Skocz do zawartości
IGNORED

kondo KSL LP vs Kondo KSL VZ ?

piter

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do użytkowników i znawców tych interkonektów.

Zastanawiam się na zamianą Vz na Lp ( właściwie już mentalnie zdecydowałem :) ), ale cena LP skłania mnie do szukania jakiś argumentów przeciwko takiemu upgrade ( a może potwierdzenia sensu upgrade ? ). Jakie są zasadnicze różnice ?. Obecnie używając Vz po stronie negatywów mam wrażenie pewnego złagodzenia dynamiki, delikatności brzmienia na średnicy, ograniczenia na skrajach pasma, ale nie jestem pewein czy źródłem jest

interkonekt czy CD. Czy zamiana jest warta wyprawki , uwzględniając że mogę dostac LP w cenie dużo bardziej atrakcyjnej w stosunku do ceny katlaogowej ?. Niestety testy przd zakupem nie sa możliwe, to co dotychczas wyczytalem miedzy wierszami sugeruje że taki upgrade ma sens, ale zawsze miło to potwierdzić wrażeniami innych użytkowników :).

https://www.audiostereo.pl/topic/29857-kondo-ksl-lp-vs-kondo-ksl-vz/

Nie spotkałem jeszcze lepszego kabla niż KSL-LP.

Co to znaczy lepszego? To godzącego w sobie wszystkie aspekty brzmienia we właściwych proporcjach.

Jest innyż Vz, Vx itp, bo jest jak żyleta a jednocześnie ma harmoniczne cechy tamtych kabli. Vz przy nim jest troche przymulony. to jest wzorcowe, monitorowe, nasycone brzmienie. Ostatni kabel. Potem wreszcie możesz wydawac kase na płyty :-)

Podzielam zdanie Maćka P ale dodam jeszcze ,że w aspektach technicznych bas ,dynamika ,wybuchowość, finezja,delikatość i rozdzielczość nie ma sobie równych.Każda muzyka, czy to rock czy klasyka podana jest z pełną skalą bez kompresji .Kabel na całe życie !Pozdrawiam

A jak można sprawdzić czy dany kabelek nie jest podróbą ?

Jest jakas baza nuemrów seryjnych, czy trzeba się odpytać bezpośrednio w AN ?

Numer seryjny tez można w sumie skopiowac z orginału, jest na to jakiś sprytny sposób ?

Jesli chodzi o A.

A.N -LP każdy kabel ma swój nr i chyba można to sprawdzić?A tak wygląda zapakowany.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam!

Mam pytanie do znawców tematu Kondo KSL LP.Czy w moim systemie gdzie gra już KSL VZ wpięcie KSL Lp spowoduje znaczącą poprawę.Krótko czy mój system nie jest za słaby dla tegoż kabla.

Zresztą juz po ptakach,mam juz LP :)

Po króciutkich odsłuchach wrażenia takie : brzmienie podobne jak VZ ale ma wszystkiego więcej : dynamika, szczegółowość, separacja, wybrzmienia, już nie ma żadnych śladów złagodzenia i kompresji, brzmienie bardziej beznamiętne w rozumieniu neutralności - VZ troche uładnia dźwięk.

Zostaje kwestia stosunku przyrostu ceny do przyrostu jakości , tu bym się już zastanawiał czy jest adekwatna.

Nie miałem na myśli wymianę kolumn lecz kondensatora w sygnale na wysokich tonach i okablowanie wewnętrzne. Zamiast trzech łaczonych rownolegle kondensatorów wymień na jeden porządny?

• 8 miesięcy później...

Zachorowałem na LP. Objawy są silne i przewlekłe, nie ustępują z upływem czasu.

Znowu pożyczyłem.... Tym razem dla zabawy dopożyczyłem AQ SKY.

(bez baterii bo na jednym kablu akurat się wyładowały).

Rozpoznaje który gra - bez problemu. Ale oba są fantastyczne.

Myślałem że LP nie ma rywali, ale sky potrafi urzec czystością i naturalnością. Iluzja rzeczywistości była bardziej dosadna. Od dawna nie słyszałem takiego szczekania psa za sobą i przede mną jak z tym kabelkiem (płyta Amused to Death). Dziś pójdzie repertuar bardziej muzyczny...

Okablowanie Kondo jest bardzo "specyficzne". Pomimo że nie jestem za traceniem forsy tej wielkości na kable, to najlepiej brzmiacy syetem jaki słyszałem był okablowany Kondo :):) aż ciarki chodzą po plecach na myśl jak by to zagrało z innym okablowaniem :):)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.