Skocz do zawartości
IGNORED

Kenwood KA-7050R ile wart?

szwagiero

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam możliwość kupienia wzmaka jak w tytule. Pytanie - ile może być on wart? Na forum niedowiedziałem się wiele na jego temat, jest to prawdopodobnie drugi od góry wzmak Kenwooda z lat 90'tych. Nowy kosztował 1300-1500 DM.

Stan zewnętrzny jest bardzo dobry, nie wiem narazie jak technicznie. Jestem też ciekawy, jak wypadłby w porównaniu do Kody KD-261 modyfikowanej przez McGyvera, ktoś ma jakieś przypuszczenia?

Pozdrawiam,

https://www.audiostereo.pl/topic/29848-kenwood-ka-7050r-ile-wart/

czy ja wiem czy warto kode zmieniac na kenwooda, hmm, tego modelu akurat nie miałem, ale kenwoody ogólnie na nogi nie powalają. miałem 990v, 880, 660, 30-cos tam, zadne cuda. pomysl o czyms lepszym

Miałem kiedyś Kenwooda 5050. To niższy model z tego samego rocznika. Grał na poziomie Diory WS504.

Później słuchałem nowszych 5090 i 7090 i mnie nie powaliły. Marantz PM68 był lepszy.

Witam

Wart jest dokładnie tyle ile ktoś za niego zapłaci...

A tak na poważnie jest to poprawny wzmacniacz, gra rzetelnie, co nie jest wcale oczywiste w tej klasie cenowej. Wskazany jest odsłuch (jak zawsze zreszt a).

Miałem krótko ten wzmacniacz jako alternatywny system dla mojej lampy, nie używałem go i sprzedałem. Myślę, że cana oscylująca wokół 500 PLN jest odpowiednia za ten sprzęt.

Pozdrawiam.

• 5 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.