Skocz do zawartości
IGNORED

Przejściówka IEC-EURO

Pawlinda

Rekomendowane odpowiedzi

Nadarzyła się w końcu możliwość aby zwykły drut zastąpić sieciówką z prawdziwego zdarzenia. Kupiłem więc Audionowę StarPower i jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że kabel ten nie pasuje do gniazda mojego CD (wzmacniacza zresztą także- posiadany sprzęt w o mnie).

W internecie znalazłem, że potrzebna więc jest specjalna przejściówka IEC-EURO. Wiem, że NEEL coś takiego ma w swojej ofercie za 60 zł. Dzisiaj obeszłem prawie całe miasto, w którym mieszkam i byłem w około 10 sklepach elektrycznych, RTV i w 1 hurtowni elektrycznej i nic. Większość sprzedawców, z którymi rozmawiałem nie wie nawet co to takiego jest ta przejściówka, nie mówiąc aby coś takiego mieli u siebie w sklepie.

Czy to na prawdę jest taki rzadki przedmiot, że się go nie da kupić, czy raczej ja mam pecha? Skąd wziąść więc tę przejściówkę?

https://www.audiostereo.pl/topic/29830-przej%C5%9Bci%C3%B3wka-iec-euro/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ukryta Zawartość

Kupowałem kiedys u niego kabelek euro Groneberga i nie było problemu. Powyżej namiary.

Jesli sie nie myle jest to jeden z forumowiczów.

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

z gory przepraszam, ale poprostu musze o to zapytac: jak to sie wogole stalo, ze przed zakupem sieciowki nie zauwazyles drastycznej roznicy w wielkosci i ksztalcie pomiedzy wtykiem iec na kablu a gniazdem sieciowym we wzmacniaczu/cd?

gonarek-> to proste. Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z profesjonalnym przewodem sieciowym więc nie wiedziałem, że się różnią od siebie. Fakt głupie to wyjasnienie, ale przynajmniej prawdziwe.

Z rekonensansu, który dzisiaj zrobiłem po Rzeszowie wynika, że saczek_XTRM ma tutaj najwięcej racji i najprościej chyba będzie wymienić gniazdo zasilania w CD, poniewaz takiej przejściówki nigdzie nie uświadczysz.

gonarek-> no właśnie, że w hurtowniach tez nie ma.

Skontaktowałem się z tą osobą, której link zamieszczony jest w temacie, ale niestety nie ma juz tych przejściówek. Podał mi natomiast link do aukcji chyba na amerykańskim? ebaju, gdzie cos takiego można kupić, ale to nie dla mnie. czy ktoś wie, gdzie coś takiego można kupić u nas w kraju?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.