Skocz do zawartości
IGNORED

Wrażenia forumowiczów po odsłuchu SS300B

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

>pp

Bo my, KAiMowcy, jesteśmy popieprzeni i lubimy się czepiać - ot co! ;-))) A już bardziej na poważnie, to naprawdę nie wiem jak barwa tej estradówki mogła kogoś (trzeźwego, dodam) zachwycić... ;-) Może ta sieciówka Zydelka czyni cuda? ;-)

A mnie tam nic nie dziwi,wystarczy poczytać opinie z ostatniego Audio Show 2006.

Rozbieżności są jeszcze większe.

W tym celu ta końcówka została udostępniona by każdy mógł posłuchać i wyrazić swoje zdanie,nie wszyscy muszą mieć takie samo.

Oczywiście może spisać sie gorzej ( tak jak w Kaimie ),ale też w innym zestawieniu może czekać spora niespodzianka.

Rzecz jasna ,nie negując zdań forumowiczów z Kaimu swoją opinię nadal podtrzymuję.

U nas na wschodzie widać klimat dla EsEsa był bardziej dobrotliwy.

:-)

radze zrobic probe z diodami shotky wpietych szeregowo i przeciwsobnie w kabel glosnikowy z rez rownolegle takimi po 1-8om uzyskamy sporo thd na glosniku ale pomimo to bedzie sporo podziwiajacych taki dzwiek szczegolnie gdy bedzie to wzm jakiej znanej firmy hiend. Zawsze powtarzam wiekszosc audiofili pyszczacych na tej liscie i ogolnie pyszczacych nie slyszalo w odpowiednich warunkach sprzetu wysokiej klasy. Np. sluchalem electr 1027 w normalnych warunkach i co sie okazuje? calkiem milo graja ale w pomieszczeniach o malej kubaturze.

pp= dopiero co wróciłem do domu mając nadzieje ze ukoję skołatane nerwy:) a tu czeka mnie... :):)

Nie wiem dla czego w KAiMie nie zgrało ale podejrzewam niemal w 100% że koncówka nie pasuje do sprzętu towarzyszącego. Inaczej koegów którzy słuchali musiałbym podejrzewac o głuchotę lub złośliwość.

Nie wiem na ile miał wpływ na barwę mój system czyli źródło i pre lampowe ale U MNIE GRAŁO PRZYJEMNA BARWĄ, oczywiście bez fajerwerków i wodotrysków ale jak najbardziej poprawnie. Zastrzezenia mozna było miec wyłącznie pod wzgledem jaki opisał Frank w swych wrażeniach.

Jeśli chodzi o poziom szumów, to owszem był sobie szum przy podłączeniu pre do końcówki jak to robię podłączając monobloki lampowe. Przechodząc na wyjścia lampowego pre przystosowanego dla tranzystora szum redukował się do 10% poprzednio słyszanego i owszem był słyszalny bez muzyki z odległości metra. Niczym jednak nie przeszkadzał przy odsłuchu zakładając że to prototyp. Tak żeśmy się do wzmaka odnieśli a nie jak do hi-endu.

Zatem dlatego nasze odczucia są takie a nie inne w stosunku do tego co usłyszeli inni koledzy.

Cześć kolegów mówi można wybaczyć to, można tamto bo to prototyp. To czym się różni prototyp od finalnego wzmacniacza ? Co by było gdyby Darkul dostarczył Drakulę w ładnej obudowie i powiedział to mój klocek i po porównaniu by wyszło że Drakula jest lepsza to też by się nie liczyło to porównanie bo to prototyp ? Dlaczego tak ciężko powiedzieć: dobra schrzaniłem, poprawię następnym razem będzie lepiej a nie zwalać winę na cały świat ? Ja chłopakom z KAiM wierzę bo są dość bezstronni w ocenach, ja też jak byłem dostałem trochę po dupie :-) Poprawiłem jest lepiej, kolejny wzmak mam nadzieję będzie jeszcze lepszy i po to są te odsłuchy.

