Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Research - wasze opinie.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

29 Lis 2006, 13:47

o mnie | ignoruj | PW

stat: 215 / 246 / 0 29 Lis 2006, 14:20

>gutekbull

ARC CD 2 jest nie moj, a kolegi ! :(

Nigdy nie slyszalem NIC Accuphase ! (musze nadrobic ! :)

Kolega stuningowal kazdy klocek ARC jaki posiada,

i zawsze jakosc dzwieku na tym - zyskiwala !

"Poprzerabial" juz troche przedwzmacniaczy ARC,

w roznych "klasach cenowych", i w sumie powiedzial,

ze chyba ten LS-2B ktory stuningowal na poczatku,

w zupelnosci by mu wystarczyl ! :)

Ale wszystko zalezy oczywiscie od reszty komponentow.

(w jednym zestawie lepiej sprawdzi sie czysta lampa,

w innym hybryda).

sorry,ale zle zacytowalem Vlada wpis.

ARC to zacna firma, która jeszcze długo po latach dba o posiadaczy ich klocków.

Posiadaczom ich poprzednich lub starszych modeli wystarczy zadzwonić lub napisac do firmy podajac nr. serii a odeslą informacje co i czy nalezy wymienić. Kity eksploatacyjne w zalezności od... to wydatek 100=200$ amerykańskich.

Warto więc posiadać klocki tej firmy zwłaszcza wiedząc ile na rodzimym rynku trzeba płacić za wymiane jakiejś pierdóły:)

Nawalony do maksa audifilia kolega Antek z Los Angeles ma AR od...15 lat (?) i zaklna sie do dzisiejszego dnia, ze niczego nigdy nie zmieni. Tyle wiem o AR, jezeli to komus pomoze.

Lacrimosa, chce kupić przetwornik JS 1 MKIII, po wstępnych odsłuchach stwierdzam, że jest lepszy od dCS'a i to znacznie. Dla mnie jak na razie the best DAC in the World. Co o tym sądzisz, czy miałeś z nim do czynienia.

Vlad, jak spróbujesz Reference 3 to będziesz wiedział co to jest. Tuningować to możesz jakąś padline.

Zapytaj ludzi, którzy mają MIT Oracle 1.1 czy warto było wydać $5000. Ja twierdze, że tak.

To jest magia, przecudowna, przepiękna, jak spróbujesz będziesz oczarowany.

MP->>>

Pisalem Tobie kilka miesiecy temu jak sie mnie pytales co mysle o DCS ze JADIS JS1 MKIII & JD-1 Pro MkII jak dla mnie jest w tej chwili numero uno nawet w moim systemie lepiej zabrzmial niz Zanden 2000 seria.

Jedyny DAC ktory chcialbym teraz porownac to Audio Note KONDO KSL-DAC w Styczniu to zrobie.

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

>tomek7776

>czy widziales jak wyglada CD3?i co go odroznia od CD2?

Tak, kiedys widzialem CD 3 Mk II, ale juz nie pamietam co go odroznia od CD 2 !

Napisalem powyzsze "na pamiec" - przyznaje !

Za to widzialem z 15 otwartych ARC-ow i generalnie wiem jak wygladaja takie zmiany,

jaka przy tym wciskaja Ci filozofie (raz taka, raz siaka, czesto w zaleznosci, od tego,

co im sie aktualnie oplaca produkowac) i jak to brzmi !

Z kazdego z nich mozna zrobic Mk II przez prosta wymiane czesci, za ulamek tej kwoty

ktora zadaja, a grac bedzie jeszcze lepiej niz Mk II bo caly czas ida na kompromis,

wstawiajac wciaz nieoptymalne czesci (bo za drogie) a cene tych ktore wstawiaja mnozac X 10 !

CD 3 a CD 3 Mk II, to tez o ile pamietam glownie wymiana ok. 40 czesci na troche lepsze.

Wiem tez jak przerobic SL 16 aby gral lepiej niz - Reference !

Ale tego, mimo calej ich uprzejmosci, juz Ci z ARC-a nie przysla ! :)

Co do kabli, wszystko zalezy od systemu !

Sluchalem takich, w ktorych zupelnie niedrogi kabel glosnikowy ARC wlasnie, (nie wiem czy jeszcze

produkowany, jakby co to - polecam, ja mam nawet interconecty zrobione z tego kabla, ktore

brzmia w moim systemie duzo lepiej niz Cardas Neutral Reference) - sprawowal sie lepiej, niz

Cardas Golden Reference, a w innym jeden z topowych MIT-ow wypadl zdecydowanie - najgorzej

ze wszystkich testowanych dlugo i starannie kabli !

Tak jak stwierdzil Zydelek, w innym watku, dotyczacym tuningu swego Vincenta, dopiero wymiana

lamp na Simensy CCa, pozwolila mu docenic Hovlanda, podmienionego za Solena !

Bez tego "poszerzenia kanalu" zalety Hovlanda czy V-capa nie mogly sie objawic, a nawet "psuly"

poprzednia - naturalnosc dzwieku !

Ale trzeba SETEK takich prob dokonac w ta i z powrotem, zeby wszystkie te zmienne i subiektywne

odczucia zaczely sie dobrze ukladac w glowie i czlowiek zacznie wreszcie zalapywac "jak to naprawde jest" ! :)

Pozdrawiam

29 Lis 2006, 13:47

>gutekbull

Chyba juz go nie ma !

Ja zatrzymalem sie na CD 2.

Niezly, ale nic powalajacego.

Zyskuje po malym tuningu !

Pewnie "CD 3" opiera sie na

tym samym, tyle, ze za wiele

wieksze pieniadze ! :)

Pozdro

bo to co napisalej powyzej to kupy sie nie trzyma.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.