac" ponownie :-)

mozesz napisac jak to jest u ciebie z impedancjami wej/wyj w tym lammie?

>> zukzukzuk

Witam.

Doszły mnie wieści, że pod koniec czerwca masz zawitać w stolicy. Zapraszamy. Tylko nie sponiewieraj nas za bardzo.

pozdr.

Tak to jest zaplanowane:)

Dziękuję "Jackom" za zaproszenie! I nie tylko im...

Ale mnie chodzi głównie o poznanie nowych, zakręconych i ludzi:) Tymczasem, wielu przedstawia mnie jako cenzora-sadystę-mitomana, czy coś takiego...

Tyle, że marudzę co nieco (jak zapewne relacjonował Jacek K.). No i lubię muzykę "męczącą" - więc będziecie cierpieć:)

Nie ma żadnego problemu. Jeśli tylko ktoś będzie łaskaw.

Tyle, że ów testowany był z końcówką Lamm-a. I z nią zgra się pewno lepiej niż CA 7. I vice-versa. Choć różnie to bywa...

Więc, trzeba byłoby mieć dwa komplety pre-power.

Pozdrawiam!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

nie byl testowany z koncowka Lamm'a a z Passem X250. Ale mozna przeciez pokombinowac z roznymi kombinacjami. Nawet PA7

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

nie byl testowany z koncowka Lamm'a a z Passem X250. Ale mozna przeciez pokombinowac z roznymi kombinacjami. Nawet PA7

Znaczy, Ty testowałeś z Passem (czy już na dłużej?), a inni z czym innym, do kompletu...

http://www.stereophile.com/tubepreamps/905lamm/

Można pokombinować:) Tylko go mieć...

W innym celu takie spotkania nie za bardzo mnie interesują.

pozdr.

I gra MUZYKA!

Pozdrówka!

Tymczasem, wielu przedstawia mnie jako cenzora-sadystę-mitomana, czy coś takiego...

Tyle, że marudzę co nieco

Nie sledze tego watku i pewnie niektorzy czytajacy Twoje wpisy tak Cie postrzegaja. Musze jednak kolegom powiedziec na podstawie bezposrednich kontaktow z zuk-iem ( goscilem u niego, jak i on u mnie), iz tego typu okreslenia nie przychodzily mi do glowy, a wrecz uwazam, ze to sympatyczny gosc.

Edytowane przez Lutek

Zagaiłem bo ma u mnie zawitać. Wstęga na górze i średnicy raczej mnie nie porywa. Przynajmniej przy plumkaniu jakiego słucham. Ale sądzę, że w kategoriach ogólnych da się zestawić dobry set.

pozdr.

Znaczy, Ty testowałeś z Passem (czy już na dłużej?), a inni z czym innym, do kompletu...

http://www.stereophile.com/tubepreamps/905lamm/

Można pokombinować:) Tylko go mieć...

I gra MUZYKA!

Pozdrówka!

Testy testami a ja wole osobiscie posluchac:) Chociaz to pre w testach tez wypada swietnie;)

Passa sprzedaja, jednak lampa to lampa, chociaz zyc z nim tez mozna:)

Przyjacielu!

Dzięki za szczerość:)

Byleby pod nickiem "womwom" nie krył się ktoś mieszkający pod Krakowem...

Zukzukzuk - czy masz na mysli tego kolegę spod Krakowa, który chce porównać DAC Meridiana z Linnem?

pozdr

R.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.