szum powiadacie? to jest prawie nimozliwe do uzyskania na wspolczenych tranach! gdyz szum na wejsciowych moze miec max 10uV i to dla bardzo slabych tranow. Nawet po wzm tego szumu 30 razy to i tak wychodzi 0.3mV czyli nic. Oczywiscie na glosnikach. Taki szum czasami powstaje gdy koncowka jest wzbudzona. I tak prawdopodobnie bylo czyli zle skompensowana koncowka mocy wzbudzila sie pod wplywem pojemnosci kabli glosnikowych?

Bezstronni to owszem. Bo brak dowodów stronniczości :):) czego nie mozna zarzucić.

Natomiast nie mają nandatu na posiadanie najlepszego słuchu, pomieszczenia i reszty toru w jakim został odsłuch wykonany. Zamiast od razu pisać na "NIE" lepiej jest odesłać wzmaka do poprawki mającej na celu dopasowanie go do reszty (uuniwersalnienie).

U mnie było inaczej a w KAiMie inaczej. U mnie odsłuch w parę osób i tam również w parę osób.

Zastanawiające nie??? Nikt nie ma recepty na słuch, ale już nieraz bywało że coś obnaża coś lub z czymś nie pasuje.

Tu WSPANIAŁĄ postawą wyróżnia się Darkul- zamiast biadolić śledzi schemat próbując wyciągać realne wnioski.

Panowie- a może to Lektor nie jest w stanie być źródłem dla wzmaka który nie jest w stanie wytłumić jego niedoskonałości??? Może jest zbyt "szlachetny"- tak jak "niebieskie" podnibienie np. nietolerujące śledzia nie moczonego ze skórą:)

Może winę ponosi okablowanie?

A może całkiem jeszcze inny jest powód?

Najlepiej zrobicie jak zaprosicie samego konstruktora do siebie ze wzmakiem. Obniży czułość i wtedy słuchać.

Mogę dać i to roboczy pająk, aby podrażnić.

Klamota za 500 ZŁ nie za 1000 ZŁ.

Tylko że i tak takie talenty jak zyzio, foxbat czy chocby jacch będą mendziły.

Że takie to po glebie pełza ? Toż to siock !

Dlatego z jednej strony jestem chętny udostepnic a z drugiej .....

Może niech najpierw SS doprowadzi do pionu wzmaka a wtedy proszę bardzo.

Pomińmy ten temat.

Każdy z nas ma swoja Karmę .

Pokój Zydelkowi.

Szkoda życia na takie pierdoły, zdrowie najważniejsze.

Co do ampa , to jak SS dopicuje wzmaka to mój klamot jest do odsłuchu.

Widac wszystko jak na dłoni.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Krystian Mayer

Nie wiem do czego zmierzasz ?

[To znaczy wiem , tylko upewniam sie w swoim przekonaniu co do twojej bezstronność ]

To takie śmieszne dialogi na cztery nogi, czego mam sie bać ?

Czy naprawdę myślisz ze dla mnie Drakula jest czymś wyjątkowym ?

Gratsztain jak każdy inny , gra , takie jego zadanie.

Jest to juz stara konstrukcja, jedynie przechodzi odchudzanie.

DeTom wypożyczał swój wzmak do KAiM a przecież chłopak zrobił wersje zbalansowana, a ten badziew jest zwykła niezbalansowana Drakulą za niecałe 500 ZŁ.

Krystian

nie przesadzaj Darkowi sie nie dziwie .

To tak jakby jako 30 letni facet miał brać na powaznie wyzwanie 13 lataka ,, walczymy po lekcjach za szkołą " .

Wyczuł po wpisach jak facet jest mało poważny .

