Skocz do zawartości
IGNORED

Miałem stłuczkę.

McGyver

Rekomendowane odpowiedzi

Wszyscy żyją. Dziecku na szczęście nic się nie stało. Auto nie nadaje się do jazdy. Co ciekawe, Citroenowi któremu wpakowałem się w kufer nawet jednej lampy nie potłukłem. Cholera, nie mam czym jeździć. W najbliższym czasie postaram się wkleić fotki złomka.

https://www.audiostereo.pl/topic/30070-mia%C5%82em-st%C5%82uczk%C4%99/
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

To juz wiem dlaczego nie odpowiadasz na wiadomosci na gg. Najwazniejsze ze nikomu nic sie nie stalo. Coz zawsze myslalem ze francuskie auta maja cienka blache i zawieszenia nie na nasze drogi. Pozdrawiam.

standart jak pakujesz sie komus w tylek masz wieksze straty :/ ja tydzien temu wyladowalem na tyle lanosa u mnie brak przodu w a daewoo lekko przetarty plastikowy zderzak i nic wiecej , tak wiec kaska na GC poszla na balcharza :(

POZdr

No ja mam Golfa II, a raczej jego pozostałości. Przodu faktycznie kawałka nie ma, a maska wypiętrzyła się tak, że przed holowaniem musiałem na nią wleźć i sobie poskakać, inaczej nic bym nie widział. Niemniej silnik jeszcze odpalał, przynajmniej dokąd szlag całkiem nie trafił akumulatora.

disco badałes blache mikrometrami ze wiesz co ma twarda a co mieka blache??.Poza tym np Xantia i C2 maja taka sama twarda blache według Ciebie skoro tak ogólnie podajesz producentów a nie modele,ba,nawet pochodzenie danych aut :)

==> Hans

Ja zeszlej zimy sobie zalatwilem halogeny + atrape chlodnicy a koles mial caly bagaznik zmasakrowany wiec roznie to bywa :D

==> Disco

Blacha jak blacha. Ja tam wole miec kontrolowana strefe zgonitu i wyjsc z ''pogietego'' samochodu niz zostac wyciagnietym z ''niepogietego''

Dobrze ze wszyscy cali i zdrowi ,wiec odpuszcze sobie jutrzejsza wyprawe do Patefonu.Widac ze jednak citroen twardszy od golfa (moze to przez lepsze strefy zgniotu i konstrukcje)ale siniki WV jak zwykle (prawie)nie do zajechania

Tak na marginesie twardosci blachy nie mierzy sie mikrometrem(raczej jej grubosc).Co do badania twardosci metali,blachy etc sa odpowiednie metody np.styczne (Brinella,Vickersa,Rockwella)

Psiakrew. Sam to kiedyś przerabiałem, więc mogę sobioe tylko wyobrazic jak stłuczka MG wpłynie na tuning mojego marantza :( który właśnie jedzie do Sosnowca. O efektach dźwiękowych poinformuję :)

"Tak na marginesie twardosci blachy nie mierzy sie mikrometrem(raczej jej grubosc).Co do badania twardosci metali,blachy etc sa odpowiednie metody np.styczne (Brinella,Vickersa,Rockwella)"

to wiem,ale nie chciałem tak juz dogłebnie opisywac tego tematu :)

"to nic tylko kupic nastepnego golfa II.Na allegro za jakies 1500zł w stanie dobrym."

A z tego złoma akurat będziesz miał komplet części zamiennych :D

A mi przedwczoraj ktoś przywalił w nadkole na parkingu... :/

e tam,złoma,na giełdzie duzo golfów II.Moze z tymi 1500zł przesadziłem ale do 2500zł kupi sie juz cos fajnego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) golf II,jak golf II ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

geertgen, 7 Gru 2006, 23:13

>Psiakrew. Sam to kiedyś przerabiałem, więc mogę sobioe tylko wyobrazic jak stłuczka MG wpłynie na

>tuning mojego marantza :( który właśnie jedzie do Sosnowca. O efektach dźwiękowych poinformuję :)

Ty sobie lepiej nic nie wyobrażaj ;-)))

Moja stłuczka w żaden sposób nie wpłynie... postaram się zrobić Twojego Marantza w sobotę i w niedzielę, bo te dni jak wiadomo nie nadają się do załatwiania czego innego.

P.S.

Jeżeli o efektach dźwiękowych tuningu poinformujesz w tymże wątku, to osobiście zgłoszę Twój wpis do moderacji jako kompletnie nie na temat

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oooo widzę, że MCGyver w dobrej formie (intelektualnej i pewnie nie tylko :)), bo nawet dowcipami sypie (jak z rękawa)!

>Jeżeli o efektach dźwiękowych tuningu poinformujesz w tymże wątku, to osobiście zgłoszę Twój wpis do moderacji >jako kompletnie nie na temat

yeah! :D

Co do grubości blach to chyba nie widzieliście w Maździe 323 model BG.. kurcze, jak zamykam drzwi to widać jak się pod wpływem rozpędu uginają.. cieniuśka jak bibułka a cholera nie ma ani śladu rdzy... a auto ma 16lat!!

Luxmany i winyle 

Też niedawno miałem stłuczkę, w tył mojego golfa II wjechał gostek bmw. U mnie zadrapany narożnik zderzaka i ucho do holu- w bmw zniszczony reflektor, kierunkowskaz, blacha na lewym narożniku błotnika.

Stłuczka z wjechaniem w tył jest zwykle gorsza w skutkach dla wjeżdżającego. Przy hamowaniu przód się opuszcza i wbija pod tył pojazdu uderzanego a potem unosi powiększając zniszczenia. U mnie pękł zderzak i wgiął się pas tylny, drzwi tylne pozostały nieuszkodzone i zamykały się bez problemu.

Agresor zaś miał zderzak i atrapę w strzępach, reflektory wyleciały z opraw a maska była mocno wgięta.

Nie ma blach "miękkich" i "twardych". Po prostu nowsze samochody mają inaczej wzmacniane płaty blach, lepiej są skonstruowane strefy zgniotu. Ów "miękkość" może też wynikać ze starości a dokładniej mówiąc z ilości rdzy. Mam Golfa II 1,6 '87 więc coś o tym wiem ;-).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.