Skocz do zawartości
IGNORED

Audioquest Caldera

Blady99

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos z was go uzywam i moze cokoliwke powiedziec na jego temat??? Wlasnie chcialbym go kupic do mojego systemu i obawiam sie ze wyostrzy mi gore - tak sie stalo jak uzywalem Tranparenta Music Wave ( dzieki adamgdansk za udostepnienie)..W opiniach tez nikt nic nie pisal..

https://www.audiostereo.pl/topic/29539-audioquest-caldera/

>Blady99

Jak do tej pory najlepiej sprawdzily mi sie z B&W - kable Audio Research,

i to zarowno jako glosnikowe jak i interkonekty (zrobione z glosnikowych ! :)

U nas chyba jednak dosc rzadkie i nie wiem czy jeszcze produkowane ! :(

Na Caldere zawsze bylem napalony, wiec oczywiscie w koncu ja mialem ! :)

(przez jakis czas :) ! Nigdy, z zadnymi kablami nie zaobserwowalem tak

OLBRZYMIEJ roznicy w dzwieku (doslownie !). Obraz dzwiekowy stal sie -

OLBRZYMI ! Olbrzymi, potezny bas, Billie Holiday tez - olbrzymia (ok. 3 m. wys.)

(same usta miala chyba ok. 50 cm. ! :). Kable bardzo fajne (szczegolnie te

welwetowe woreczki chroniace ich zakonczenia ! :)

Podobal mi sie ich "surrealizm" i "gargantuicznosc", ale jesli liczysz na spokoj,

zrownowazenie i precyzje w oddaniu obrazu dzwiekowego, to to raczej nie to.

Neutral reference - Cardasa tez mialem, ale wypadly w moim zestawie - ZNACZNIE

gorzej od Audio Researcha ! Przypuszczam ze - GOLDEN CROSSY by sie sprawdzily !

(przypuszczam, ze nawet bardziej niz Golden Reference !).

Teraz mam Monocle XL - Kimbera, ale pechowo rownolegle, poszla mi koncowka,

wiec jeszcze nie sprawdzalem !

Sprzet : B&W 801 + SAE 2401 + Melos SHA 1 + Vincent S6 + Kimber KCTG + Cardas Neut. Ref. + Audio Research.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/29539-audioquest-caldera/#findComment-646797

bo uzywalme illumiantora Audionovej i gora byla ok..tylko na tym transparencie Music Waver gora byla jakas dziwna..nie to ze ostra, ale po godzinie mialme uczucie ze mam wode w uszach..podejrzewam ze to od gornego pasma:((..a dodam ze ten transparent pobil na glowe Audionova i to bardzo bardzo..i bym go zostawil u siebie..gdyby tylko nie to dziwne uczuciue:((

https://www.audiostereo.pl/topic/29539-audioquest-caldera/#findComment-646802

Mam właśnie AQ Calderę na odsłuchu i różnica brzmienia w porównaniu do np. takiego Bedrocka jest praktycznie w każdym aspekcie na plus Caldery. Co tu dużo pisać, Caldera to już rasowy kabel głośnikowy a Bedrock klasa budżetowa. Dość dawno nie miałem bdb kabli głośnikowych stąd różnica w kablach AQ zrobiła na mnie wrażenie.

Bas Bedrocka mimo, iż przez wielu uważany za głęboki, lekko misiowaty jest jak popierdywanie muszki przy basie Caldery, który w dodatku jest przy tym ogromnie rozdzielczy. Po przełączeniu ponownie na Bedrocka przywitało mnie odchudzone, mniej szczegółowe brzmienie, z gorzej budowaną sceną.

Czytałem Wasze uwagi, że Caldera ma ostrą górkę, czego absolutnie nie stwierdziłem, powiedziałbym, że przez bas i niższą średnicę brzmienie można odebrać jako ciemniejsze z jednocześnie szczegółową gładką górą pasma.

Naprawdę bardzo dobry kabel, tak przynajmniej zaprezentował się u mnie a być może, że na lepszym zestawie niż mój będzie w ogóle bez wad. Zastanawiam się poważnie czy go sobie nie zostawić.

Poza tym Caldera to już niezły spaślak :-)

Pozdrawiam,

https://www.audiostereo.pl/topic/29539-audioquest-caldera/#findComment-647768

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.