SS Zastosował sprytną taktykę najpierw zrobił dym że to i tamto to schit i krytykąchciał sobie utorowac pozycję , potem jak miał pokazać co umie to zastrzegł sobie że on ma podejście estradowe ( i sprytnie si ezabezpieczył że jak nie zagra to nie jego wina , szkoda że niektórzy łykają takie głodne kawałki ) .

Co za koleś było widac po wpisach od razu Jaki konstruktor takie i ,,dzieło " powstało . Szumu narobił i tyle jak niejeden pyskacz na forum , tylko że chłop nie pomyślał bo w niszowej dziedzinie jakim jest audio liczy się właśnie jakość i to ta najwyższa i tutaj taktyka robic dużo szumu byle się o mnie mówiło a chętni na towar się znajda wywołuje odwrotny skutek . Facet się ośmieszył i tyle .

Daj Darek tego wzmaka dla swiętego spokoju bo potem SS przerobi tę swoją padakę na sukces że Darkul nawet nie wystawił wzmaka ,, tak jego dzieło grało " ( tylko złe okrutne ludzie pomawiają że rzępoli a nie gra ;) To nie ludzie to audio-WILKI

Tylko że zastanawia mnie jedno , a mianowicie to ze ze robiłem sporo 19" końcówek mocy i w warunkach domowych tez gadały.

Niech SS poprawi swój klocek i tyle , o ile chce.

Drakula może mieć spokojnie w singlu nawet kilkaset W, tylko z innym op-amp'em i ze znacznie wyższym zasilaniem.

Może faktycznie dobrze byłoby pograć na klamotach z różnych źródeł i z dwóch kolumienek....?

przeczytałem jeszcze raz opinie Zydelka o 300-tce

i wniosek jest jeden Swego czasu założył on jak na niego przystało mało rozgarnięty wątek pt ,, czy robicie sobie jaja na forum '' jego opinia jest właśnie setnem tego wątku .

Naczytał się receznzji w prasie i całymi zdaniami cytuje opinie z czasopism dotyczące zupełnie innego sprzetu i wkleja je jako opis odsłuchu 300tki i to sa dopiero jaja :)

darkul

>Tylko że i tak takie talenty jak zyzio, foxbat czy chocby jacch będą mendziły.

Nastepny biedny konstruktor. "Mendze" na twoje "gnidowate" podejscie. Nie na wiedze/projekty/umiejetnosci.

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Niiieee ja z GC nie mam nic wspólnego.

To działka PD.

Foxi

Jakiś ty szczery w uczuciach , ouuuu.

Widzisz koleżko ja z anonimami nie gadam o swoich sprawach.

Byłem i słuchałem, no no. Koledzy kazali mi siedzieć i zmieniali płyty. A jeśli chodzi o wrażenia to są zbieżne z nadzieją młodego dziennikarstwa audio - redaktorem zdezim. Że zacytuje tegoż klasyka (tak tak, nie bójmy się takich określeń):

"Niestety wzmaciacz miast wydobywać DNA z muzyki stara się co najwyżej prezentować jej DNO !!!!

Gra skrajami pasma i praktycznie całkowicie wycina średnie tony!

Wysokie tony są ostre i chropowate ... przy odtworzeniu gitary akustycznej wydawało się że struny są zbudowane z grubego zardzewiałego drutu!!!

Niskie tony są pozbawione jakiejkolwiek kontroli, ciągną się i buczą a do tego nie mają jakiejkolwiek faktury!!"

A może to zasługa okablowania???

Od jutra te okablowanie mam u siebie na teście. Byc może jest na tyle przeźroczyste że pokazuje wszystko:)

Stamniak czy wariat jak mu tam- nie wkładaj gałezi w pędzące koła bo mogą zęby wyskoczyć na pagórku:):)

Gość

(Konto usunięte)

darkul jak zawsze nietuzinkowa zapadająca w pamięć obudowa :)

W środowisku projektantów panuje prawdziwe poruszenie , nieoficjalnie mówi się o nowym stylu...new darkulage .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.